ilk kez regl olduğunda ağlayan kız

bloody mary
bu tarz bir şeyi ilk kez yaşamanın vermiş olduğu şaşkınlıkla ağlamaya başlayan kızlardır bunlar.
ama efendim anlamıyorum ben bu yavruları..ne gereği var şimdi üzülmenin, ağlamanın..kadınlığa bir adım işte sevinsene kuzucuk.yani tamam ilginç bir durum, herhangi bir darbe ya da yaralanma olmadan bir organdan kan geliyor,üstüne konferanslar verilesi, sempozyumlar yapılası bir durum, ürkütücü kabül..zaten bunla ilgili bilgisi olmayan kızcağızlara değil lafım..ama aileden, ordan, burdan duymuş, ne olduğunu bilen kişi olunca garibime kaçıyor işte..evet değişik hisseder insan kendini ama ağlamayın be..
stella
doğal bir tepki veren kızdır. ağlamanın tek sebebi veya anlamı üzülmek, acı duymak değildir çünkü. hakkında daha önceden ne duyarsa duysun, bu gibi bir durumla ilk defa karşılaşıyordur. kafası, duyguları allak bullak olur. bir de gelenek mi diyeyim artık, ilk kez regl olan kıza annesi tokat atar. anneler, yapmayın etmeyin. o ruh hali içerisindeki kızcağız bir de annesinden şak diye tokat yerse tabii oturur hüngür hüngür ağlar.
goetica
korkmu$ ve ustune tokat yemi$ kızdır.keza süper mantıklı (!) örf ve adetlerimize göre ilk kez regl olan hatun ki$iye annesi tarafından aklı ba$ına gelsin diye okkalı bir tokat atılır ki amaç kızın aklını ba$ına getirmek midir, aklını ba$ından almak mıdır, yoksa sinir çıkarmak mıdır bilemem ama hala inat ve ısrarla bu geleneği sürdüren anneler de mevcuttur.
armour
ben bu kızcağızı bir filmden hatırlıyorum . babasının ve yaşadığı çevrenin inanışına göre bu kızcağız da diğer ablaları gibi ergenliğe adım attığında çarşaf giymeye mecburdu. bunu bildiği ve hiç istemediği için, ilk kez regl olduğunu anladığında ağlamış, çok üzülmüştü. hatta uzunca bir süre regl olduğunu ailesinden gizli tutmuştu. annesi durumu farketmesine rağmen o da söylememişti.
max
karşılaşırsam, o tokadı kim yese ağlar zaten senin yaşta diyebileceğim kızdır.bu tokat mevzusu çok ilginç hakkaten. kingdom of heaven filminde de, biri şovalye yapılırken tokat manyağı yapıldığını görüyoruz.insanoğlu tokat atmayı seviyor sanırım...
broken promise
sokakta erkek çocuklarıyla top oynuyosunuzdur.çişiniz gelir eve gidersiniz.bir bakarsınız ki çiş değildir gelen.annenizi çağırısınız, utana sıkıla söylersiniz durumu bir de sakın babama söyleme dersiniz .
kadın olmuşsunuzdur artık.yıllarca sürecek hareket etmenizi zorlaştıracak iğrenç kasık ağrılarının başlangıcıdır.top oynayan çocuklara balkondan bakmakla yetinirsiniz.
asıl sorun vücuttan bişi çıkması değil çocukluğun sizden çıkmasıdır.daha da duygusallaşırsınız.ağlarsınız...
esmeralda
regl olunur,garip karşılanır ağlanır,sonra yanaklar kırmızı olsun diye ilk defa regl olan kızın yanaklara tokat atılır,anne o sevinçle gider babaya ispikler,1 hafta baba yüzüne bakılmaz.
marcopolo
kızlar arasında yarı milli yada ümit milli olma durumu.ay bana neler oluyo vede anne bi gelsene bi şey dicem repliklerine çok kez rastlanılan durum...
instrument
bir de doğusu var bu ülkenin. bırakında ağlasınlar onlar. daha regl çağına bile gelmeden evlendirilen çocuklarımız var. önce çocukları oluyor, ondan sonra regl oluyorlar. sıralamada bir karışıklık var ama yüzyıllardır önüne geçemiyoruz. bırakında ağlasınlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol