kübizm

seyhmerat
özellikle de soğuk savaş zamanında batı blokunda çıkmış olan akımdır, resimde kendisini göstermiş artık çizgilerin daha geometrik bir yapıda daha özgür olarak çizilmesi anlayışı vardır. picasso bu akımın öncülerindendir, komunist blokun sanatında emeği ön plana çıkarması resimde çalışan kadınların, emekçilerin varolmasına karşı gelişmiştir.
darkofdirt
çizilen herseyi küp ya da kareyle anlatıp buna indirgeyerek farklı bakış acıları geliştirmemizi saglayan 3.boyut gibidir.picassonun resimlerini incelerken basta bu akımda gercek bir insan figürü çizip onun üstünden kareleştirirken sonra gelişen resim kabiliyeti bu gereksinimi yok etmiştir
seyhmerat
1900 lü yıllarında başında ortaya çıkan kubizm modaya da yansımıştır. kadınlar daha maskulen giyinmeye başlamıştır. artık kadınlar günlük hayatında pantalon ve ceket giymeye başlamıştır.
zehnterdorf
resimde üçüncü boyutun perspektif olmadan kullanıldığı akımdır. en basit biçimiyle. çizilen objeler bunun için parçalanmış gibi dururlar. ilk bakışta derinlik yoktur. objeler istenilen biçimde eğri, bükülmüş, katlanmış olarak çizilirler.
sumpago
kübizm adı, georges braque’ın bir tablosunu gören matisse’in bu tablo için «küçük küpler» sözünü kullanmasıyla ortaya çıkmıştır. bir yanılgı sonucu yeni resme uygulanan bu deyim, picasso ve georges braque’ın o tarihlerde birbirine pek benzeyen ilk kübist eserleri konusunda bir fikir verebilir
artemisia
resim sanatında perspektif öğeleri kullanılmadan cisimlerin farklı cephelerini kağıda yansıtılmasını sağlayan, soyut, geometrik, realizme karşı bir sanat akımıdır. doğa sadece araçtır önemli olan sanatçının duyumlarını kağıda aktarmasıdır. empresyonizmle benzerlikleri vardır. pablo picasso öncülerindendir.
hayalbaz
küpçülük demektir. picasso’nun böyle bir dönemi olmuştur. resimler küçük büyük küp benzeri çizgilerden oluşur ki hiç sevmem. bööyyk.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol