sebahat tuncel

0 /
independence
teror orgutu uyeligi suclamasiyla 7,5 sene hapis istemi ile tutuklu bulunmasina ragmen istanbul 3. bolgeden dtp destekli olarak bagimsiz milletvekilligini kazanan kadin.avukati araciligi ile milletvekilligi mazbatasini aldiktan sonra mahkeme karari ile dokunulmazligina kavu$masi sebebi ile serbest birakildi.

her televizyonda ve her gazetede duyabileceginiz ve okuyabileceginiz cumlelerdi bunlar.$imdi bir de bu cumlelerin anlamlarini irdeleyelim.

dune kadar teror orgutu uyeligi suclamasi ile 7,5 seneye kadar hapis cezasi istemi ile tutuklu bulunan bir ki$i, bugun turkiye’nin gelecegi ile alakali kritik kararlar almak uzere meclise gidiyor.yargi tarafindan henuz kesin hukum verilmemi$ olmasi sebebi ile kendisine suclu damgasi vurulamaz fakat kendisini destekleyen partiyi de goz onunde bulunduracak olursak yargidan da cok degi$ik bir karar cikmayacakti muhtemelen.

fakat ne oldu?

$u oldu.

milletvekili dokunulmazligindan istifade ederek bir dahaki secimlere degin yargilanamamak gibi bir lukse sahip oldu.

bu durum bile bize demokrasi’nin aslinda nasil ate$ten bir gomlek oldugunun en buyuk ispatidir.dtp mecliste destekledigi bagimsiz milletvekili adaylari sayesinde 20 ki$ilik bir grup kuracak, sebahat tuncel’de bu gruba katilacak ve turkiye’nin gelecegi ile alakali kararlar alacaklar, alinan kararlara milletvekili sifati ile onay verecekler yahut vermeyecekler.

pkk’nin dagda gezmesine ne gerek kaldi ki artik.kendileri resmen mecliste temsil edilir hale geldi.yakinda herkesi kapsayan bir de genel af cikartip apo’yu da senelerce besledikten sonra aramiza salarlar, dagdaki teroriste de ko$ulsuz af cikartip $ehre indirirler, teroristlerle kucak kucaga ya$ariz artik.
ankakusu
bu kadar koruyani varken meclise de girer baska sey de olur. yakinda fun club’da açsa muazzam olur kendisi için. saksakçilari görüslerini direkt bildirir kendisine. ’demokratik yollardan milletvekili seçildiniz, süpersiniz’... demokratik yoldan her seçilen hatasiz, günahsiz ya, o bakimdan.

ek: tespitimi hakli çikaranlarin olmasi beni mutlu etti.
freagl dreams
recep tayyip erdoğan kalpazanlık suçundan yargılanmıyorsa, mehmet ağar çete suçundan yargılanmıyorsa, kemla unakıtan yolsuzluktan yargılanmıyorsa, google de "mhp de katil milletvekili" diye arandığında ilk sayfadan manşet çıkan atila kaya meclise girebiliyorsa, sebahat tuncel in girmesi sakınca oluşturmaz. ayrıca yedi aydır yargılaması ispatla sonuçlanamadıysa daha da kanıtlanamaz. aksini iddia etmek karaktersizliktir.
mirhat
bence diğer dtpli vekillerden farkı sadece, alenen pkk ya destek olmuş olmasıdır, diğerleride tamamiyle pkknın yanında fakat onların davaları yok, bu sebepten hiçbirşey değişmez...
tamu
"türkiye’de kürtler özgür olmadan türkler özgür olmayacak" şeklindeki beyanıyla, terör eylemlerinin süreceğinin sinyallerini veren yaşam formu.

hera
şerefsizliğin dişi halidir kendileri. dün hakkari de meydana gelen olaylarda gözüne biber gazı kaçtığı için dönerciye sığındığı görüntüleri ekranlarda boy gösterirken o biber gazı tüpüyle gö.üne girseydi diye iç geçirmeme sebep olmuş olan millet(!)vekili.
independence
türkiye büyük millet meclisi 23. dönem milletvekili
sebahat tuncel istanbul
sebahat tuncel, 5 temmuz 1975’de malatya’da doğdu. babasının adı fahrettin, annesinin adı meryem’dir. harita teknikeri; mersin üniversitesi mut meslek yüksek okulu harita kadastro programını bitirdi. demokratik toplum partisi kurucu üyesi oldu. tuncel, bekârdır.

independence
olaylari bitmiyor bitmiyor bitmiyor arkada$ ya, ve bu insan bir de meclis catisi altinda bu milletin vekili sifati ile oturuyor o koltuklarda. bugun de bir emniyet mudurune tokat atmi$;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17335177.asp?gid=373
sipsi
eğer ysk’ya yapılan itirazlar sonucu değiştirmezse gelecek dönemde milletvekili olamayacak kişi. dokunulmazlığı kalktığında efe efe konuşup polise tokat atabilecek mi bakalım, beklemedeyiz.
independence
al bu kadini vur abdullah ocalan’a, gozumde zerre farklari yok.

yer $i$li, tarin "dün", olay yine izinsiz bir yuruyu$.

toplayacaksin yanda$larini, kanunsuz yuruyu$ yapacaksin, polisin uzerine yuruyeceksin, polise bagarip cagaracaksin, sonra polis gaz kullaninca su kullaninca suc duyurusunda bulunacaksin.

bu kadin kadar provakator bir milletvekili daha gelmemi$tir bu meclise. merve kavakçı yemin ederim daha iyiydi bu kadindan. en azindan derdi teror degil islamdi.
independence
sucu ve sucluyu ovce iddiasi ile hakkinda acilan dava devam ediyor. duru$malara katilmamasi sebebi ile onumuzdeki duru$maya polis zoru ile getirilmesine karar verilmi$. milletvekili olan bir kadin nasil polis zoru ile getirilecek ben onu hic cozemedim.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol