sebahat tuncel

independence
teror orgutu uyeligi suclamasiyla 7,5 sene hapis istemi ile tutuklu bulunmasina ragmen istanbul 3. bolgeden dtp destekli olarak bagimsiz milletvekilligini kazanan kadin.avukati araciligi ile milletvekilligi mazbatasini aldiktan sonra mahkeme karari ile dokunulmazligina kavu$masi sebebi ile serbest birakildi.

her televizyonda ve her gazetede duyabileceginiz ve okuyabileceginiz cumlelerdi bunlar.$imdi bir de bu cumlelerin anlamlarini irdeleyelim.

dune kadar teror orgutu uyeligi suclamasi ile 7,5 seneye kadar hapis cezasi istemi ile tutuklu bulunan bir ki$i, bugun turkiye’nin gelecegi ile alakali kritik kararlar almak uzere meclise gidiyor.yargi tarafindan henuz kesin hukum verilmemi$ olmasi sebebi ile kendisine suclu damgasi vurulamaz fakat kendisini destekleyen partiyi de goz onunde bulunduracak olursak yargidan da cok degi$ik bir karar cikmayacakti muhtemelen.

fakat ne oldu?

$u oldu.

milletvekili dokunulmazligindan istifade ederek bir dahaki secimlere degin yargilanamamak gibi bir lukse sahip oldu.

bu durum bile bize demokrasi’nin aslinda nasil ate$ten bir gomlek oldugunun en buyuk ispatidir.dtp mecliste destekledigi bagimsiz milletvekili adaylari sayesinde 20 ki$ilik bir grup kuracak, sebahat tuncel’de bu gruba katilacak ve turkiye’nin gelecegi ile alakali kararlar alacaklar, alinan kararlara milletvekili sifati ile onay verecekler yahut vermeyecekler.

pkk’nin dagda gezmesine ne gerek kaldi ki artik.kendileri resmen mecliste temsil edilir hale geldi.yakinda herkesi kapsayan bir de genel af cikartip apo’yu da senelerce besledikten sonra aramiza salarlar, dagdaki teroriste de ko$ulsuz af cikartip $ehre indirirler, teroristlerle kucak kucaga ya$ariz artik.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol