chp başarılı olmuştur

0 /
yuzdeyirminoktayetmisdokuz
üzerine derin tartışılması gereken bir konudur. aslında 1980 sonrası ortanın solu oyları zaten +2 -2 puan farkla hep bu düzeyde kalmıştır. yani açıklama teoride yanlış değildir. chp ortanın solu oylarının toplandığı merkez konumundadır, bu rahatlıkla anlaşılmaktadır. ancak bu oy potansiyelinin üzerine çıkmanın yolları bulunmalıdır. teori doğrudur ancak siyaset pratiğe dökülmedikçe, bu taban oyu milim oynamaz efendim.
siyah inci
chp başarılı olamamıştır.o kadar cumhuriyet yürüyüşü falan işe yaramamış demek ki.aslında deniz baykal ve yönetimi başarılı olamamıştır
chavez
chp yönetim kadrosundan birinin ağzından çıkmış olması muhtemel talihsiz cümle.
bu önermeyi iddia ya da kabul edenlere sorulacak tek bir soru vardır:
chp başarılı olduysa akp ne olmuştur?
bu sorunun cevabı ’o da başarılı olmuştur’, ya da ’daha başarılı olmuştur.’ olamaz. arada ki bu dağlar kadar farka rağmen ikisi aynı kefeye konamaz, konmamalıdır.
most wanted duygu
bi siktir git denilesi chp kurmaylarinin sacma sapan repligi.merak ediyorum kendileri inaniyorlarmi acaba bu yalana?yoksa kendilerini teselli etmeye mi calisiyorlar?

yenildiniz kardesim kaybettiniz.iktidar hayalleri kuruyordunuz 3un 1ini aldiniz.faydasiz marjinaller sizi.
ibi ismet
chp başarısız değildir. aslına baklırsa chp sosyal demokrat bir parti olarak elinden geldiği kadar halk ile bütünleşmeye çalışmıştır. bu uğurda merkez sağdan önemli isimleri partiye getirmiştir. asıl mesele akp nin ne yaptığıdır. chp nin sol politikaları akp nin muhafazakar ve din eksenli yürüttüğü siyasal hareketini geçememiş altında ezilmiştir. halk solda ki eşitlik ve devlet anlayışı yerine islam dininde ki eşitlik ve devlet anlayışını seçmiştir. tüm dünyada sol büyük bir düşüş yaşamaktadır. bunun değişik nedenleri vardır. bunlar irdelenmesi gereken ince fakat çok önemli ayrıntılardır.
burakadam
kanımca chp gercekten korkunc basarısızdır, nerden baksanız en az 15 milyonluk potansiyel merkez sol taraftarının yarısının oyunu alamadı hem de hicbir sol parti olmamasına ve tepki oylarını mhpyle paylaşmasına rağmen. hala ataturk üzerinden rant sağlamaya çalışması ayrı bir komedi zaten. rakibi, millet tarafından tek korkulan imajı olan milli selamet goruntusuu silmek için partiyi doldur boşalt yaparken kendisi hala kendisi gibileriyle oturup elitist siyasetle bir yere gelebileceğini düşünmesi başka bir komik nokta. bu arada evet belki sarıgul baykaldan daha kulturlu daha seviyeli bir insan değil fakat devletin başına geçmek için seviyeye ihtiyac olmadığı aşikar.
teski
+ abi savaştık ama kazanamadık. olsun genede savaştık biz chp başarılı oldu.
- s.ktir lan sen git 5 yaşındaki kardeşini kandır
+ yuh yemedi buda ya
kalia
chp kuruldu kurulalı partiyi en fazla sağa çekme konusunda rakipsizdir,oldukça başarılı olmuştur.
en kötü seçim sloganını (şimdi chp zamanı) seçme ve kullanma konusunda başarılı olmuştur.
sosyal demokrat söylemleri akp’ye kaptırma konusunda başarılı olmuştur.
parti programı konusunda ser verip sır vermeme konusunda son derece başarılı olmuştur.
darbe goygoyculuğunda ve buna anayasa mahkemesini de alet etmekte tartışmasız başarılı olmuştur.
gazi’yi mezarında ters döndürme konusunda da başarılı olmuştur.
başarılarının devamını dilerim.elbette baykal’la yola devam!
bgat
türk siyasetinin sol kulvarının maalesef nasıl da etkisiz hale getirildiğinin bir örneği aslında. kimileri tarafından chp’nin solluğu mu kaldı, gibi laflar edilse de, bu seçimde de gördük ki sosyal demokratlar, partinin başında kim olursa olsun, geçmişinden ve taşıdığı isimden ötürü chp’ye oy verdiler. seçim öncesi ülkemizin durumu göz önüne alınarak chp’nin bu dönem daha fazla oy alacağı düşünüldü doğal olarak. cumhuriyet mitingleri bu düşünceyi destekleyen somut görüntülerdi. ama seçimlerde görüldü ki, fındık fiyatlarına isyan eden çiftçilerin illerinde bile akp chp’yi geride bıraktı. bu bile chp’nin yanlışlar içinde ilerlediğinin bir göstergesidir. iktidara karşı bu kadar öfkeli olan çiftçi grubunu, birinci olacağın zaman yapmak istediklerinle ikna edemediysen, burada tüm suç partinin başındaki isimdedir bana kalırsa. seçim öncesi ülkede yaşanan siyasi çıkmazlardan tutun da askerin bazı durumlarda ortaya çıktığı sahnelere kadar, hatta cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uzlaşmadan kaçan akp’nin başarısızlığı bile chp için artı kazanım olmalıydı. chp bu seçimlerde halkın tüm kesimine hitap eden bir programla meydanlara çıkmalıydı, daha da önemlisi, halkı yapmak istediklerine inandırmalıydı. seçmen bir seçim yapmaya zorlandı, ve her şeye rağmen, memnun kalmadığı iktidara yöneldi. ve eğer bu seçmenin yarısı bu başarısız ve halktan kopuk iktidarın oylarını yüzde on dört arttırdıysa, ve sen sadece yüzde birlik bir artış sağlayabildiysen, başarısızsın, kabul et.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol