kokulu silgi

0 /
imgoindeeperunderground
ilkokulun sahane hatiralarindan bir tanesi. uzerinde ari maya resmi vardi, sarisi vardi, yesili vardi, bir garip guzel kokusu vardi. bu silgileri ufak parcalar halinde burnuma soktugumu ve boylece hep o kokuyu alabilecegimi sanirken burnumdan cikaramadigimi hatirliyorum.
(bkz: bokunu cikarmak)
tursu
fazla koklanmasi dahilinde bagimlilik yapacagi her dem tekrarlanan,hatta donem donem icinde uyusturucu var onun hurafeleri yayilan,gereksiz endise mevzusu.
tedirgin sazan
elleri opulesi annelerimizin bagimlilik yapiyor geyiklerine kanarak, israrla bize almadiklari nesne. gercekte ari maya karakterine tilt olmama ragmen kokusu bizi cezbeden bir olu$umdur ki, ben uzerinde he-man’in resmi olani hayal ederdim.
beelzebub
*** ben kucukken, kucumencikken cok guzel kokuyo diye her defasinda yemege calisip tadini begenmedigimden dolayi yutamadigim naylon parcasi. rivayete gore, birgun ayni kokuda ancak yenilebileni cikacakmis... mis... misss...
reddy
ilkokul zamanlarini belki de en guzel sembolize eden madde.kokusuna ben de bayilirdim,son derece de ergonomikti ehue
olu beden
kucukken silgi tozlarinin ustune parfum sikip, dolaba koyup yapmaya calistigimiz nesne. annemin almama izin vermedigi ama gizlice aldigim silgi turu.
tuchepooh
cocukken birde cocuklar arasinda bu silgiler icin son derece sacma bir geyikte vardi:-koklama kanser yapiyor diyorlar kokusu icin!".sirf bu bos muabbet yuzunden doya doya koklayamamistim silgilerimi..
imgoindeeperunderground
bugun aldigim bir bilgiye gore sonradan yasaklanmis bu silgiler. elbette bu da kanser yapiyor iddalari gibi manasiz olabilir ama herkes kanser yapiyor diye inandigi icin almayi birakmis ve sirket batmis da olabilir. ben bu basligi gecen sene acmisim ve anladim ki aradan bir yil gecip yeniden aklima geldiginde, yine o kokuyu cok ozlemisim. bu kadar net hatirlanan kokular genelde eski sevgiliye falan ait olur. yolda bir baskasinda o kokuyu duyunca birden sanki o geciyormus zannedersiniz, iciniz burkulur. ben bu silgiyi nasil sevmisim demekki ki, ortada koku yok ama silgi gozumde tutuyor..
myysteriouss
annemin kaç kez koklama kanser yapar bunlar demesini tınlamadan bıkmadan koklamışımdır zamanında,ha olsa gene koklar mıyım? kesinlikle. bağımlılık gibi bir şey olmuştu ama silerken defterde bıraktığı koku burna gelir de koklamadan durulur ki.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol