dtp nin meclise girmesi

0 /
dccl
dtp nin bağımsız adaylarının yirmi birinin seçimi kazanması ile gerçekleşecek olay.
edit:http://tinyurl.com/2rgk3m
beyaz komur
her ne kadar benimsedikleri düşünceyi desteklemesem de yapmış olduklarını takdir etmemek elde değil.

güneydoğu anadolu bölgesindeki hemen hemen tüm seçmenlere tek tek ulaşarak bağımsız adayları tanıtmış ve hatta tanıtmakla da kalmayıp oy pusulasındaki yerlerini öğretmiş; bağımsız adaylara gereğinden fazla oy verilmesini engellemek için hangi seçmenin kime oy vermesi gerektiğini tek tek hesaplamış ve sonucunda meclise girmiştir. böylesi bir stratejik çalışmayı iktidara gelen partilerde türkiye için yapsa şimdiye ne dış borç kalırdı ne pkk ne de ab peşinde koşmak...
teski
kürtlerde girdi meclise haydi hayrlisi olsun bakalim
biri satar biri böler artik.
bizede basarilar dilemek düsermi bilemem
raskolnikov
demokratik olmayan yurdumda kürtlerin de meclise girebildiğini gördüğüm olaydır,tabii ki girecektir,ülkede onların da varlığı kabul ediliyorsa temsil edilme haklarına sonuna kadar olmalıdır,hatta dtp ile yetinilmeyip daha sosyal bir parti de meclise girmelidir,adama dağdan in diyorsun ama meclise de sokmuyorsun,kürt sorunun demokratik yolla çözümünü askeri kurtarıcı olarak görerek çözemezsin,ülkeyi asıl bölen"kürtlerde girdi meclise " gibi milliyetçi ve ırkçı söylemlerdir
sitivreyvaugin
eğer bir ülkede fırsat eşitliği varsa bir ülkede demokrasi varsa yada hakların eşitliğinden falan bahsediyorsak dtp nin tbmm ye girmesi gayet normal karşılanması gereken bir durumdur çünkü bunun aksi bir bakış açısı faşizan bir tavır sergilemek olur! haa dtp 20 kişiyle ortalığı karıştırmaya kalkarsa hiç merak etmeyin bu ülkede yasalar da var
beyaz komur
bundan doğal ne var kürtlerde meclise girmeli, şeklide yorumlanmaması gereken olaydır. hiç kimsenin kürtlerle alıp veremediği yoktur sadece bölücü örgüt kurarak türkiye!den toprak koparmaya çalışanlara karşıyız ve bunların meclise girmesine karşıyız.

şimdi meclise girenlerin pkk’lı olduğunuda nerden çıkartıyorsun diyenler olacaktır. pkk ile ilişkisi olduğu ve olaylara karıştığı iddası ile yargılanan bir insan mecliste ve leyla zana gibi birisi de mecliste. hala bu insanların amaçlarından şüpheniz varsa;

(bkz: leyla zana nin kurdistan eyaleti aciklamasi)
urungu
her ne kadar halkın iradesinin meclise yansıması güzel olsa da terör örgütünün siyasi organının mecliste bulunmasının ne kadar doğru olduğu tartışılır.grup kurabilecek,gizli oturumlara girebilecekler.hatta pkk ya k.irak’a olası bir harekatın görüşüleceği gizli oturumlara bile.
angelus
pkk nın terör örgütü olduğunu kabul etmeyen, "pkk ile aramiza mesafe koyamayiz" diyen, kongrelerinde abdullah öcalan posteri açıp liderleri olduğunu söyleyen, türkiye cumhuriyeti sınırları dahilinde hala kürdistan gibi bir oluşumun hayali ile yanıp tutşan, kürt faşizmini körükleyen, türk televizyonlarında dillendiremedikleri bir takım söylemleri roj tv. üzerinden haykıran bireylerin meclise girmesidir.
bu demokrasinin bir gerçeği değildir, bu kadar demokrasi ülkeye bir beden büyük gelmektedir.
duncan mac leod
terör örgütünün meclise girişini bazı yalakaların alkışlayarak:"bravo aferinler size ,hayran kaldım duruşunuza kurban" tarzında yorumlayarak mevcut kişilerin popolarını "mucuk mucuk" efektleri eşliğinde öpmesiyle meydana gelen olaydır...
(bkz: geldikleri gibi gidecekler)
ya da

"yerilen aşağılık kişiler saygınlık koltuklarına oturduklarında,biz ayağa kalkarız"
ankakusu
dtp’nin tüm kürtleri temsil ettigini zannedenlerin yaldizli sözlerle övdükleri durumdur. evet girmeleri ve girme imkani bulmalari demokrasinin gerektirdiklerindendir. lakin öyle anlatiliyor ki, sanki baska partiler içinde meclise girmis hiç kürt yok. sanki akp’ye, chp’ye hatta mhp’ye hiçbir kürt oy vermedi.

elestirdigim nokta, pkk’nin mecliste temsil edilmesine. dtp’nin pkk ile hiçbir bagi yoktur diye iddia edecekler çikmaz umarim. bir de bakin bakin bulgaristan’da türkler nasil meclise giriyor derler simdi. e tamam da kardesim oradaki partinin hangi terör örgütüyle bagi var? ha bir de, ’amaaaan bize bir sey olmaz girisinler ne olcek’ vari laflarla bu baglara gözünü kapayanlar var. zaten basimiza ne geldiyse bu tavrimizdan dolay gelmedi mi bugüne kadar?

pkk’ya terör örgütü demeyen, tamamen duygusal baglarimiz var diyenlerin mecliste olmasina gönlünüz raziysa, aferim size. bu da yeni moda oldu ülkemde; nerede yamuk, yumuk adamlar var demokrasi geregi onlari desteklemek veya demokrasiyi korumak için desteklendiler demek.
bgat
çeşitli ali cengiz oyunlarının döne döne bitirilemediği sevgili ülkemizde, bazı kavramları maske olarak kullanıp (demokrasi, özgürlük, eşitlik vs.) asıl amaçları tamamen farklı olan bir kitleye bağımlı olmamasını dilediğim bir partinin söz konusu durumudur.

şöyle bir durum var: ülkede bir ayrımcılık, bir eşitsizlik durumu yaratılmaya çalışılıyor ki bunu anlayamayayıp da hala da az önce saydığım kavramlardan söz edip, gözlerinin kenarlarında bulunup sadece önlerini görmelerine olanak veren ve dolayısıyla bakış açılarını sınırlayan o beygir gözlüklerine sahip bireylere buradan selamlarımı gönderiyorum.

türkiye, çok çeşitli etnik kökenlere sahip bir ülkedir, sanırım burada hemfikiriz. ve bu ülkede durumun böyle olmasına rağmen, kendilerini türk kimleğiyle kucaklayan nice lazı, gürcüsü, çerkesi, abazası vs. kökenden insan var. ama bir etnik köken var ki, bazıları tarafından tamamen "sahnenin dışında" tutulmak isteniyor. ve bu süreçte, ortadoğu üzerinde bop gibi bir gelişim sürecinde kendisine fayda sağlamak isteyen bazı ülkelerin türkiye’nin iç dinamiklerini sürekli rahatsız etmeleri gayeleriyle kurulmuş bir ötgüt var. terör örgütü. bu örgütü sözü edilen etnik kökenin, yine sözü edilen etnik kökenden kendi başlarına, bağımsızlık amacıyla kurdukları bir terör örgütü olarak görmek de ayrı bir acı durumdur. evet, bu terör örgütü kuruldu, ve sonrasını hepimiz biliyoruz.

şöyle bir cümle okudum bugün bir kitapta: "kültürlü insanlar sürekli öğrenmek için uğraş verirken, aptal insanlar ise başkalarına bir şeyler öğretmek için uğraş vermek isterler." düşündüm de, ne doğru bir söz. tartışılan konuların çoğunun bir yere bağlanamamasının sebebi, insanların yeteri kadar bilgisinin olmamasdır bana göre, evet, ben de bilgili sayılmam, bilmediklerim bildiklerimden çok daha fazladır, o kesin. ama bir parti düşünün ki, terör örgütüne yardım ve yataklık etmiş bir mahkumu millet vekili adayı yapıyor, ve o aday meydanlara çıkmadan, hiçbir yerde ismi telaffuz edilmeden seçilebiliyor. burada aptal konumunda olan bir seçmen kitlesi var. kendisine dayatılanlara boyun eğip, ne yaptığının tam olarak farkında olmayan, ne yaşadığı toprakları ne de kendisi üzerine oynanan oyunların farkında olmayan bir kesim var. bu kesim güneydoğuda neyse, bence batıda da öyledir.

"tatlı hayaller insanları uyutmak için iyi bir malzemedir."

bu söz de tüm insanlık için geçerlidir. sözü edilen etnik kökenin sahip olduğu türkiye cumhuriyeti vatandaşlığını aciz bir konuma sokmak isteyen, "siz türkiyelisiniz ama onlar sizi kenilerinden saymıyorlar," gibi laflarla, o, kendi kabuklarından çıkamamış vatandaşlarımızı güzelce kandıran diğer büyük devletlerin uşaklarının asıl amacını görmelerini bu vatandaşlarımızdan bekleyemeyiz tabii ki...

"sahnenin dışında" tutulmak istenen, ülke içinde daha fazla hak-adalet-insanlık isteriz, gibi kelimelere rağmen asıl maçaları ülke içinde yeni bir ülkeyte sahip olmak olan bu örgütün, kendi gibi olan insanları nasıl etkileyebileceği ortadadır. bu sebeple aynı etnik kökene sahip olan vatandaşlarımız ne yazık ki bu terör örgütüne, bu bop maşası terör örgütüne sempatiyle yaklaşıp, onlara "terör örgütüdür" bile diyememekte...

dtp isimli parti, sadece ve sadece "kürt vatandaşlarından" oluşan bir parti görünümde. halbuki diğer partilerin içinde de kürt millet vekillerimiz var. neden, ülkenin sahip olduğu bir etnik köken sadece kendilerinden olan bir partiyle yüce meclisin içinde yer almak ister ki? o parti de neden başka etnik kökenden bir insan yok? neden bu ülkedeki ermeniler ya da aleviler, ya da gürcüler sadece kendilerinden olan kişilerle bir parti kurmuyorlar? işin iç yüzü geniş düşünüldüğünde çok garip aslında.

bana kalırsa kürt vatandaşlarımız mecliste yeterince temsil edilmekteydi. dtp’nin meclise girmesi kürt vatandaşlarımızın temsilini mi yoksa pkk’nın temsilini mi sağlayacak, göreceğiz. burada terör siyaseti yapmak amacında adım atabilecek kişilere kürt vatandaşlarımızın ters tepki vermesi de çok önemli olacaktır. ne yazık ki, kürt vatandaşlarımız kendilerini denizde boğulurken, dtp isimli partinin kıyıya çıkaracağını sanıyor, gördüğüm kadarıyla. aslında dtp isimli parti denizde boğulmalarına neden olan pkk’yı güçlendirmek için orada olacak... ben öyle görüyorum. inşallah yanılırım.

independence
besbellidir ki meclise turlu dolanbacli yollarla giren bagimsiz ama dtp kokenli milletvekilleri, mecliste kurtleri degil pkk’lilari temsilen girmi$lerdir.bildigim kadari ile de turk demek nasil pkk’li demek degilse kurt demek de pkk’li demek degildir.pkk’yi teror orgutu olarak adlandiramayan, "pkk sizce teror orgutu mudur, pkk icin teror orguudur diyebilir misiniz?" diye soruldugunda suratlari bembeyaz olup milyon ayri salak sacma cevaplarla geci$tirmeye cali$ip israrla pkk teror orgutudur diyemeyen, demeyen insanlar ulkemizin kaderi ile alakali konularda kritik ve hayati onemler ta$iyan kararlar vermek uzere meclise girmi$lerdir.

hayirli olsun.

asil $amata milletvekili olmak icin temin toreni esnasinda ya$anacak gibi geliyor bana.allah vere de turkce yerine kurtce bir $eyler geveleseler de anayasa mahkemesi tarafindan milletvekillikleri du$urulup yargilaniverseler, hepimiz rahata kavu$sak.

cok demokratigim evet.
duncan mac leod
(bkz: azınlık milliyetçiliğinin solculuk sayılması)
göz atılmasını beklediğim başlıktır ki:bu topraklar üzerinde yiyip ,içip,sıçıp,sonra da kürt faşizmini çatır çatır savunan ,sosyalist demokrat bozması entellektüel kitlenin normal karşılayacağı durumdur...
pkk nın siyasi kanadına destek olup onu da,ahihihihi ,yav bu adamları ben çok seviyorum,meclise demokratik yoldan girdi bu kekoşlar.hatta keşke biraz daha oy alsaydı da milletin "kınalı kuzusu dağlarda vurulmaya devam etseydi" diye düşünenleri de vardır,bu kofti demokratlar da bunları destekler...
neyse
destekleyin anasını satıyım, destekleyin:
daha dağlarda şehit düşecek çok vatan evladımız var,maddi destek yetmez ,siyasi destek de verin bu kekoşlara...
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol