dtp nin meclise girmesi

bgat
çeşitli ali cengiz oyunlarının döne döne bitirilemediği sevgili ülkemizde, bazı kavramları maske olarak kullanıp (demokrasi, özgürlük, eşitlik vs.) asıl amaçları tamamen farklı olan bir kitleye bağımlı olmamasını dilediğim bir partinin söz konusu durumudur.

şöyle bir durum var: ülkede bir ayrımcılık, bir eşitsizlik durumu yaratılmaya çalışılıyor ki bunu anlayamayayıp da hala da az önce saydığım kavramlardan söz edip, gözlerinin kenarlarında bulunup sadece önlerini görmelerine olanak veren ve dolayısıyla bakış açılarını sınırlayan o beygir gözlüklerine sahip bireylere buradan selamlarımı gönderiyorum.

türkiye, çok çeşitli etnik kökenlere sahip bir ülkedir, sanırım burada hemfikiriz. ve bu ülkede durumun böyle olmasına rağmen, kendilerini türk kimleğiyle kucaklayan nice lazı, gürcüsü, çerkesi, abazası vs. kökenden insan var. ama bir etnik köken var ki, bazıları tarafından tamamen "sahnenin dışında" tutulmak isteniyor. ve bu süreçte, ortadoğu üzerinde bop gibi bir gelişim sürecinde kendisine fayda sağlamak isteyen bazı ülkelerin türkiye’nin iç dinamiklerini sürekli rahatsız etmeleri gayeleriyle kurulmuş bir ötgüt var. terör örgütü. bu örgütü sözü edilen etnik kökenin, yine sözü edilen etnik kökenden kendi başlarına, bağımsızlık amacıyla kurdukları bir terör örgütü olarak görmek de ayrı bir acı durumdur. evet, bu terör örgütü kuruldu, ve sonrasını hepimiz biliyoruz.

şöyle bir cümle okudum bugün bir kitapta: "kültürlü insanlar sürekli öğrenmek için uğraş verirken, aptal insanlar ise başkalarına bir şeyler öğretmek için uğraş vermek isterler." düşündüm de, ne doğru bir söz. tartışılan konuların çoğunun bir yere bağlanamamasının sebebi, insanların yeteri kadar bilgisinin olmamasdır bana göre, evet, ben de bilgili sayılmam, bilmediklerim bildiklerimden çok daha fazladır, o kesin. ama bir parti düşünün ki, terör örgütüne yardım ve yataklık etmiş bir mahkumu millet vekili adayı yapıyor, ve o aday meydanlara çıkmadan, hiçbir yerde ismi telaffuz edilmeden seçilebiliyor. burada aptal konumunda olan bir seçmen kitlesi var. kendisine dayatılanlara boyun eğip, ne yaptığının tam olarak farkında olmayan, ne yaşadığı toprakları ne de kendisi üzerine oynanan oyunların farkında olmayan bir kesim var. bu kesim güneydoğuda neyse, bence batıda da öyledir.

"tatlı hayaller insanları uyutmak için iyi bir malzemedir."

bu söz de tüm insanlık için geçerlidir. sözü edilen etnik kökenin sahip olduğu türkiye cumhuriyeti vatandaşlığını aciz bir konuma sokmak isteyen, "siz türkiyelisiniz ama onlar sizi kenilerinden saymıyorlar," gibi laflarla, o, kendi kabuklarından çıkamamış vatandaşlarımızı güzelce kandıran diğer büyük devletlerin uşaklarının asıl amacını görmelerini bu vatandaşlarımızdan bekleyemeyiz tabii ki...

"sahnenin dışında" tutulmak istenen, ülke içinde daha fazla hak-adalet-insanlık isteriz, gibi kelimelere rağmen asıl maçaları ülke içinde yeni bir ülkeyte sahip olmak olan bu örgütün, kendi gibi olan insanları nasıl etkileyebileceği ortadadır. bu sebeple aynı etnik kökene sahip olan vatandaşlarımız ne yazık ki bu terör örgütüne, bu bop maşası terör örgütüne sempatiyle yaklaşıp, onlara "terör örgütüdür" bile diyememekte...

dtp isimli parti, sadece ve sadece "kürt vatandaşlarından" oluşan bir parti görünümde. halbuki diğer partilerin içinde de kürt millet vekillerimiz var. neden, ülkenin sahip olduğu bir etnik köken sadece kendilerinden olan bir partiyle yüce meclisin içinde yer almak ister ki? o parti de neden başka etnik kökenden bir insan yok? neden bu ülkedeki ermeniler ya da aleviler, ya da gürcüler sadece kendilerinden olan kişilerle bir parti kurmuyorlar? işin iç yüzü geniş düşünüldüğünde çok garip aslında.

bana kalırsa kürt vatandaşlarımız mecliste yeterince temsil edilmekteydi. dtp’nin meclise girmesi kürt vatandaşlarımızın temsilini mi yoksa pkk’nın temsilini mi sağlayacak, göreceğiz. burada terör siyaseti yapmak amacında adım atabilecek kişilere kürt vatandaşlarımızın ters tepki vermesi de çok önemli olacaktır. ne yazık ki, kürt vatandaşlarımız kendilerini denizde boğulurken, dtp isimli partinin kıyıya çıkaracağını sanıyor, gördüğüm kadarıyla. aslında dtp isimli parti denizde boğulmalarına neden olan pkk’yı güçlendirmek için orada olacak... ben öyle görüyorum. inşallah yanılırım.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol