türkçü fikir adamlarınin türk olmaması

traktor
çelişkidir, ironidir. bilindiği gibi türkçülük fikri 2. meşrutiyetten sonra sınırlarımıza girmiş, kurtuluş savaşından sonra kitlelere ulaşmıştır. bu kitleye yön veren iki büyük türkçü vardır. birisi ziya gök - alp, diğeri ise tekin alp’tir.

ziya gök - alp kürttür. gök - alp soyadını ise sonradan almış, sosyoloji, toplum bilimi adına türk ırkı ilgili araştırmalar yapmış, tekin - alp’ ten etkilenmiş, bu etkilenme sonucu kavram karmaşasından kurtulamamışlığı olsa gerek intihar etmiştir. ölmemiştir. beynine isabet eden kurşunla ömrünün sonuna kadar yaşamış, öldükten sonra da hristiyan meziyetlerine göre defnedilmiştir.

diğeri ise tekin alp isminde bir yahudidir. asıl adı moiz kohen olan bu yahudi, sonradan tekin alp ismini alarak çeşitli araştırmalar, incelemeler yapmıştır türk kavramı adına ve kitaplar, mecmualar basmıştır.

ancak, her iki türkçünün de türk olmaması ve yaptıkları sosyolojik araştırmaların türk kavramı üzerine derin analizler değil de, anti islam sentezi üzerine yapılan araştırma ve çalışmalar olduğu, düşündürücü bir gerçektir.
ankakusu
türkçülügün eskiden irkçi olmamasindan ve yine turancilik araciligiyla üçüncü dunya sosyalizmini savunmasindan kaynaklanir. aslinda karisik degilse bile bilmeyene anlatmasi zor bir konu.

fakat günümüzdeki ve ülkemizdeki türkçülük irkçi ve fasistttir.
bunun disinda türkçuler arasinda iki farkli aydin vardir. bir türkiye’de yetisip türkçülügü savunanlar. bunlar, biraz agir olacak ama, bes para etmez...

bir de türkiye disindan aydinlar var ki hiç biri irkçi degildir, eli öpülesidir. sosyalizme ve üçüncü dünya sosyalazmine fikirlerini savunmuslardir. turan ve/veya ümmetçilik bu ugurda sadece bir araçtir.

dikkat edilirse bu iki farkli türkçu aydin profilinde farklilik vardir.
tria
önce türkçülüğü savunan bu arkadaşların gün gectikçe entrikalarla türk düşmanlığını yaratmaları sürpriz değildir. ne yazık ki ajandır efendim. sızmak için kullandığı yolsa kendini türk hayranı göstermektir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol