her türk asker doğar

0 /
independence
independence:komutanim bir ihbarda bulunmak istiyorum.
komutan:soyle?
independence:her turk asker dogar cumlesinden hareketle benim ailemin yarisi asker kacagi.
komutan:hmm.nasil yani?
independence:komutanim ne annem askere gitti ne annanem ne teyzem ne de diger bayan akrabalarim.sanirim bizim kanimizda bir bozukluk var komutanim.pi$manim!
komutan:revire git ate$ini olcturt butoyu da kapa yat.cok cali$iyorsun son zamanlarda sen.
made in heaven
dayak cennet cikmadir sozu gibi turk insanini bazi durumlar karsisinda ozlu sozler ile yola getirip sesini yukseltmesini,itiraz etmesini onlemek amaclidir.bunun disinda (vatan savunmasi gerektiren hayati durumlari bir kenara birakiyorum elbette) zorunlu olmasa hangi turk genci cikipta "her turk asker dogar,ben de turk olduguma gore gidip askerlik yapicam" der?
maliyeci
gerektiginde genlerinden gelen savasci ruhun ortaya cikacagini,kisinin milleti icin her turlu sikintiyi gogusleyecegi manasinda kullanilan cumle.mecazi anlami disinda dusunulurse zaten cok sacma ve anlamsizdir.
seyhmerat
burdaki asker kelimesi tabiki de ordudaki asker anlamina gelmemektedir.burdaki asker kelimesi turk halkinin bagimsizligina,cumhuriyetine ve devrimlerine karsi yapilmis hareketlere gerektiginde canini verecek derecede bir cevap verebileceginin temsilidir...
evrendeki en mutevazi insanim
şimdi sade bir monolog ile bu saçma önermeyi çürütelim.

-ben türk müyüm?
-evet.

-peki askerlik hakkında ne düşünüyorum?
-kaynaklar kısıtlı olduğu için ve egemen güçler bu kaynaklara sahip olmak istedikleri için sıradan insanları kullanmasıdır askerlik.

-bu düşünceler ışığında sanırım asker doğmadım ben?
-tabiki asker doğmadım. türk’üm ama doğduğumda masum bir bebektim, tıpkı başka ulusların bebekleri gibi. bana asker olarak doğdu diyenlere bir çift sözüm var: asker de sensin, ordu da sana girsin.
tiryaki
her türk asker doğmaya mahkumdur denilesice başlık.
.ilkokul sıralarıyla daha yeni yeni tanışıyorsunuz,yağmur yağıyor ya da güneş kavuruyor, farketmez hemen tek sıra halinde sıraya.dik duruş,kollar uzatılsın.öğrenci andı hep bir ağızdan.....
.okulun son günü,günlerden cuma ...yallah haydi askeri nizam...rahat!hazır ol!kollar ip gibi uzatılsın...kıt-a dur!
.sahi ya 23 nisan...evet evet bir ay boyunca yağmur çamur demeden dersler bile söz konusu edilmeden haydi provalara...

.saçlar asker tıraşı...sakal bıyık sinekkaydı...favoriler kulakları asla geçmeyecek.hele jöle,yakışır mıhiç bir öğrenciye....
.bir maç oynanacak, evvela saygı duruşu....
.bir seremoni olacak...euzu besmele.....
.çoğumuz hatırlayacak trt yayına başlardı,önce anıtkabir’den resmi geçit,sonra askerler elleri tüfenkli...hep aynı istikamet....

her bir yerde her bir durumda bir askeri nizam bir askeri sembol...işte,öğrencilikte,ofiste....

hayır lafım istiklal marşına,ulusal değerlere nispet değil.amma ve lakin hayatımızın her bir safhasına müdahale etmek isteyen,kendi değerlerini üstüne basa basa kabullendirmek isteyen bir mekanizmanın olduğu gerçeği gün gibi ortada.



fikriminincegulu
askere simdilik erkeklerin gittigini düsünürsek kizlarin veya bayanlarin türk olmadiginin sonucuna vardiran ve esitligin saglanabilmesi icin literatürden cikartilmasi gereken cümle. ayrica biracikta dogrulugunun kalmadigi ve bir daha ayrica kimseler tarafindan gaza getirtilmek icin kullanilan sözcükleri yine kimseler tarafindan tabuluktan cikartilma süresi geldigi de düsünülmekte tarafimca.
vona
belki de doğru olan önermedir, bilinmez ama büyük bir çoğunluk doğumunu takip eden yıllarda meslek değiştirir.
vona
ayrıca her ingiliz bahcivan, her alman kaportaci, her filipinli terzi ve de her lüxemburglu bakkal doğar.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol