cinsel özgürlük

31subat
son yüzyılda dillere pelesenk olmuş, herkesin ağzında sakız olmuş "çağdaş" geçinen insan mottosu. zira "tensel uyum" yalanıyla yatağa atılan genç kızların kiriyle gittikçe siyahlaşan çağımızın kendini kandırmak için her zaman bahanelere ihtiyacı vardır ve bu bahaneler içinde en eskimeyeni sonuna "özgürlük" ilavesi yapılan kelimelerdir.
bu yüzden sokak aralarında delikanlılar "allah seni inandırsın; geçen bi hatun atmışım yatağa" diye diyaloglar kurabilmektedir. oysa özgürlük birinin içine girip çıkmaktan ibaretse; ve cinsellik herkesin herkesle alenen yapabileceği bir şeyse bu konuda ne kadar çabalarsak çabalayalım hayvanları geçemeyiz efendiler. denemek isteyenler önden buyursun.
strahd
gerek sözlükte yazılanlardan, gerek konu yurdumun çeşitli noktalarında konuşulduğunda varılan noktalardan, sağlam tabulara takılıp kalmış bir toplum olduğumuza yürekten inanmamı sağlayan konu başlıklarından sadece biri.
stella
tipki bir toplumda din ve vicdan özgürlügü gibi, cinsel özgürlük de olmalidir. çünkü, inanma istegi nasil insanda kendi kendine olu$uyorsa, cinsel istek de ayni $ekilde olu$ur. yani dogal bir $eydir. ayip, günah diye diye insanlarin üstünde baski yaratilirsa muhtemelen kötü sonuçlar dogar.
ya basta viva zapatista
kimsenin karışmaması gereken, insanların kendilerinin sorumluluğunda ve isteğinde olan, cinselliği doyasıya ve istediği kişiyle yaşama durumudur.özgür aşk ile karıştırılmaması gereken bir kavramdır ayrıca.gerici ve muhafazakar toplumlarda cinsel özgürlük konusunda da toplumsal bir statüko hakimdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol