8 haziran 2007 genelkurmay basın açıklaması

betterthan
genel kurmay baskanliginin sitesinde kamuoyuna yaptigi basin aciklamasi

1. sayın genelkurmay başkanı org. yaşar büyükanit, 12 nisan 2007 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısında, terörün mayıs 2007 tarihinden itibaren tırmanacağını, kamuoyuna açık bir şekilde açıklamıştır.son günlerde ortaya çıkan terör olayları, bu açıklamaların gerçekçi olduğunu göstermiştir.

2. bu terör eylemleri, aynı zamanda bölücü ve ırkçı terör örgütünün gerçek niyetlerini de çok açık bir şekilde ortaya koymuştur.

3. her fırsatta, yurt içinde ve yurt dışında barış, özgürlük ve demokrasi gibi insanlığın yüksek değerlerini, terör örgütüne paravan olarak kullanan kişi ve kuruluşların, bu olayların gerçek yüzlerini görme zamanı artık gelmiştir.

4. türkiye cumhuriyeti, ulusal ve üniter yapısının, çağ dışı bir yapı olduğunu düşünen bir yaklaşım ile karşı karşıyadır.ulusumuzun bu tehlikeli yaklaşımı fark etmek zorunluluğu vardır ve olmalıdır.

5. ortaya çıkan ve giderek artan terör eylemlerinin, bu tür düşüncelerin ve bunları dolaylı ve doğrudan destekleyenlerin çarpık düşüncelerini çok açık bir göstergesi olduğu şüphesizdir.

6. türk silahlı kuvvetleri, terörle mücadele konusunda sarsılmaz bir kararlılığa sahiptir ve bu tür saldırılara gereken cevabı vereceği tartışılmaz bir gerçektir.

7. türk silahlı kuvvetlerinin beklentisi; bu tür terör olaylarına karşı, yüce türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesidir.

kamuoyuna saygı ile duyurulur.


dikkatli incelendiginde artik bazi seylerin yeni basladigini bazi seylerinde sona erecegini gosteren aciklama.
schumi
1. mayısta gerçekleşen olaylardan bizim taa nisanda haberimiz vardı fakat biz haklı olduğumuzu göstermek için bunların gerçekleşmesini engellemek adına hiçbir şey yapmadık. bakın taa nisan’da bildik biz, haklıyız. gördünüz mü şimdi? yeter artık bırakın iktidarı bize...

2. 40 yıldır biz bunların gerçek niyetlerini bilmiyorduk. saldırılarıyla iletişim kurmak istiyorlar bizimle diye düşünüyorduk, yanılmışız. bunların niyeti anarşizmmiş meğer...

3. "kürtler de bu vatanın çocukları, onlarla uzlaşılmalıdır" diye düşünen bazı insanlar artık onların hepsinin bölücü olduğunu anlamışlardır heralde... daha da bunların gerçek yüzlerini görmedilerse biz artık ne demokrasi ne özgürlük dinleriz, barış marış da yok.

4. türkiye cumhuriyetinin ulusal ve üniter yapısına karşı çıkan bir zihniyet var. bu zihniyet çok tehlikeli bir zihniyettir. tüm ulus bu zihniyeti görsün. görmekle kalmasın, fark etsin, hatta fark etme zorunluluğu var tüm ulusun. siz fark etmeseniz de biz size zorla farkettiririz.

5. bu son zamanlarda artan terör eylemleri var ya hani. hah işte onlar hep bu tehlikeli zihniyetin ürünü. ulusal ve üniter devlet yapısına karşı çıkan zihniyet yaptı bütün bu eylemleri. onları destekleyenlerin de payı var hatta bunda. hepiniz çarpıkça düşünüyorsunuz. bu eylemler de çarpık düşünüşünüzün apaçık bir göstergesi. çarpıklar sizi...

6. türk silahlı kuvvetleri, terörle mücadele konusunda sarsılmaz bir kararlılığa sahiptir ve bu tür saldırılara cevap gelecek, hatta geliyor. bekleyin, görün...

7. bi de sizden bi ricamız var. gelin birlik olalım, kitlesel tepkimizi koyalım. ya yine mitingler düzenleyin "ordu göreve" diye bağırıp tüm yetkiyi bize verdirtin, ya da birer tüfek alın omuzlayın, gidiyoruz...

şeklinde türkçeye çevrilebilecek açıklamadır.

edit: evet!
schumi
4. madde ile 7. maddeyi bağdaştıracak olursak ortaya şöyle ilginç bir şey çıkıyor:

asker, türkiyenin ulusal ve üniter yapısının, çağ dışı bir yapı olduğunu düşünenlere karşı yüce türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini devreye sokması gerektiğini belirtiyor.

şöyle bi şey olsa gerek: alanında uzman bir siyaset bilimci türkiye’nin üniter devlet yapısına ilişkin bir kaç eleştiride bulunuyor. ve ona karşı türk milleti olarak kitlesel karşı koyma refleksimizi devreye sokuyoruz. artık linç mi etmeliyiz bilemiyorum...
camurhan
hoslanmadigi seyler duyan kisilerin hosuna gitmeyecek aciklamadir. gayet yerinde bir aciklamadir. siyasi basiretsizlik gösteren bir hükümet degil ükeye, kendi partisine bile yönetebilme beceresini gösteremiyorsa, karar almayip kendi statüsünü kaybetmemeye calisiyorsa, onlar gibi düsünenler icin de gayet rahatsiz olucak bir aciklama. cumhuriyetin kuruldugu yillardaki gibi ümmetciler, kürt sovenistleri, bati hayranlari yine beraberler.
fergadan
7.madde olan "türk silahlı kuvvetlerinin beklentisi; bu tür terör olaylarına karşı, yüce türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesidir." in çok tartışılacağını düşündüğüm e-bildiri2.

fergadan
bugün bütün ana haber bültenlerinin birinci sırasına yerleşeceğini düündüğüm bildiri. "anasını satayım, artık yeter ya! ne bu lan her gün her gün şehit" özetidir bu bildirinin.
bgat
3. her fırsatta, yurt içinde ve yurt dışında barış, özgürlük ve demokrasi gibi insanlığın yüksek değerlerini, terör örgütüne paravan olarak kullanan kişi ve kuruluşların, bu olayların gerçek yüzlerini görme zamanı artık gelmiştir.

bu madde ile çok şeyi açıklamış yerinde bir basın açıklamasıdır. anlamak istemeyenler hala da "özgürlükçüyüz" laflarının arkasında kelime oyunlarına devam edebilirler. galiba okuduğunu anlamak gerekiyor.

tsk’nın yaptğı basın açıklamalarını bir darbe gölgesi olarak görmek ya da diktatörlüğün tohumları olarak algılamak için bu sürece gelinirken yaşananları bilmiyor olmak gereklidir sanırsam. 5 yllık akp iktidarında pkk terörü sanki unutturulmaya çalışıldı, hiçbir somut adım ya da önlem alınmadı, aksine yine kuzey ırak’ta askerlerimizin başına çuval geçirildi. sınır ötesi operasyonun güçlü olabilmesi için siyasi iradenin de sağlam bir şekilde askerin yanında olması gerekiyor. bu olmadığı sürece tsk ne kadar açıklama yaparsa yapsın, tam anlamıyla istediğine ulaşamaz gibi görünüyor bugünün şartlarında. son haftalarda iyice kuduran pkk terörüne bir şekilde karşılık verilmesi gerekiyordu tabii ki... tsk herhangi bir etkili harekattan önce bu açıklamayı yaparak hem vatandaşını bilgilendirmiştir hem de gözdağı vermiştir. bu açıklamanın üçüncü maddesi, bazı kişilerin ısrarla anlamamak üzere çarpıttığı gibi, özgürlük ve barıştan yana olan kürt vatandaşlarımız için değil, özgürlük ve demokrasi kelimelerinin ardından ırkçı bir terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışan pkk yandaşları içindir.

sınır ötesi harekar için geç kalınıp kalınmadığı ayrı mevzu. ancak askerin görevi tabii ki, sınırlarını korumak kadar ,aynı zamanda vatandaşlarının da huzurunu muhafaza etmektir. ortada dış destekli bir terör örgütü faaliyeti varsa, bunun bitirilmesi için her adım atılmalıdır.



zipaydirmen
denge olmayınca bir yerden sonra herkesin haddini aştığının göztergesi olmuştur. orduya güvenmenin yanlış anlaşıldığını bizzat ordunun kalemlerinden çıkmış açıklamayla farketmekteyiz.

türk halkı orduya hayat güvencesinden ötürü çok güvenir ki oda bu çamura batmıştır bu açıklamalar sadece madalyonun bir tek yüzüne tekabül ediyor. "onlar" derken bile ayırdığımız milletin bütünlüğünü zedelediğimiz vatandaşların kendi özlerine ait haklarının her an gasp edilebileceğinin açıklamasıdır bu cumhuriyeti koruyalım derken gaza gelmemek gerek.

günümüz türkiyesinde aleviler kadar kürtlerinde ezildiğini katledildiğini saklamaya çalışan bu açıklamalara en güzel cevap rum ve ermeni kardeşlerimiz kadar kardeşimizdir kürtler diyebilmektir.
connor mac leod
27 nisan açıklamasından sonra iktdardakilerin acizliklerini açıklıkla göstermiş ,içindeki kadrolaşma hareketlerşnden dolayı terörle mücedeleye zaman ayıramamış ebleh bir oluşum olduğunu göstermiştir ,yeter artık kardeşim diyor insan 3 gün içinde o kadar şehit verildi ,bir şekilde bunun çözüme kavuşturulması lazım diyen yerinde bir açıklama olmuştur...
yorulmaz savasci
bazı yaratıkların salya-sümük içerisinde kendisinden geçercesine eleştirmeye çalıştığı,her gün mensublarını kara toprağa veren bir kurumun önemli bir açıklamasıdır.

türkiye cumhuriyeti ordusunun görevi anayasada açıkça belirtilmiştir.içte ve dışta türkiye cumhuriyeti’ne ve onun vatandaşlarına gelecek her türlü saldırıya olanaklar dahilinde karşılık vermek...türkiye cumhuriyeti’nin sonsuza dek varolabilmesi için gerekenleri yapmak,kendini ilgilendiren konularda görşünü belirtmek,toplumu tehlikelere karşı uyarmak...bu açıklama da bu göreve ve yetkiler dahilinde düşünülerek yayınlanmıştır.her bir maddesi türkiye cumhuriyeti’nin varlığı,birliği,bütünlüğü ve geleceği ile ilgili tehtit algılamalarını içermektedir.

madde madde yorumlamak gerekirse:

1-terör örgütünün hangi aylarda hortlayacağı ile ilgili istihbaratlarının doğruluğuna dikkat çekilmek istenmiş..

2-pkk’yı hala sol tandanslı bir hareket gibi göstermeye çalışan ucubelerin aksine,pkk’nın "kürt ırkçısı,faşist" bir oluşum olduğuna dikkat çekilmiş.buna dayanak olarak da eylemleri gösterilmiş.

3-ödp,dtp,emep,ihd,hak-par vb. örgütler ile abd ve ab güdümünde ülkeyi aydınlattığını sanan götlerinin aydınlarına dikkat çekilmiş.azınlık ırkçılığına paravan,emperyalizme uşak olan bu etkenlerin farkında oldukları açıklanmış ve bizim de farkında olmamız gerektiği vurgulanmış."bu etken hainlerin" olaylara karşı tutumları-söylemleri ile eylemleri arasındaki çelişkilerinin herşeyi açık açık gösterdiğine dikkat çekilmiş.

4-"şehir devletlerine tekrar dönelim" diyen hainlerden,"tc faşist bir yapı içerisnde,ulus devletlerin artık sonu geldi,tc kuruluş felsefesine aykırı olarak yeni yapısal düzenlemeleri yerine getirmeli" deme cesaretini gösteren insanımsılara dikkat çekilmiş.ordumuzun bu hainlikleri tehtit olarak algıladığı,ulusumuzun da bu duruma sessiz kalmaması gerektiği belirtilmiş.

5-üçüncü madde ile hemen hemen aynı içeriğe sahiptir.ırkçı pkk’nın eylemlerine ses çıkarmayan,bu eylemlere yeni kılıflar uydurma eylemi içerinde bulunan adilere göndermede bulunulmuş.

6-tsk’nın türk devletinin ve milletinn yılmaz bekçisi olduğuna,haince mayın döşemekle-kalleşçe kılık değiştirerek karakol basarak savaşı kazanacağını sanan şerefsizlere "biz çok mübadereler atlattık,emin olun sizin de yok oluşunuza tanık olacağız aynı zamanda yok oluşunuzda ana etken biz olacağız" mesajı gönderilmiştir.

7-türk milletinin teröre ve terör örgütünün paravanlarına artık sopayı göstermesi gerektiğine,istanbul’da güzel yalılarında hayatından endişe etmeden yaşayan hainlere karşı baskı unsurlarının harekete geçmesi gerektiğine,halkın sessiz kaldığı sürece evlatlarını yitirmeye devam edeceğine...dikkat çekilmiş.

bir türk vatandaşı olarak mete’nin,atatürk’ün,türk’ün ordusu’nun tüm kaygılarını paylaşıyorum.vatandaş olarak da herkesin yapması gerektiği gibi gerekeni yapmaya çalışacağım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol