8 haziran 2007 genelkurmay basın açıklaması

bgat
3. her fırsatta, yurt içinde ve yurt dışında barış, özgürlük ve demokrasi gibi insanlığın yüksek değerlerini, terör örgütüne paravan olarak kullanan kişi ve kuruluşların, bu olayların gerçek yüzlerini görme zamanı artık gelmiştir.

bu madde ile çok şeyi açıklamış yerinde bir basın açıklamasıdır. anlamak istemeyenler hala da "özgürlükçüyüz" laflarının arkasında kelime oyunlarına devam edebilirler. galiba okuduğunu anlamak gerekiyor.

tsk’nın yaptğı basın açıklamalarını bir darbe gölgesi olarak görmek ya da diktatörlüğün tohumları olarak algılamak için bu sürece gelinirken yaşananları bilmiyor olmak gereklidir sanırsam. 5 yllık akp iktidarında pkk terörü sanki unutturulmaya çalışıldı, hiçbir somut adım ya da önlem alınmadı, aksine yine kuzey ırak’ta askerlerimizin başına çuval geçirildi. sınır ötesi operasyonun güçlü olabilmesi için siyasi iradenin de sağlam bir şekilde askerin yanında olması gerekiyor. bu olmadığı sürece tsk ne kadar açıklama yaparsa yapsın, tam anlamıyla istediğine ulaşamaz gibi görünüyor bugünün şartlarında. son haftalarda iyice kuduran pkk terörüne bir şekilde karşılık verilmesi gerekiyordu tabii ki... tsk herhangi bir etkili harekattan önce bu açıklamayı yaparak hem vatandaşını bilgilendirmiştir hem de gözdağı vermiştir. bu açıklamanın üçüncü maddesi, bazı kişilerin ısrarla anlamamak üzere çarpıttığı gibi, özgürlük ve barıştan yana olan kürt vatandaşlarımız için değil, özgürlük ve demokrasi kelimelerinin ardından ırkçı bir terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışan pkk yandaşları içindir.

sınır ötesi harekar için geç kalınıp kalınmadığı ayrı mevzu. ancak askerin görevi tabii ki, sınırlarını korumak kadar ,aynı zamanda vatandaşlarının da huzurunu muhafaza etmektir. ortada dış destekli bir terör örgütü faaliyeti varsa, bunun bitirilmesi için her adım atılmalıdır.



bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol