8 haziran 2007 genelkurmay basın açıklaması

yorulmaz savasci
bazı yaratıkların salya-sümük içerisinde kendisinden geçercesine eleştirmeye çalıştığı,her gün mensublarını kara toprağa veren bir kurumun önemli bir açıklamasıdır.

türkiye cumhuriyeti ordusunun görevi anayasada açıkça belirtilmiştir.içte ve dışta türkiye cumhuriyeti’ne ve onun vatandaşlarına gelecek her türlü saldırıya olanaklar dahilinde karşılık vermek...türkiye cumhuriyeti’nin sonsuza dek varolabilmesi için gerekenleri yapmak,kendini ilgilendiren konularda görşünü belirtmek,toplumu tehlikelere karşı uyarmak...bu açıklama da bu göreve ve yetkiler dahilinde düşünülerek yayınlanmıştır.her bir maddesi türkiye cumhuriyeti’nin varlığı,birliği,bütünlüğü ve geleceği ile ilgili tehtit algılamalarını içermektedir.

madde madde yorumlamak gerekirse:

1-terör örgütünün hangi aylarda hortlayacağı ile ilgili istihbaratlarının doğruluğuna dikkat çekilmek istenmiş..

2-pkk’yı hala sol tandanslı bir hareket gibi göstermeye çalışan ucubelerin aksine,pkk’nın "kürt ırkçısı,faşist" bir oluşum olduğuna dikkat çekilmiş.buna dayanak olarak da eylemleri gösterilmiş.

3-ödp,dtp,emep,ihd,hak-par vb. örgütler ile abd ve ab güdümünde ülkeyi aydınlattığını sanan götlerinin aydınlarına dikkat çekilmiş.azınlık ırkçılığına paravan,emperyalizme uşak olan bu etkenlerin farkında oldukları açıklanmış ve bizim de farkında olmamız gerektiği vurgulanmış."bu etken hainlerin" olaylara karşı tutumları-söylemleri ile eylemleri arasındaki çelişkilerinin herşeyi açık açık gösterdiğine dikkat çekilmiş.

4-"şehir devletlerine tekrar dönelim" diyen hainlerden,"tc faşist bir yapı içerisnde,ulus devletlerin artık sonu geldi,tc kuruluş felsefesine aykırı olarak yeni yapısal düzenlemeleri yerine getirmeli" deme cesaretini gösteren insanımsılara dikkat çekilmiş.ordumuzun bu hainlikleri tehtit olarak algıladığı,ulusumuzun da bu duruma sessiz kalmaması gerektiği belirtilmiş.

5-üçüncü madde ile hemen hemen aynı içeriğe sahiptir.ırkçı pkk’nın eylemlerine ses çıkarmayan,bu eylemlere yeni kılıflar uydurma eylemi içerinde bulunan adilere göndermede bulunulmuş.

6-tsk’nın türk devletinin ve milletinn yılmaz bekçisi olduğuna,haince mayın döşemekle-kalleşçe kılık değiştirerek karakol basarak savaşı kazanacağını sanan şerefsizlere "biz çok mübadereler atlattık,emin olun sizin de yok oluşunuza tanık olacağız aynı zamanda yok oluşunuzda ana etken biz olacağız" mesajı gönderilmiştir.

7-türk milletinin teröre ve terör örgütünün paravanlarına artık sopayı göstermesi gerektiğine,istanbul’da güzel yalılarında hayatından endişe etmeden yaşayan hainlere karşı baskı unsurlarının harekete geçmesi gerektiğine,halkın sessiz kaldığı sürece evlatlarını yitirmeye devam edeceğine...dikkat çekilmiş.

bir türk vatandaşı olarak mete’nin,atatürk’ün,türk’ün ordusu’nun tüm kaygılarını paylaşıyorum.vatandaş olarak da herkesin yapması gerektiği gibi gerekeni yapmaya çalışacağım.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol