bilgi sözlük ün artık eski zevkini verememesi

0 /
scapegoat
zevkin ne kadar ki$isel bir olgu oldugunu du$unursek gayet gereksiz bir tespittir.

magazinsel yakla$im a$agidadir;

ferzan $utlu’dan olay yaratan aciklama:

"sozluk artik beni tatmin edemiyor"

dun gece zeyna ciki$i yakaladigimiz unlu sanatci ferzan $utlu olay yaratan aciklamalarda bulundu. sozlugun eskisi kadar kendini tatmin etmedigini, yatakta ba$ariyi cok ozledigini belirten eski manken yeni sanatci ferzan ekledi:" zenci "
bu son aciklamasiyla ne demek istedigini bazi ki$iler anlayamadi, anlayanlar ise sonunu hayra yormadilar. bu aciklamalardan sonra sozlugun erkekligi uzunca bir sure sorgulandi. bu aciklamalara sozlugun tepkisinin ne olacagi ise merak konusudur. $imdi kameralarimizi istanbul gecelerinde bu hafta neler olmu$, kim kiminle nerede, nasil, neden, neden olmasin...
nihilist
bence kendi kuyumuzu kendimiz kazıyoruz, kendi sonumuzu hazırlıyoruz. nedendir bilinmez sozlukte bir komik olma farklı olma havası var. yo hayır niyetim turk dili kurumu tadında bir sozluk yaratma hevesinde bir manifesto yayınlamak degil, niyetim sadece daha okunur bir sozluk yaratma. kabul ediyorum komik olanda okunur yada begenilebilir fakat komik entry yazmak ile komik entry yazmayı amac edinmek arasında bir fark var.

sozluge genel olarak bakıyorum ve gorudugum sey, genel olarak, sadece konu ile alakalı, ki bu alaka cesitleniyor; kelime benzerliginden tutunda mana benzerligine kadar, bakınızlardan olusmus entryler yumagı. ornegin bu baslık altıda su ana kadar 13 entry girilmis ve bunların yuzde yetmis’i bakınız iceren cumlecikler.

sonuc olarak elimizde binlerce serbest cagırısım urunu kelime oyunlu cinbaz espiri kaynagı komikimsi entryler var, hal boyle olunca okuması da zevkli olmuyor ve bir gercekki bir sozlugu asıl guzel kılan sey okumak...
nihilist
#568314

nolu entryiminde kotulemesi ile yazdıklrımın gercekligine bir kez daha inanmıs durumdayım.

muhalifte olsa bir iki satır yazılan hersey kotuleniyor, sonuc olarak insan bunyesidir bu da bi yerde sevmek sevilmek sitiyor; begenmek begenilmek istiyor.

ha bi yerdede tabi sokarım ole ise bu tayfa beni begenmese ne olur begense ne olur tadında da bir yakalsım gosterilebilir ama bu derece etik sahibi bir insan evladı bulmak zor.

hal boyle olunca er birey ne kotulencem diyip giriyor bakıızlı cinbaz entryleri ve bol bol oy alıyor. alan mutlu veren mutlu gerisi de zaten size falza gelir demek dusuyor.

not: kotuleyenden allah razı olsun savlarımı kantıladıgı icin, bunuda kotule olsun bitsin. 500 puana arkapol yemek takımı veriyorlarda benim mi haberim yok...
pelagehatun
(bkz: zevk derken)

kişinin zevk anlayışıyla alakalı bir durumdur. kişi eğer hakkaten abkzlardan çok hoşlanıyorsa, abkzlerin düşünce balonu olarak kullanmak serbest olduğundan bu hakkını sonuna kadar kullanabilir. oha, swh, bu ne lan gibi kelimeleri de dilediğince ağzına sakız edebilir. bunda bir sakınca yoktur, ve böylece aldığı zevk katsayısı tavan yapar.

şöyle de olabilir. kişiye zevk veren şey okumaktır. incele butonuna tıklamaya bayılıyodur onun için ölüp bitiyodur ama ne zaman bir şey için tıklasa gördükleri şeyler ona yeterli gelmiyordur, incele butonunda her bir şey arayışında karşısına bir dünya bkz çıkıyordur işte o zaman zevk alamaz sözlükten. yanlış yerdedir.


kısacası şu ki; sözlükten beklentilerinizle doğru orantılı bir zevk aracıdır sözlük.zevk aracıdır evet sözlük, siz neyi istiyorsanız zevk aracı sizin için odur. isteyen masturbasyondan zevk alır, isteyen sözlükten zevk alır ya da almak ister, isteyen bok atmaktan, isteyen de ayar olsun derken zevki sadece seksle sınırlamaktan..

son olarak; sözlüğün eski zevki neydi ki bugün böyle değişen bir şeyler oldu? bir de sözlüğün en az eskisi kadar zevkli, harika, veregen olduğunu düşünenlerin ne zamandan beri sözlükte oldukları ve bu yorumu yapma ve ya savunma hakkını elde ettikleri gibi bir durum vardır o da başka bir başlığın konusudur.

0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol