ertuğrul günay

0 /
comengineer
cumhurbaşkanı adayı olasıdır.
çünkü kimse ona rejim düşmanı , faşist , chp düşmanı , atatürkü sevmeyen , vatan satan , şeriatçı gibi söylemlerle yaklaşamaz.
hem solcudur , hem chp den gelmiştir , geçmişte şüpheli söylemleri yoktur.
fikir tabi...
zenana
ntv de sanatçılarla buluşmasını izledikten sonra her ne kadar ön yargıyla yaklaşmış olsam da iyi şeyler yapabileceğine inanabildiğimi gördüm.bu atilla koç denilen parazit,gereksiz adamdan sonra o koltuğu almasından dolayı da olabilir diye de düşünmeden de edemiyorum o ayrı ama koltuğu doldurmakta olduğu yadsınamaz.deniz baykal eğer kendi dikta yönetimi sonucu partiden ihraç etmemiş olsaydı,mustafa sarıgül den daha iyi bi parti içi muhalefet olabilirdi,tabi bunlar tamamen varsayımsal yaklaşımlardır,şu an akp nin bakanıdır kendisi.
chavez
bir davette vişne suyu zannederek eline aldığı içkinin kırmızı şarap çıkmasıyla paniğe kapılmış ve kadehi danışmanının eline tutuşturmuş bakan.

bir de "ben hayatım boyu hiç sol yumruğumu kaldırmadım hep sağ yumruğumu kaldırdım." gibi bir demeç vermiştir.

bu kültür ve turizm bakanlığı koltuğuna oturanlar bir türlü iflah olmuyorlar farkına vardınız mı?

mustafa taşar vardı, milletvekili bile değil artık.
erkan mumcu vardı, yanlış ata oynadı o da kaybetti.
atilla koç... onun suçu yoktu, sadece çok uykusu vardı.
ertuğrul bey’e gelince... şaşırmış herhalde. niye derseniz, solcu selamı zaten sağ elle yapılır. çünkü sağ el çalışan eldir, emeğin elidir.
doğru uygulayan için;
(bkz: ufuk uras)

şaşırması gayet normal... çünkü akp kapatılırsa diğer milletvekilleri en kötü ihtimalle saadet partisine gider. bu zat-ı muhteremi ise etse etse haydar baş kabul eder.
orqn
haydi gel bizimle ol programına telefonla katılarak çok tartışılacak sözler söylemiştir.olayı biraz başından anlatmak gerekirse programın konuklarından fazıl say ve genco erkal ertuğrul günay ın bazı projeleri veto ettiğini,bazılarına önce olur dediğini sonra hiç haber vermeden kendi kendine vazgeçtiğini anlattılar.söz dönüp dolaşım nazım hikmet oratoryosuna geldi.fazıl say ve genco erkal oratoryonun almanyada da yapılacağını fakat ertuğrul günay ın bundan son anda vaz geçtiğini ’nazım hikmet rusya da olur ama almanya ya gitmez.’dediğini iddia ettiler.bunun üzerine telefonla yayına bağlanan ertuğrul günay fazıl say ve genco erkalı nazım ın sırtından para kazanmakla suçladı.böylece kendisinin ne kadar aklı başında bir insan olduğunu,kültürümüzü kimlere emanet ettiğimizi bir kez daha gördük.
aello
türkiye’de sanata ve sanatçıya "kültür bakanı" adı altında yaklaşımlarda bulunur ki kültürden başka her şeyle ilgilenir.
insanlara hatta sanatçılara "bak, bu memlekette sanat ve sanatçı ne durumda" dedirtir.
sanatı ve sanatçısını koruyacak yerde, onları küçük düşürmeye çalışmaktadır.

(bkz: küçük adam)
(bkz: dinle küçük adam)

http://www.hurriyet.com.tr/kultursanat/11261430.asp?gid=229
independence
türkiye büyük millet meclisi 23. dönem milletvekili
ertuğrul günay istanbul
ertuğrul günay, 1 mart 1947’de ordu’da doğdu. babasının adı nazım, annesinin adı mürüvvet’tir. hukukçu; istanbul üniversitesi hukuk fakültesi’ni bitirdi. serbest avukatlık yaptı. bosna savaşı sırasında bosna’ya giden türk aydınlarına öncülük etti. doğu konferansı ve yeni siyaset girişimi adlı sivil girişimlere çağırıcı ve kurucu olarak katıldı. çeşitli gazete ve dergilerde yer alan çok sayıda makale ve söyleşisinin yanında iki kitabı yayınlandı. 16.(v) dönem ordu milletvekili. 60. hükümet’te kültür ve turizm bakanı oldu. iyi düzeyde ingilizce bilen günay, evli ve 2 çocuk babasıdır.

independence
ba$bakanin kars’ta ki insanlık anıtı icin "ucube" tanimi yapmasi uzerine "ba$bakanimiz o heykel icin o kelimeyi sarfetmeedi" demesinin hemen ardindan ba$bakanin "o heykel ucubedir" demesinin ardindan zor gunler ya$iyor kendisi. ba$bakan bir bakaninin arkasinda olmadi, milletce bunu gorduk. diledigi zaman diledigi ki$iyi harcadigini da gorduk ayni zamanda, kotu oldu ertugrul gunay icin. gunay konu ile alakali $oyle bir aciklama yapti en son.

"ben başbakan la sanat çevreleri arasında, yanlış anlaşılmalara yol açacak bir tartışma vesilesi ortaya çıkmasın diye, ortamı alevlendirmeye değil sakinleştirmeye ve yumuşatmaya çalıştım. yeteri kadar başarılı olamadım galiba ama yapmam gereken buydu"

"sanat çevreleri ile siyaset çevreleri arasında tartışma çıkmasını körüklemek kültür bakanı nın görevi değildir ama bunun bazılarıınn görevi olduğu zaman içinde anlaşılıyor. ben yapmam gerekeni yaptım ve yapmaya da devam edeceeğim"

sessiz ki$iligi ve edepli tavirlari ile severim bu adami ben, buyuk ayip edildi kendisine.
benduruyorumsebagitti
bu açık a$ağılanmaya rağmen hala orada ne i$i var anlamıyorum. bülent arınç, ba$ka bir açıdan (padi$ah efendileriyle kar$ı kar$ıya gelmeyi kastetti.)"allah bizi onun durumuna dü$mekten korusun" dedi. bense $u onur kırıcı hallere bakıp; "amin amin amin" diyorum.

epikuros
kemal kılıçdaroğlu için "kendisi kamera şakasıyla ortaya çıkmış kamera kazasıdır" diyerek seviyeyi oldukça düşürmüştür. bu kadar belden aşağıya vurabilen biri olduğunu görmek şaşırttı.

elbette kabahatin büyük kısmı kemal kılıçdaroğlu’da. bir parti başkanı olarak rakip partinin üçüncü-dördüncü adamına muhatab oluryorsan, farklı bir şey beklemeyeceksin. yok mu senin partinde ertuğrul günay’a denk bi adam, o versin cevabını. hatırı sayılır çıkışlar yaptığı milletvekilliği dönemindeki konumuyla şuan başında bulunduğu chp liderliği konumunun ayırdında değil. sen git erdoğan’la sidik yarıştır be adam.

son günlerin dilden düşmeyen adamıdır ertuğrul günay. dün de yeni gafı düştü ajanslara. bulup izlemenizi tavsiye ederim. milas’taki anıt mezar eserlerini incelerken şöyle buyuruyor muhterem "hazreti muhammed’e dedim ki. ay çok özür dilerim. töğbe töğbe estağfurullah. çok özür dilerim çok özür dilerim."
beyefendi utanıyor sıkılıyor, elleriyle yüzünü kapatıyor. gülüyor. çarpılmışmıyım diye yüzünü elleriyle kontrol ediyor. ne adam ya! izlerken ben de çok güldüm.
independence
uzerine cok gidiliyor.

akp’de tek sevdigim adam budur, benim hatrim icin az vurun be arkada$. neyse, ortada bir hata varsa kendisinin degil ba$bakanla bulent arinc’in hatasidir. kendisi kendince yapmasi gerekeni yapti ve bagli oldugu partinin liderini zor bir durumdan kurtarmaya cali$ti ama sattilar kendisini. hem ba$bakan satti hem de ba$bakan yardimcisi satti. ovada terk edilen kuzuyu kurtlar yer. bu durumu goren chp bo$ durur mu? bok durur. vurdu ha vurdu, vurdu ha vurdu. lan sanki adam calip cirparken yakalandi, sanki adam kariyla kizla oyna$irken yakalandi. adam bi kere her $eyden once ermi$, maneviyati cok yuksek, hz. muhammed ile konu$uyor olm adam lan;

+ sonra ben hz. muhammed’e dedim ki. ay cok ozur dilerim cok ozur dilerim, aklimdan gecirmi$im o $ekilde.(yuz elleri ile kapanir.)

yazik yemin ederim adama ya. adami sattilar aga, kendisinin gunahi yok, ortada yalinayak ba$i ciplak birakiverdiler, adam netsin. istifa etsin demesi kolay, sen olsan eder misin allaha$kina? japonya mi burasi da en ufak bir $eyde acam ceksin kilicini bogrunu delik de$ik etsin, icine sindirecek mecburen, yapabilecegi ba$ka bir $ey yok.

ama vurmayin artik, adam öldü.
sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
ucube meselesinde yersiz yere recep tayyip erdoğan’ın avukatlığına soyunmuştur kendisi. neymiş tartışma çıkmasını istemiyormuş falan filan inter milan. rte söylemiş bunu inkar da etmiyor hem. yalan yanlış hem de. savunmak niye.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol