700 sayfalık romani bir günde okumak

melankomik
eğer bir gün tamamen feda edilirse imkansız olmayan olay. aslında gerek yoktur fazla kasmaya ama bir kitabı bir oturuşta bitirmenin tadı da tartışılmazdır.
akhillius
kesinlikle öğrenci bir kişiliktir. ertesi gün sınavı vardır ve sınavda bu kitaptan yapacaktır, o da yumurtanın ağıza gelmesi durumu olduğundan dolayı kendini kasar ve tek gecede zafere ulaşır. tabi sonuç olarak sınavda ne kadar verimli olabilir o ayrı konudur ama yapacakta pek bir şey yoktur.
sitare
okunan kitabın konusuna ve yazarın dilinin akıcılığına bağlı olarak, sabahtan akşama kitap elden bırakmadan gerçekleştirilebilecek eylemdir.

daha abartılısı vardır. bir günde 1400 sayfalık bir anayasa kitabını yada 1400 sayfalık felsefe kitabını yaa daa 1400 sayfalık termodinamik kitabını okumaktırki bu sonuncusu üstün yaratıklara özgüdür.

ayrıca bir insanın bir zoru olmalı ki 700 sayfalık bir kitabı okusun bir günde. okudun diyelim ne anladın bir anlatsana şeklinde soru sorulmasına sebep olacatır

kitabın akışkanlığıyla ilişkiye girmiş olan başlıktır.
orqn
kıtabın tamamen anlasılması ıcın guzel bı yontemdır bı çırpıda okumak.ara verınce bı ıkı gun farkında olmadan bazı detaylar aklından cıkıp gıdıyo.yapılabılır,guzel bır pazar gununu bu ıse ayırabılenlere ne mutlu..
eldrun
roman olmasından ötürü çok da zor olmayan bir eylem. örneğin yurtta kalıyorsanız, şehir merkezine uzaktaysanız, yapacak hiçbir şeyiniz yoksa ve arkadaşlarınız evlerine gitmişse çok derin konuları olmayan romanlar günlük 1000 sayfa ortalamasıyla okunabilir. hatta işi abartıp 1500 sayfaya bile çıkılabilir. ama roman sizi düşünmeye zorluyorsa, sayfalar öncesine geri dönüp tekrar okumaya başlıyorsanız yine de sizi sürüklüyor ve bırakamıyorsanız kitabı, bu sefer 500-700 sayfa arası okunabilir.
angelus
gayet basit bir eylemdir. sabah saatlerinde başlanıldığı vakit akşama doğru bitmesi işten bile değildir. tabii okumaktan kasıt hem okuyup hem de anlamaksa o zaman işler değişmektedir. o sebeple bu tip saçma rekor denemelerine girmemeye özen gösterin. ha bana "yahu angelus, biz de senin lotr serisine yaptığın gibi bi’ haftada okuyup, bi’şey anlamayıp daha sonra tekrar okumak istiyoruz" derseniz ses çıkarmam, ben yandım siz yanmayın demem.
armour
bu dünyada bi ben bi de 700 sayfalık roman kalsak yine de imkansız. bi romanı 700 günde okuyorum ben istediği kadar akıcı olsun bünyem kaldırmıyor. kafayı yedirtmeyin bana.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol