hayrunisa gül

0 /
independence
$u anda di$i$leri bakani abdullah gul’un, ne yazik ki kisa bir sure sonra da cumhurba$kani abdullah gul’un e$i.di$i$leri bakaninin hanimi olmaktan daha onemli bir ozelligi var bu hanimefendinin.zamaninda universiteye kayit icin gittiginde vesikalik fotografinin turbanli olmasi sebebi ile kayit yaptiramami$ ve dani$taya ba$vurmu$tu.dani$taydan da istedigi destegi goremeyince turkiye cumhuriyeti’ni aihm’ne $ikayet etmi$ ve turkiye aleyhine dava acmi$ti.bu dava uzun seneler boyunca surmu$, bu arada e$i abdullah gul hukumeti kurmu$ ve ba$bakan olmu$tu.ei$ humuketi kuran ve ba$bakan olan sayin hayrunisa gul, aihm’ne ta$idigi davayi da kaybedecegini anlayinca davayi geri cekmi$ti.

$imdilerde de cankayada ki ilk turbanli first lady unvanina sahip olacak.
ed nh
biraz önce haberturkte okuduğum bir habere göre eğer fırst lady olursa köşkte ve özel davetlerde peruk takıcağı söylenen abdullah gülün eşi..
freagl dreams
kocasının ayağına bağ olmamak için boşanması tavsiye olunan hatun kişisi, böylece gerçek bir mağduriyet olur. boşan kardeşim önünü tıkama devletin.
armes
gereginden fazla ugraşıldığını düşündüğüm kişi.işte türkiye hep bu yüzden kaybediyor,asıl konuşulması gerekenler konuşulmuyor, nerde işin makyajı orada medyamız,bugün 17 ağustos seneler önce binlerce kişinin öldüğü milyonların ölmekten beter olduğu gün.ve istanbul şu anda ölümü bekliyor.ve bu konuda hiç bir çalışma yapılmıyor,ama biz bunları bırakalım herkesin karnı tok sırtı pek can güvenligi yerinde bizim tek derdimiz harunisa hanımın başörtüsü.biz bu şekilde üçüncü dünya ülkesi olmaya devam ederiz kendi içimizde bu kadar kaos yaratıp kendi kendimizi kabullenememişken daha avrupanın bizi almasını çok bekleriz.gerçi bunları aşabilseydik ona da muhtaç kalmazdık ya...
kurutulmus kelebek
avrupa insan hakları mahkemesinde türban nedeniyle açtığı davayı geri çekme nedeni, eşinin o dönem dışişleri bakanı olması değil, davayı kaybetme endişesi olan kişi.
neyse benim takıldığım kendi yaptığı bir açıklama. tarihini hatırlamıyorum ama the economist gazetesine verdiği açıklamada şöyle bir cümle kurmuş,
"ben eşimi her gün işe, çocuklarımı okula götürüyorum, kadınların araba kullanamadığı bir ülkede yaşayamam" zaten bizimde tek derdimiz, başlarımızı kapatıp kocalarımızı işlerine, çocuklarımızı okullarına bırakmak. şeriat kuralları içinde nizami olarak araba kullanabilmekti.
adrenokortikotropik
türbanıyla ülkemiz gündemini çokça meşgul eden müstakbel först leydi kişisi.gümbür gümbür ben geliyorum eyy köşk diyen abdullah gül beyefendinin eşi.abdullah bey cumhurbaşkanı olduktan sonra kendisine sophia loren tarzı türban tasarlanacakmış gibisinden haberler gündemden düşmüyor ya hayrünissa hanımın yakında çıkıp sophia loren de kimmiş o benim tarzımı örnek alsın diyecek magazinsel kıvama gelmesini ve her bir işin içinden böyle balon gündemler oluşturarak kaçmasını,falanca ülkenin förste leydisiyle polemiklere girmesini sabırsızlıkla beklemekteyim.zira ülkem insanı kafadaki bez parçasının yaratmadığı tehlikeleri sağda solda,günde,kahvede,camide konuşacak kadar uyanırsa bir şeylere tepki gösterir de hani bilinçlenmek denilen olay bu noktada başlar diye çok korkmaktayım sevgili sözlük.mazallah ülkenin parsel parsel satılmasını,amerikanın kendi yarattığı terörü artık kendi bile durduramıyor olmasını,beslediği karganın resmen şu anda gözünü oyuyor olduğunu ve artık büyük güç denen şeyin fasa fiso sayılabileceğini,uyanmak silkelenmek gerektiğini farkeder de bir hareketlenir,hayrünissa hanımın türbanı da artık gündemden düşer diye de içimi bir ürperti bir tırsaklık kaplamıyor değil.ele yüze bulaşan demokrasi bir de aşmış bir bilinçlilikle birleşir de her tarafımıza bulaşır diye korkmamak ne mümkün?
neyse,o değil de kendime iran usulü hicap tasarlatmayı düşünüyorum cemil ipekçiye..ne tür kumaş kullansak diye biz de bir anket mi açsak ne..
thewall
eşi ülkedeki herşeyi özelleştirmiş ya da dış borç iki kata çıkmış olabilir. bunlar çok ayrı konulardır. akp nin icraatlerini seversiniz ya da sevmezsiniz o da ayrı bir konudur. ama bi insanı dış görünüşünden dolayı eleştiremezsiniz, insalık bunu gerektirir. bayan gül sadece abdullah gül ün eşidir. bizi sadece o kadarı ilgilendirir.
cocabora
bugün de first lady’i olamamış kişi.türbanını almış zafer bayramını bekliyor kanımca,sırıtıyor içten içe,son gülen iyi gülermiş falan diyodur belki.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol