birden fazla sözlükte yazar olmak

0 /
sepulturk
şimdi yine anlamsız eleştiri, eleştiri yapmış olmak için eleştiri yapmak gibilerinden bir şeyler gelecek ama dünyanın en saçma olgularından biridir bu. sözlükte yazar olmanın amacı nedir? her şeyden önce bilgi paylaşmak. e bir sözlük neyine yetmez ki insanın bilgi paylaşımı için? "e diğerleri de öğrensin, onlar öksüz mü, yetim mi, garip mi?" gibisinden bir şeyler denebilir ama zaten senin yazdığın bilgiyi araştıran biri o konuyla ilgili bilgiyi kendi sözlüğünde bulamazsa başka sözlüklere yönelir.

eğer "artık şimdiki sözlüğümde yazmak heyecan vermiyor, başka yerlerde de yazmak istiyorum" derseniz de bırakın o zaman eski sözlüğünüzü yeni sözlüğünüzde yazın. nedir yani?
expert3
2005 yılında kurulmus tum sozluklerde yazar olmus olan beim bile cok fazla tavsiye etmeyeceğim durum. belki "heryerde yazmalıyım" ya da " lan bende internet mahir gibi olcam" diye dusunerek yola cıkılıyor olabilir ama en iyisi kendinize bir yer edinin ve orada mutlu olun.
(bkz: bilgi solzuk)
(bkz: yuvam)
instrument
tholga olmaya gerek yoktur.
bir kaç sözlükte yazmak da zordur aslında. biz bir sözlükte yazıyoruz, sözlüğü tanıyoruz, arkadaşlıklar kuruyoruz, alışıyoruz, sonra bunların hepsini yeni baştan başlatmak zordur. yeniden tanı, yeni insanlar tanı, yeni arkadaşlıklar kur...
freagl dreams
gayet güzel bir durumdur her şehrin havası nasıl farklı olursa her sözlüğünde havası farklıdır bir yerde çağrışmayan başka bir yerde çağrışır.
angelus
esasında herhangi bir sakıncası olmayan, gayet olağan bir durumdur. kişi fikirlerini tek bir yere yaymak yerine pek çok platformda birden sesini, düşüncelerini dile getirmek isteyebilir. doğaldır. lakin doğal olmayan, en azından bana göre doğal olmayan nokta ise yazarın üyesi olduğu sözlüğe diğer sözlük üzerinden giydirme gayretidir. misal a sözlüğünde yazar iken "b sözlüğünün başlığına; gayet gubik bir sözlüktür. yazarları şöyle ibiştir, yönetimi böyle ibibiktir, zaten forumdan öte bir değeri yoktur. yolsa görsem merhaba merhaba en fazla, sümüğümü dahi atmam üzerlerine" mahiyetindeki entrylerdir. ha tamam bu eleştrilerin büyük bir kısmına ben de katılıyorum, yolda b sözlüğe ait bir yazar görsem bırak "merhaba-merhaba" demeyi, havada uçan kuşlara bakıp "ulan hastayım bunların da aerodinamiğine, ne güzel uçuyolar a.k." derim, veyahut yolumu değiştirir görmezden gelirim. ama buna mukabil tutupta a sözlüğünde b sözlüğüne geçirip sonra "lan ben bu b sözlüğünü çok seviyorum, hepsi çok şukela insanlar ohş" demem. ha diyen varsa da sevmem onları, isim vermeden kendileri hakkında atıp tutar sonrada hiç utanmadan "lan olm hastayım senin entrylerine yahu, negzel yazion" derim. derim evet bunları.

ha evet entrynin sonuna gelmişken şahsım adına ızdırap olmaktadır ama yeni bir paragrafta da şunu belirtmek isterim; kimse kimseyi, hiçbir oluşumu sevmek zorunda değildir. ama muhteviyatında bulunuyorsa saygı göstermesi gerekir. iş "ben buraları ne çok seviyorum, hastasıyım" deyip başka bir alanda "çok boktan" demek değil, "çok boktan" olduğunu düşündüğü yerde "çok boktan" diyebilme erdemini, cesaretini gösterebilmesidir.

bir paragraf daha: bunları yazmamın amacı "bunlar olmuştur"dan ziyade kendi geniş hayal gücümün ve paranoyalarımın bir şekilde sözlüğe yansımasıdır. herhangi bir ironi yoktur. yoksa herkes süperdir, herkesin hastasıyızdır. ohş.
hakem kalk dedi
bir sozluge alısılmıstır arkadas cevresi kurulmus kim kimdir tanınmıstır ancak bir sure sonra o sozlukte yazdıklarınızın degeri anlasılmamaya baslar daha az insan girmeye yeterli paylasım saglanmamaya dogru giderken yol yeni sozlukte ortam kurmanın zor olması eski sozlugu bırakmayı engeller boylece iki ya da daha fazla sozlukte yazar olunur durum boyle olabilir
igor
konuyla ilgili olarak aslinda cok net durusumu beyan etmek isterim amacim ne moderatorlere yalakalik ne destek ne baska birseydir biline..ilk sozluk olusumu olan ekşi ye herkes gibi uye olmak icin bir sure ugrastim uye oldum belki biraz daha ugrassam yazar olacaktim da ama bir sure sonra derinden bir dusunce kapladi icimi "ulan zaten bircok sey soylenmis konusulmus bu saatten sonra girip soylenenlere aha da bu da benim yorumum" demek yerine basladim baska sozlukler aramaya hatta samimiyetle soyleyebilirim ki bu arayis icinde olmadan baska sozlukler oldugunu dahi bilmiyordum sonra bir yazi cikti karsima "bir seyi cok istiyorsaniz yapabilecekleriniz sizi sasirtir" anlik bir merakla "ne demek lan bu? bir girelim bakalim" dedigimde karsima beklemedigim bir samimiyette iyi niyetle birseyler yapmaya calisan insanlari gordum "hadi bakalim burasi sana bir sans verdi" igor degerlendir dedim ve daldim iceri gene samimiyetle vurgulamak gerekirse daha aob nu bilmeden "houston ne lan kafami buluyo bunlar benimle" derken ilk 10 entrymi girdim ve ne yalan soyliyeyim yazar oldugumda mutlulugum tarif edilemezdi manyakca entryler girdigimi de bilirim kimi zaman herkes gibi denge problemi yasamaktayim ama asil onemli olan bir sey vardi ki soylenmeyenleri soyleyebilmek daha da onemlisi burada eksi de olmayan bahsi dahi gecmeyen bir baslik actigimda "ulen ne guzel ettim yahu bak onlarda yok ama bizde var" diyebilmenin hazzini yasadim yasiyorum ayrica hirs yapmisligimda vardir. simdi bu kadar sacmaladiktan sonra asil konuya geleyim birden fazla sozlukte yazar olmak bir tercih meselesi olmakla birlikte biryere aitlik duygusu daha onemlidir ornekleme yapmak gerekirse sirf askere gidecegim ve entry giremeyecegim icin jediye uyeligim kapanmaz dimi ? diye soru sormuslugumda var aldigim cevap ise tatmin ediciydi burada aylarca entry girmeyen bilgicleri bile kucaklayabilecek kadar genis bir yer var ve baska bir sozluk olsa "hadi leeen" dedikten sonra bir butonla isinizi bitirebilecekken size daha dogrusu bize verilen bu firsati sonuna kadar kullanmaya kendimi mecbur hissederim.

son olarak vay lan ne yalamis diyenlerin bunu demekten baska amaclari olmadigini bildigim icin siklemiyorum
bb
birden fazla sözlükte yazmak aslında olmayacak iş değildir. yeter ki bir sözlüğe yazdığınız entryi alıp bütün sözlüklerinize taşımayın. komik duruma düşersiniz.
van ness
iki sözlükte yazarda olunsa bir yerden sonra kendinizi yakın hissettiğiniz yerde yazmaya devam ediyorsunuz diğer sözlük account u belki de unutuluyor bile.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol