birden fazla sözlükte yazar olmak

angelus
esasında herhangi bir sakıncası olmayan, gayet olağan bir durumdur. kişi fikirlerini tek bir yere yaymak yerine pek çok platformda birden sesini, düşüncelerini dile getirmek isteyebilir. doğaldır. lakin doğal olmayan, en azından bana göre doğal olmayan nokta ise yazarın üyesi olduğu sözlüğe diğer sözlük üzerinden giydirme gayretidir. misal a sözlüğünde yazar iken "b sözlüğünün başlığına; gayet gubik bir sözlüktür. yazarları şöyle ibiştir, yönetimi böyle ibibiktir, zaten forumdan öte bir değeri yoktur. yolsa görsem merhaba merhaba en fazla, sümüğümü dahi atmam üzerlerine" mahiyetindeki entrylerdir. ha tamam bu eleştrilerin büyük bir kısmına ben de katılıyorum, yolda b sözlüğe ait bir yazar görsem bırak "merhaba-merhaba" demeyi, havada uçan kuşlara bakıp "ulan hastayım bunların da aerodinamiğine, ne güzel uçuyolar a.k." derim, veyahut yolumu değiştirir görmezden gelirim. ama buna mukabil tutupta a sözlüğünde b sözlüğüne geçirip sonra "lan ben bu b sözlüğünü çok seviyorum, hepsi çok şukela insanlar ohş" demem. ha diyen varsa da sevmem onları, isim vermeden kendileri hakkında atıp tutar sonrada hiç utanmadan "lan olm hastayım senin entrylerine yahu, negzel yazion" derim. derim evet bunları.

ha evet entrynin sonuna gelmişken şahsım adına ızdırap olmaktadır ama yeni bir paragrafta da şunu belirtmek isterim; kimse kimseyi, hiçbir oluşumu sevmek zorunda değildir. ama muhteviyatında bulunuyorsa saygı göstermesi gerekir. iş "ben buraları ne çok seviyorum, hastasıyım" deyip başka bir alanda "çok boktan" demek değil, "çok boktan" olduğunu düşündüğü yerde "çok boktan" diyebilme erdemini, cesaretini gösterebilmesidir.

bir paragraf daha: bunları yazmamın amacı "bunlar olmuştur"dan ziyade kendi geniş hayal gücümün ve paranoyalarımın bir şekilde sözlüğe yansımasıdır. herhangi bir ironi yoktur. yoksa herkes süperdir, herkesin hastasıyızdır. ohş.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol