sabancı üniversitesi

imgoindeeperunderground
istanbulda bir ozel universite. okuyanlar derslerin zorlugundan inanilmaz derecelerde sikayet ediyor. ayni zamanda yapi itibariyle daha cok bir uzay ussune benziyor. sehirden cok uzak olmasi sebebiyle istanbullu olup da yurtta kalan pek cok insan bulunuyor. girdiginiz anda bolum secmek zorunda olmayip havuz dedikleri bir sistemden yararlaniyorsunuz ve mesela ts’den geldiyseniz bile fizik kimya aliyorsunuz. ilk iki sene boyle gectikten sonra ne olmak istediginize karar veriyorsunuz. saniyorum lise son sinifta ne istedigine karar vermek cok guc oldugundan yapilasi bir seydir bu. girmek de zor cikmak da zor bir universite gibi durmasiyla beraber iyi bir egitim verdiklerine yakinlar suretiyle sahit oldum.
robinson
bu senede kaydoldugum uzay ussune benzeyen egitim kurumu. bu sene yurt konusunda bir suru problem cikti. us siniflarin bundan dolayi bize acayip dusman ha bide haftasonlari hic kimse olmuyo ne lan bu kendimi terkedilmis gibi hissediyorum
cikolata
toefl’i ingilizce hazirligi icin kabul etmeyen ille de kendi sinavini yapmakta israrli olan universite. tuzla’da bulunmasi nedeniyle yurtlarinda kalmak isteyen insan coklugu bu sene yatakhanelerde sorun yaratmistir. okul bircok eski ogrencisine yer verememistir. bu nedenle yeni yatakhane binasi insa etmektedirler. bir de bircok ozel sirketin diploma tercihiymis.
64r1h
tuzla, istanbul’da yerleşik bir vakıf üniversitesidir. hacı ömer sabancı vakfı tarafından 1994 yılında alınan kararla kurulma çalışmaları başlayan sabancı üniversitesi’nin kuruluşu, 5 haziran 1996 tarihinde tbmm’nce onaylanan 4142 no.lu kanun ile yasalaştıktan sonra, 31 temmuz 1997’de üniversite kampusunun temeli atıldı ve mütevelli heyeti ile rektör kamuoyuna duyuruldu.

akademik programlarının, derslerinin tasarım ve uygulama planlarının, yönetim yapısının oluşturulmasını takiben sabancı üniversitesi, eylül 1999’da tuzla’daki kampusuna taşındı ve 20 ekim 1999 tarihinde düzenlenen bir törenle ilk akademik yılına resmen başladı.
cikolata
hazirlik yilini atlama istemim nedeniyle bu guzel yaz gunlerini ingilizce calisarak gecirmeme neden olan universite. sinavini gecmek isteyen insanlara adeta sen misin isteyen hadi bakalim, dedirten 2 asamali pek hos sinavi vardir.
yat yat yat ahlak polisi
2006 ösys yerleştirmelerinde ilk tercihime yazdığım ve kazandığım üniversite, hazırlık sınavını 4 eylül yapıp, 2-3 eylül rockncoke festivalinin sadece bir gunene gitmeme neden olan universite ayni zamanda. (bkz: peh)

hazirlik sınavının 2 aşaması için taktikler;
http://www.sabanciuniv.edu/haberlerduyurular/documents/dd20060828115020/september_2006_elae.pdf
sukela
brookings institution işbirliğiyle yarışma düzenleyen üniversite.

ikinci kez yapılan sakıp sabancı uluslararası araştırma ödülü yarışmanın bu yılki konusu “balkanlar ve ortadoğu’da osmanlı mirasına dair algılama” olarak belirlenmiş. yarışmada yeni ve özgün çalışmalar, bağımsız ve uluslararası bir jüri tarafından değerlendirilecekmiş.

yarışmaya katılacak tüm çalışmaların, daha önce yayınlanmamış, yeni ve özgün olması gerekiyor. yaklaşık 7 bin sözcük uzunluğunda ingilizce olarak hazırlanacak çalışmaların, 2 mart 2007 tarihine kadar e-postaya eklenmiş word veya pdf belgesi formatında [email protected] ve [email protected] mail adreslerine eş zamanlı olarak iletilmesi gerekiyor. çalışmaların ayrıca sabancı üniversitesi istanbul politikalar merkezi, orhanlı-tuzla adresine elden ya da posta ile ulaştırılması gerekiyor.

birinciye 20 bin dolar
ikinciye 10 bin dolar
üçüncüye 5 bin dolar ödülü varmış..
most wanted duygu
anladigim kadariyla ogrencilerinin gercekten sevdigi bir okul. abuk subuk "ay ben odtuluyum superim hem de muhendisim yine superim" benzeri, pek mantikli bi nedeni olmayan sacma laflara gerek birakmamis.
akasha
yurdunda kalıcak insanlara ister istemez şehir dışına taşınıyormuş hissi veren okul, artık okulum. ilk seneden itibaren öğrenciye dersi ön sınavla geçme şansı vermesi, geçerse yeni dersler almasını sağlaması, ana dalını seçmeden önce ortak ders havuzundan belirli konularda bilgi sahibi olmasını sağlaması akademik avantajlarından sadece bir kaç tanesi.

özel üniversite diye bok atmaya eğilimli oluyor genelde insanlar ama epey bir burslu okuyanı var. össden kazanılan başarı bursu, üstün başarı bursu, onur bursu gibi puana verilen bursların yanı sıra okulda çalışarak da para kazanabiliyorsunuz. ortalamasını yükselterek bursunu arttıran veya sonradan burs kazananlar da var. ders çalışmaya ciddi bir teşvik söz konusu yani.

son olarak hayvan gibi hızlı bir interneti var ayıptır söylemesi. gidince muhtemelen 256lık mp3lerle yayın yapan bir dj olacağım, ve tüm istek parçalar maksimum 5dk uzağınızda olucak, videolar biraz daha sürebilir. her şey bilgi sözlük için esasen tabi canım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol