16 nisan 2007 ekşi sözlük e erişimin kapanması

0 /
independence
henuz site sahiplerinin bile bilgilerinin olmadigi kimi entryler sebebi ile eyup asliye hukuk mahkemesi tarafindan ihtiyati tedbir olarak ek$i sozluk eri$iminin kapatilmasina karar verilmi$.bu sebepten oturu pazartesi gunu itibari ile sanirim ek$i sozluk eri$ime kapatilacak.umud edelim ki uzun bir surec olmasin bu.
sepulturk
ilgili entry ek$i’de şu şekildedir;

henuz hangileri oldugunu ogrenmeye cali$tigimiz bazi entry’lerden dolayi eyup asliye hukuk mahkemesi ihtiyati tedbir olarak turkiye’den ek$i sozluk’e eri$imi kapatma karari vermi$tir. bu sebepten pazartesi gununden itibaren sozluge eri$iminizi yitirebilirsiniz. konu avukatimiz kanzuk tarafindan takip ediliyor. praetor ve moderatorler de karara konu te$kil edebilecek entry’lerin tespitiyle ilgili cali$iyorlar. geli$melerden haberdar edecegiz.
(ssg, 14.04.2007 21:30)
bgat
eleştiriye tahammülü olmayan kimselerin, internet aleminin en ayar eleştirilerinin yapıldığı güzide bir oluşuma karşı gerçekleştirmek istedikleri olası bir ön kesme icraatlerından birisidir. birkaç entry yüzünden on binlerce yazara ve yüz binlerce okuyucuya engel koymanın ne manası var? aaa pardon, bu adamlar youtube’a da erişim yasağı koymuşlardı değil mi? birden yaşadığım güzel ülkemin ne yaptığını bilmeyen anlaşılması zor yöneticilerinin nasıl bir düşünce yapısına sahip oluklarını unutmuşum.

o zaman şöyle diyelim de tam olsun:

<bkz hepimiz ek$i yiz>
stella
bir zaman sonra bunu bilgi sözlük’ün de erişiminin kapanması takip edecek gibi geliyor. zaten başlamış hukuki müdahaleler. oysa bu sözlük independent ve eminim tepkisiz kalınmayacak.
nebulas
her ne kadar sözlük isimlerimiz farklı da olsa işin ucunda yazarlık ve emek olduğundan kesinlikle ve kesinlikle bir şekilde kınanması gereken üzücü durum.
akineton
x: engelleyici zihniyet
y: engelleyici zihniyetin yalakası


y:efendim ekşi sözlük diye bişey var yazıyor bunlar kafalarına göre
x:engelleyin hemen
y:efendim bi de youtube var böyle acayip acayip videolar falan
x:tez zamanda engelleyin
y:bi de bilgi sözlük var canları sıkıldıkça tayyip e falan sarıyorlar
x:ne yapacağını biliyosun di mi engelleyin
y:ha bi de yenge msn de akşam eve gelirken yoğurt alsın diyor bol bol da vıdı vıdı yapıyor engelleyelim mi?
x:engelleyin

maliyeci
teknoloji mahkemelerinin kurulmasının gerekliliğini bir kere daha bize gösteren bir uygulama daha.dinazor hukukçularımızın elinden daha çok çekeceğiz.ömründe bilgisayar kullanmamış kişilerden böyle kararlar çıkması çok normal.
igoriyan
internet üzerine nekadar da bilgisiz yetkililerimiz olduğunu bir kez daha bize kanıtlamıs olaydır bu. ne olacak simdi siteye erisimi türkiye den yasakladığınızda hersey cozulecek mi? insanlar bu siteye giremeyecek mi? hala anlamıyorum sokunca kafamızı kuma tum sorunlar bitecekmi ne olacak yanı okadar saskınım ki gormediğiniz bi suç biz gormediğimiz zaman yok mu olacak bu mudur bunun yontemi.
armour
sebebinin, bir kişinin sözlükte kendisi hakkında yazılanlardan şikayetçi olması olduğunu öğrendiğim saçma karar. bu üzücü ve sinir bozucu durumların yaşanmak zorunda kalınmamasını temenni ediyorum.
instrument
götümüze girecek entyler diye boşuna söylenmemiş sözlük dünyasında. dikkatli yazmak gerekir. herkesten aynı duyarlılığı ve dikkati bekleyemeyiz ama burada iş modlarımıza düşüyor. onlar da son derece dikkatli olmalı.
capt it all
çok görmemek lazım. biz elit sandığımız bir ortamda dahi fikir dillendiremiyoruz ki, daha geniş bir dairede [türkiye] önüne engel gelmesin. yazık ya. bu kafayla gidersek sersem gibi, çarparız kırarız kafayı alimallah. hukuk sisteminin de çivisi çıkmış arkadaş. karabulutlara verdiğimiz kurban sayısı ne kadar olacak da uyanacağız bilemem.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol