hewlett packard

expert3
"hewlett packard, compaq elele hep beraber zirveye." sloganiyla satilan astronomik rakamlarda fiyat isteyen ama hp3695 tarayicisinin kalitesine helal olsun dedigim teknoloji markasi.
sinirsahibi
hp siralamasinin yazi tura atisiyla kararlastirildigi firma, zira para diger yuzunun uzerine dusseymis ismi:packard-hewlett olacak olan firmadir diger taraftan.

nerobianco
hewlett-packard şirketi (kısaca hp), merkezi abd’de palo alto, kaliforniya’da bulunan çok büyük uluslararası bir şirkettir. bilgi işlem, baskı sistemleri ve sayısal görüntüleme donanımları üreticisidir. ayrıca yazılım ve hizmet sağlayıcısıdır.

hp, 1939 yılında bill hewlett ve dave packard tarafından bir test ve ölçü cihazları üretici şirketi olarak kurulmuştur. ilk ürünü model 200a ismindeki hassas ses osilatörü idi. ilk kişisel bilgisayar olan hewlett-packard 9100a’yı 1968 yılında üretmiştir. daha sonra, 1970’li yıllarda hesap makinesi, 1980’li yıllarda inkjet, laser yazıcı ve tarayıcı, 1990’lı yıllarda masaüstü, dizüstü ve sunucu bilgisayarları üretimine başlamıştır.

2002 yılında compaq şirketi ile birleşen hp şirketi, ayrıca hp-ux, tru64 ve openvms işletim sistemleri; pa-risc, ia64 ve alpha mikroişlemcilerini; hp 9000 ve proliant sunucu ve iş istasyonlarını ve openview gibi yönetim yazılımları üretmektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol