cameron diaz

0 /
bbgdekikedininpornoizleyipwhiskasyemesi
30 agustos 1972’de california san diego’da dogdu. kuba-amerikan bir baba ile italyan ve alman irkindan gelen yerli bir amerikali annenin kizi olan cameron, 16 yasinda hollywood’da bir partide tanistigi fotografci sayesinde elite model ajansi ile bir anlasma imzaladi. modellikteki basarisi japonya, avustralya, morocco ve paris’te calismaya, mademoiselle ve seventeen gibi dergileride resimlerinin cikmasina ve calvin klein, coca cola ve levi’s gibi buyuk sirketlerin reklam kampanyalarinda rol almasina neden oldu. 1994’de jim carrey’in basrol oynadigi "the mask / maske" adli aksiyon komedi filminde sinema kariyerine ilk adimini atti. oyunculuk deneyimi hic olmamasina ragmen filmdeki yardimci oyuncu rolu denemelerine katilmasi saglandi. 12 kez geri cagrildiktan sonra kadin basrol oyuncusu tina carlyle rolunde oynamasi kararlastirildi.


"the mask" filminden sonra "the last supper"da rol alan diaz, hollywood’un yetenekli yildizi keanu reeves ile basrolu paylastigi "feeling minnesota"da evlenmek uzere oldugu adamin kardesine asik olan bir kadini canlandirdi. bu filmle birlikte istedigi cikisi tam olarak yakalayamayan cameron diaz, daha sonralari edward burns ile "she’s the one" ve harvey keitel ile "head above water"da rol aldi. "head above water / iz pesinde" filmindeki basarili oyunculugu ile elestirmenler tarafindan gelecegin yildizlari arasinda gosterilen diaz, sinemadaki kariyerine ticari filmlerle devam etmeyi tercih etti.

romantik komedi filmi "my best friend’s wedding / en iyi arkadasim evleniyor"da julia roberts’a eslik eden genc oyuncu, bu filmdeki performansiyla yukselise gecti. "my best friend’s wedding"in ardindan trainspotting’in yonetmeni danny boyle’un, "a life less ordinary / olaganustu bir hayat" (1995) adli filminde, ewan mcgregor ile basrolu paylasti. ayni yil uzun suredir beraber oldugu la torre’den ayrilan guzel yildiz, 1998 yilinda "there s something about mary / ah mary vah mary" adli filmde birlikte oynadigi matt dillon uc yil surecek romantik bir iliskiye basladi.


bir kara mizah ornegi olan "very bad things / hic hesapta yokken"de christian slater’la basrolu paylasan diaz, 1999 yilinda pek cok tartisma yaratan "being john malkovich / john malkovich olmak"da de rol aldi. filmde, john cusack’in karisini canlandirdi ve bu rol ona 1999 alti kure ve screen actors guild odullerinde en iyi yardimci kadin oyunculugu kazandirdi. ayni yil, yonetmenligini oliver stone’un ustlendigi, basrollerinde al pacino, dennis quaid ve james woods gibi usta oyuncularin yer aldigi "any given sunday / kazanma hirsi"nda babasindan kendisine miras olarak kalan sharks adli bir takimin sahibi christina pagniacci’yi canlandirdi.

2000 yilinda tum dunyada seyircilerin yogun ilgisiyle karsilasan ve gise rekorlari kiran "charlie’s angels / charlie’nin melekleri"nde uc melekten "natalie"yi canlandiran cameron diaz, 2001 yilinda bir baska buyuk yapimla yine kamera karsisindaydi. guzel oyuncu, tom cruise ve penelope cruz ile birlikte rol aldigi "vanilla sky"da new york’lu yayinci david aames’e asik julie gianni rolunde izleyici karsisina cikti.


diaz, 2002 yilinda gosterime giren ve basrollerini leonardo di caprio ve daniel day lewis’le paylastigi "gangs of new york / new york ceteleri"nden sonra, yine ayni yil " the sweetest thing / atesli ve tatli" ve " the slackers" adli fimlerde de rol aldi. diaz, drew barrymore ve lucy liu ile basrolleri paylastigi, 2003 yapimli "charlie’s angels: full throttle / charlie’nin melekleri: tam gaz" adli filmdeki basarili oyunculuguyla yine sinemaseverlerden tam not aldi.

goretomb
gece yarim sise viskiyi devirerek sevgilisi ile sizmadan sevisebilen ve sabah civi gibi kalkarak gune hicbirsey olmamis gibi devam eden kadin oldugunu duydugumda 60 saniye kitlenmem neden olan sahis.
hopeful
rol aldigi filmler:

charlie’s angels: full throttle
gangs of new york
the sweetest thing
vanilla sky
invisible circus
charlie’s angels
things you can tell just by looking at her
any given sunday
being john malkovich
very bad things
there’s something about mary
fear and loathing in las vegas
a life less ordinary
my best friend’s wedding
keys to tulsa
head above water
feeling minnesota
she’s the one
the last supper
the mask
bloody mary
güzel olduğuna bi türlü inanamadığım hatta bana gayet çirkin ve itici gelen sarışın hatun..ağzı kadar kötü bir de oyunculuğu vardır.
lahrivus
doğum: 30 agustos 1972, california.

aile durumu: babası küba asıllı bir amerikalı annesi ise bir alman.

ilişkiler: aktör matt dillon’dan ayrıldı. şimdi jared leto’yla birlikte.

eğitim: lise mezunu.

ilk filmi: 1994 yılında the mask’de, dönemin yükselen superstar’ı jim carrey’nin karşısında oynadı. (modellikten sıkıldığı bir dönemde ajansının önerisiyle oyunculuğu denemeye karar veren güzel yıldız, birçok elemeye katıldı. ama ilk 12 denemesinden cevap alamadı. 12.’si "the mask"in deneme çekimleriydi.)

önceki işleri: elite model ajansına bağlı olarak, mademoiselle ve seventeen gibi dergilerde ve levi’s, coca-cola ve calvin klein reklamlarında yer aldı.

dans: lisede amerikan futbol takımının dansçı kızlarından biriydi.

ün: cameron diaz randevularına geç gelmesiyle ünlüdür.

biliyor musunuz?: 16 yaşındayken hollywood’da bir partide tanıştığı fotoğrafçı sayesinde, partiden bir hafta sonra elite model ajansıyla bir anlaşma imzaladı. anne babasını bunun son derece güvenli olduğuna ikna etmeyi başararak, yanında sadece 15 yaşında bir başka model arkadaşıyla birlikte japonya’ya gitti. diaz o günleri anlatırken "inanın bana, 16 yaşında bir kızın, yanında eve kaçta dönmesi gerektiğini söyleyen bir yetişkin olmaksızın yabancı bir ülkede bulunması başına çok büyük belalar açabilir" diyor. sonraki beş yılını ülke ülke dolaşarak geçiren diaz, sonunda prodüktör sevgilisi carlos de la torre ile birlikte hollywood’da bir apartman dairesine yerleşti.

bunu biliyor musunuz?: mortal kombat’te etkileyici bir video-oyunu karakterini hayata geçirme şansını yakaladı. ama deneme çekimleri sırasında bir karate figürünü yapmaya çalışırken dizini sakatladı. ve projeden ayrılmak zorunda kaldı. the mask’in çekimleri sırasında edindiği ülsere bir de bu sakatlık eklenince, diaz çareyi büyük stüdyo filmlerinden bağımsız filmlere yönelmekte buldu.
sinemafanatik.com’dan alintidir
independence
model, sinema oyuncusu.


cameron diaz, 30 ağustos 1972’de california’da doğdu. henüz 16 yaşında, bir partide tanıştığı fotoğrafçı, ona şov dünyasının kapılarını açtı. bu şanslı buluşma sayesinde, elite model ajansı ile anlaşma sağladı. modellikteki başarısı ile tüm dünyaya nam salmayı başardı. fransa’dan japonya’ya birçok ülkede çalıştı. büyük şirketlerin reklam filmlerinde rol alarak oyunculuk hayatına merhaba demiş oldu.

5 yıl süren başarılı modellik kariyerinin ardından sinemaya atıldı. sinema kariyerine 1994 yılında the mask (maske) filmiyle başladı. bu filmle adından çok söz ettirdi. sinema dünyası yeni sarışın güzelini bulmuştu.
"the mask"ın hemen ardından 1995’de "the last supper"da rol aldı. hollywood’un yetenekli yıldızı keanu reeves ile başrolü paylaştığı "feeling minnesota"da evlenmek üzere olduğu adamın kardeşine aşık olan bir kadını canlandırdı. bu filmle birlikte istediği çıkışı tam olarak yakalayamayan cameron diaz, daha sonraları edward burns ile "she is the one" ve harvey keitel ile "head above water"da rol aldı. "head above water"daki başarılı oyunculuğu ile eleştirmenler tarafından geleceğin yıldızları arasında gösterilen diaz, sinemadaki kariyerine ticari filmlerle devam etmeyi tercih etti.



diaz’ın asıl yükselişi "my best friends wedding" (en iyi arkadaşım evleniyor) ile başladı. filmde julia roberts’a eşlik eden genç diaz, bu filmin ardından 1955’de, trainspotting’in yönetmeni danny boyle’un, "a life less ordinary" adlı filminde, ewan mcgregor ile başrolü paylaştı.

aynı yıl uzun süredir beraber olduğu la torre’den ayrılan güzel yıldız, 1998 yılında "there’s something about mary" adlı filmde birlikte oynadığı matt dillon ile üç yıl sürecek romantik bir ilişkiye başladı.

gene 1998 yapımı olan "very bad things" de christian slater’la başrolü paylaşan diaz, 1999 yılında pek çok tartışma yaratan "being john malkovich"de de rol aldı.

aynı yıl, yönetmenliğini oliver stone’un üstlendiği, başrollerinde al pacino, dennis quaid ve james woods gibi usta oyuncuların yer aldığı "any given sunday"de (kazanma hırsı) babasından kendisine miras olarak kalan sharks adlı bir takımın sahibi christina pagniacci’yi canlandırdı.


2000 yılında tüm dünyada seyircilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan ve gişe rekorları kıran "charlies angels"da (charlie’nin melekleri) üç melekten "natalie"yi canlandıran cameron diaz, 2001 yılında bir başka büyük yapımla yine kamera karşısındaydı. tom cruise ve penelope cruz ile birlikte rol aldığı "vanilla sky"da new york’lu yayıncı david aames’e aşık julie gianni rolünde izleyici karşısına çıkan aktris, artık üst sıralardaki bir sinema oyuncusuydu.
2002 yılı cameron diaz için hızlı başladı. martin scosese’nin yönettiği "gangs of new york"’da (new york çeteleri) jenny everdeane rolünde, "the sweetest thing"de (ateşli ve tatlı) ise christina walters rolünde izleyici karşısına çıktı.

takvimler 2003’ü gösterdiğinde "natalie" yeni görevi için iş başına geçiyordu. diaz, ilki büyük ilgi gören charlies angels’ın devam filmi olan, "charlies angels full throttle"da (charlie’nin melekleri: tam gaz) yine beklenileni fazlasıyla veriyordu.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol