cameron diaz

bbgdekikedininpornoizleyipwhiskasyemesi
30 agustos 1972’de california san diego’da dogdu. kuba-amerikan bir baba ile italyan ve alman irkindan gelen yerli bir amerikali annenin kizi olan cameron, 16 yasinda hollywood’da bir partide tanistigi fotografci sayesinde elite model ajansi ile bir anlasma imzaladi. modellikteki basarisi japonya, avustralya, morocco ve paris’te calismaya, mademoiselle ve seventeen gibi dergileride resimlerinin cikmasina ve calvin klein, coca cola ve levi’s gibi buyuk sirketlerin reklam kampanyalarinda rol almasina neden oldu. 1994’de jim carrey’in basrol oynadigi "the mask / maske" adli aksiyon komedi filminde sinema kariyerine ilk adimini atti. oyunculuk deneyimi hic olmamasina ragmen filmdeki yardimci oyuncu rolu denemelerine katilmasi saglandi. 12 kez geri cagrildiktan sonra kadin basrol oyuncusu tina carlyle rolunde oynamasi kararlastirildi.


"the mask" filminden sonra "the last supper"da rol alan diaz, hollywood’un yetenekli yildizi keanu reeves ile basrolu paylastigi "feeling minnesota"da evlenmek uzere oldugu adamin kardesine asik olan bir kadini canlandirdi. bu filmle birlikte istedigi cikisi tam olarak yakalayamayan cameron diaz, daha sonralari edward burns ile "she’s the one" ve harvey keitel ile "head above water"da rol aldi. "head above water / iz pesinde" filmindeki basarili oyunculugu ile elestirmenler tarafindan gelecegin yildizlari arasinda gosterilen diaz, sinemadaki kariyerine ticari filmlerle devam etmeyi tercih etti.

romantik komedi filmi "my best friend’s wedding / en iyi arkadasim evleniyor"da julia roberts’a eslik eden genc oyuncu, bu filmdeki performansiyla yukselise gecti. "my best friend’s wedding"in ardindan trainspotting’in yonetmeni danny boyle’un, "a life less ordinary / olaganustu bir hayat" (1995) adli filminde, ewan mcgregor ile basrolu paylasti. ayni yil uzun suredir beraber oldugu la torre’den ayrilan guzel yildiz, 1998 yilinda "there s something about mary / ah mary vah mary" adli filmde birlikte oynadigi matt dillon uc yil surecek romantik bir iliskiye basladi.


bir kara mizah ornegi olan "very bad things / hic hesapta yokken"de christian slater’la basrolu paylasan diaz, 1999 yilinda pek cok tartisma yaratan "being john malkovich / john malkovich olmak"da de rol aldi. filmde, john cusack’in karisini canlandirdi ve bu rol ona 1999 alti kure ve screen actors guild odullerinde en iyi yardimci kadin oyunculugu kazandirdi. ayni yil, yonetmenligini oliver stone’un ustlendigi, basrollerinde al pacino, dennis quaid ve james woods gibi usta oyuncularin yer aldigi "any given sunday / kazanma hirsi"nda babasindan kendisine miras olarak kalan sharks adli bir takimin sahibi christina pagniacci’yi canlandirdi.

2000 yilinda tum dunyada seyircilerin yogun ilgisiyle karsilasan ve gise rekorlari kiran "charlie’s angels / charlie’nin melekleri"nde uc melekten "natalie"yi canlandiran cameron diaz, 2001 yilinda bir baska buyuk yapimla yine kamera karsisindaydi. guzel oyuncu, tom cruise ve penelope cruz ile birlikte rol aldigi "vanilla sky"da new york’lu yayinci david aames’e asik julie gianni rolunde izleyici karsisina cikti.


diaz, 2002 yilinda gosterime giren ve basrollerini leonardo di caprio ve daniel day lewis’le paylastigi "gangs of new york / new york ceteleri"nden sonra, yine ayni yil " the sweetest thing / atesli ve tatli" ve " the slackers" adli fimlerde de rol aldi. diaz, drew barrymore ve lucy liu ile basrolleri paylastigi, 2003 yapimli "charlie’s angels: full throttle / charlie’nin melekleri: tam gaz" adli filmdeki basarili oyunculuguyla yine sinemaseverlerden tam not aldi.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol