dünyayı değiştirmekten soz etmek

capt it all
sadece sözde kalan bir olaydır. öncelikle burada dünyayı değiştirme işinin sembolik olduğunu belirteyim. dünyayı değiştirmek, böyle nasıl anlatayım, herkesin derdini dert edinmek ve çözüm aramaya çalışmak; büyük bir olay ile yeri yerinden oynatmak, bomba olup patlatmak; bir nevi dünyayı kurtarmaya çalışmak gibi bir şeydir. tam anlatamadım ama bilirsiniz bunu evet, canlandı kafanızda. hani şu "önemli" kişiler, onlardan bahsediyorum. ve onlara özenenlerden... onlar gibi olmaya çalışanlardan... ben, bu bildiklerinizi ısıtıp önünüze koymayacağım, bambaşka bir olaydan söz edeceğim. malum, dünyayı değiştirmek... kurtarmak... ütopik, hayalperestçe.

dünyayı değiştireceğim diyenlerde ultra özgüven, süper etkileyicilik, süperötesi zeka ve akıl bulunabilir, hem de bütün imkanlar önüne serilebilir. peki yeterli midir bütün bunlar? hangi "önemli", "büyük" insan vardır ki, kendini; ruhunu eğitmeden boyundan büyük işlere kalkışmıştır? gerçekten yüce insanların ortak noktalarına bir göz atın. hepsi ya çile çekmişlerdir, ya ödün vermişlerdir. hepsi ruhlarının enginlerinde dolaşmışlardır. büyük insan olmak kolay değildir. önemli olmak, dünyayı değiştiren adam olmak kolay değildir. bu asıl "önemli" kişiler için her şey, kendini değiştirmekle başlayan süreçtir.

kendini adam belleyen herkes dünyayı değiştirmekten söz ediyor. nicedir ilgimi çeker, özenirdim. sonra farkına vardım.. evet, herkes dünyayı değiştirmekten söz ediyor; kendimi değiştireceğim diyen yok.

alchoburn
içkili kafayla yapılan eylemlerdendir bir de...’n’olucak bu memleketin hali?’ adamlarının,artan içki dozuyla önce ülkeyi,sonra dünyayı ele geçirmesi durumudur.
ozee
+abi diyorum ki dünyayı değiştirebiliriz,insansak duyularımız,düşün gücümüz,duygularımız varsa taşları yerinden oynatabiliriz,herkes başkasında arıyor bu enerjiyi abi,oysa sen yanmasan ben yanmasam,yapabliriz ilyas ab..
-sabah ola hayrola koçum,bakıcaz yapcaz artık birşeyler madem dedin onca konuştun.
bokk
herkes dünyayı değiştirmekten söz eder ama yalnızca ve yalnızca genç dimağlar inanır bunun mümkün olabileceğine.
ya basta viva zapatista
örgütlü halkların enternasyonal dayanışması ile birlikte yapılması zor olmayan durumdur.marx’ta ifadesini bulan ’’herkes dünyayı anlamaya/açıklamaya çalışmıştır; fakat önemli olan onu değiştirebilmektir’’ anlayışının bir göstergesi de olabilir iyi tarafından bakarsak.
mandela
dünya’yı dönüştürmek değiştirmekten daha kolay bir eylemdir. dönüşüm kaçınılmazdır ve halklar bunun hangi yöne olabileceğini tayin eder.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol