bir dersi 4uncu defa aliyor olmanın verdigi güven

capt it all
insanı "amanın ben bu dersi daha önce 3 defa aldım, hep bi aksaklık oldu o sebebden kaldım, bu sefer kesin geçecem" şeklindeki düşüncelere iten güven hissidir. derslerin kritiği yapıldığında o ders, kesin geçilecek dersler listesindedir. aynı şekilde en az çalışılan, ya da çalışılmaması gereken dersler listesindedir. lakin, finallerde gelir, bir şekilde götünüze girer tekrardan ve 5nci defa almak zorunda kalırsınız. çok rezil bir durumdur evet.
(bkz: based on a true story)
nihilist
alınan ders her donem ortalama olaraktan anca altı yedi kisinin gecebildigi bir ders ise guven guvensizlik olarak karsımıza cıkar...
eflatun kar
kendini kandırma çabalarıdır. canlı örneği olarak cinayet planları konusunda kendine güven duyan bir insan olmak ise, tabi o ayrı bir şeydir.
ya basta viva zapatista
hiçbir güvenin olmadığı, kanaatimce yanlış olan önerme.bir dersin ikinci ya da üçüncü kez alınıyor olması bir güven ve bilme hissi yaratsa da 4. kez alınıyor olması tam tersine güven yitimine neden olmaktadır.üç kere becerilemeyen bir derste kişilerin sorunu vardır ki dördüncü kez aynı dersi almak durumunda bırakılmaktadır.bu anlamda dördüncü kez bir dersin alınıyor olması güven kaybı, stres ve konsantre olup çalışamama durumlarını da yaratmaktadır.
hmmmmmtmmcnm
ufakliklarin yanında dinozor gibi hissetmenin veya sınıfın sana vay canına eski toprak der gibi bakmasının güvenle pek alakası yok. tabiki ben değil, bir arkadaş.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol