ikinci öğretim

yenimelek
1.öğretim öğrencilerinin yıllık harç parası 256 ytl iken, 2.öğretim öğrencileri yıllık 958 ytl harç parası ödemektedirler.kanımca yaygınlaştırılması ve desteklenmesi gerekendir.zira örgün öğretim kontenjanı 120 kişi olan bir bölümün 2.öğretimde okuyan öğrenci sayısı pekala 60 kişi olabilir.böylelikle açıkta kalan öğrenci sayısı azalacak,yeni üniversiteler yapmak yerine alternatif bir yol bulunacaktır.gelgelelim ülkemizde kimi üniversiteler bu uygulamayı kalite ve statü düşürücü bir uygulama olarak gördüğü için bünyesinde barındırmak istemez.
sahmeran
allah düşünenden uygulayandan razı olsun diyebileceğim sistem ...eğer ikinci öğretim olmasaydım garanti devamsızlıktan kalmıştım...
ser um
maddi durumu iyi olmayan ogrencilerin calisarak universite okumasina olanak saglayan sistem. bu bolumleri kazanan her arkadasim calisir parasini cikaririm diye ya da calisir orgun ogretime gecerim diye basladi. universite yonetimlerinin para kaynagi olarak gordugu; orgun ogretim ogrencilerinin bizden az calisip ayni diplomayi aliyorlar yorumunu yaptiklari uygulama. yuksek lisans icin olani da mevcut.
ifa
şu anda okuduğum öğretim şekli.biraz insanı uykucu sıfatına soksada ikinci öğretrim okuyan kişinin bundan hoşnutsuzluk duymadığı mükemmel bir durum.
coco jambo
sabahları istediğin kadar uyumak. sabah kahvaltını yemekhanede verilen öğle yemeği ile yapmak. sonra yurda gdip gazete okumak. okula gidip birinci öğretimlerden arkadaşlarını bulup sınav sorularına almak. arkadaşların verdiği sorulara çalışmak. akşam sınavda hoca farklı sorunca içinden bi yığın küfür saydırmak. sonra gece saat 9 veya 10 gibi fakülteden çıkmak. soğuk havayı iliklerine kadar hissetmek. yurda gidene kardan adam olmak. akşam yemeğini saat 1 e doğru yiyebilmek. odadaki bütün arkadaşlar uyuduğunda (hepsi 1. öğretim) senin aval aval başka odalara gitmen falan filan. ha severiz o ayrı.
k4rt4l
denge bozukluğuna sebebiyet veren uygulama.ya 30 küsür saat uyanık kalırsın,yada 15 küsür saat uyursun. bide alttan ders alma durumu vardırki sormayın gitsin.anlatılmaz, yaşanır
istenmeyenadam
öğrencilerin yarasa gibi okumasına olanak sağlayan öğretim şekli.genellikle sabah 6-7 civarı yatılır akşam 5 gibi kalkıp derse gidilir.elinde defterle önce meyhaneye sonra okula giden öğrenci tiplerine de rastlamak münkündür.yıllarca dengesiz yaşamaya alışan öğrenciler bir süre sonra mutasyona uğrayıp insanlıktan çıkar sabah ezanını duymadan uyuyamaz hale gelir.
yurtkur kolay kolay burs vermez bu öğrenci görünümlü drakulalara.ha unutmadan normal öğretimin 4 katı olan harçların acısı buz sokulsa da geçmeyecek cinstendir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol