izmir sözlük

melankomik
adını şanını bildiğiniz bilmediğiniz bütün sözlüklerde en az bir adet account edinmeyi hayat felsefesi yapmış olan 6.4.r.1.$.h nickli yazarımızın da adminlik yaptığı bir mekanmış. bunu gördüm ben.

edit: (bkz: 6 4 r 1 $ h)
schneemann
teması çok dandik olan site. halbuki güzel izmir’in renkleriyle bütünleşseymiş keşke. sonuçta her sözlüğün default teması kendisini yansıtır. izmirlileri de ben daha mavi bir şekilde hatırlamak isterim. mesela bakın bizim default temamıza kapkara. içimiz gibi. birazcık da kırmızı. kan kırmızısı. neyse.
melankomik
sozluk ici aldigim her mesaj icin beni maille uyaran sozluk. pisman ettiler mail adresimi verdigime. olur mu lan öyle şey..

bir de secimle moderator atiyor bunlar. allah akil fikir versin.
isimsizkahraman
fecii şekilde bir ekşi klonudur. logosuna tıklanıldığında şoka girilen ohaa ohaaraa çüşşş çüşünüzz dedirten sözlükümsü sözlük.
ali biberon
hakkında aylar önce yazı yazdığım sözde sözlük.

izmir sözlük öyle bir ortam ki; sanki insanlar half life oynuyormuşçasına nickler almışlar. bunu söylemeden edemeyeceğim. daha ilk girizgâhta bir giydirme yapmak istiyorum. izmirlilerin bile, kendi sözlüklerinde birbirlerine düşman olduğu yere, ben bir izmitli, bir istanbul da yaşayan olarak katıldım. her yeni sözlük yazarı gibi sevgi ve saygı bekledim. tabii, bu gittiğim yerde de beni belli başlı pürüzlükler karşıladı. kendi içlerinde eğlenen bir yapıları yok. zira dışarıdan bakıldığı zaman, yani oranın bir kullanıcısı olunmadığı zaman, sizi fazla enterese edecek bir şey bulamazsınız. daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, klon sözlükler artık haddini aşmaktadır. bir arkadaş, bir sohbet ortamı maalesef yok. dillerine pelesenk olmuş " ayar " verme lafı, maalesef kendilerini heba etme yolunda en ön sırayı almıştır. o kadar yazıktır ki, ayar verdiğini zanneden zihniyetin, en kıdemlilerini burada gördüm. kendi çaplarında tanınmak isteyen ve tanınmak için birbirlerine bok atan izmir sözlük, kendi sınırları içine hiçbir zaman çıkamayacaktır.

yazar sıfatı taşıyan sözde yazarların buradan isimlerini vermek istemiyorum. çünkü onları deşifre ettikçe, bedavadan reklâmları olacak. dikkat ederseniz söylediğim sözlerde hiçbir tehdit unsuru içermemektedir. zira olur da bir gün gelip, ya ali biberon hakaret etmiş, kaldırın lütfen o yazıyı derlerse, ellerinde ispatlayacak bir şey olmayacak. yani şimdiden, bütün saldıracakları ve iş görecekleri açıkları kapatıyorum ki, oldukları yerde kalsınlar.

izmir sözlük, yeniliğe açık olmayan ve kendi içinde kasım kasım kasılan, gariban bir sözlüktür. o kadar garibandır ki, açılan başlıklar ve girilen entryler, birebir ekşi sözlük özentisi olduklarının göstergesidir. peki, bizim karşımıza hiçbir zaman iyi klonlanmış ve kasıntıların toplanmadığı bir sözlük ne zaman çıkacak? şu an meçhul ama ileride çok güzel şeyler olacağından epey eminim.

izmir sözlükte görünen o ki; insanlar tahsil seviyelerini iyi alamamış veya yarım bırakmış. hemen gaza gelip, entry girmek için saatlerce kasan ve kasa kasa boktan bir iş çıkartan izmir sözlük yazarı/yazarları, şahsımın üstüne gelmiştir. ben birçok sözlükte, bana yapılan saldırılara karşı her zaman göğüs gerdim ve bundan sonra, bana gelecek olan sözlü saldırılara göğüs gereceğime de eminim. bundan hiçbir sözlük yazarının şüphesi olmasın.

moderatör yalakaları her zaman karşıma çıkar benim. bunlardan kurtulmak imkânsızdır köpek gibi etrafında dolanırlar, moderatörlerin. hiç utanma, arlanma da yok. kimse kendi derdini, kendi sorununu kendi halledemiyor ki. hemen yalakası olduğu moderatör e özel mesaj yoluyla mesaj atıp, şu şu şu atılsın diyor ve tak! atılıyor. e ne oldu? iyi de yazar bir şey demedi mi? e konuyu biye bu kadar çabuk kapatıyorsunuz? size kimse karışmaz mı? kimsiniz siz? moderatör? hmm anladım. ya kısacası taklitçi bir neslin, taklit davranışları desek daha doğru olur. bu taklitçilik, burada benim borum ötercilik nereye kadar devam edecek?

izmir sözlükte birbirini koruyan insanlar çoktur. birine bir şey demek istediğiniz zaman, sesiniz aşağıdaki entry sayesinde kesilmeye çalışılır veya lehinize başlıklar açılır. ben hiçbir insanın izmir sözlükteki o pis kokuyu içine çekmelerini, o pis tadı tatmalarını istemem. yani benim edindiğim tecrübeyi, bir başkasının da yaşayarak tecrübe edinmesini istemem.

izmir sözlükten gönderildikten sonra arkadan yazılan yazıları her zaman takip edeceğim. çünkü beni, muhakkak seven birileri çıktı ve çıkacak, çıkmaya da devam edecek. anlamadığım bir diğer nokta ise izmir sözlük ün entry uçururken sebep belirtmemesi. yani entry uçurulacağı zaman sadece sebep geliyor. sebep kısmı da her zamanki gibi maalesef boş. moderatör herhalde kış uykusuna yatıyor ki, entry düzeltmek istediğiniz zaman ise karşınıza " başlığın uçurulduğunun " haberi geliyor.

gittiğim birkaç adi sözlükte, copy/paste yapan birisi olduğumu zannettiler. maalesef öyle köyü bir huyum yok. çünkü izmir sözlük o kadar özenti bir sözlük ki, alınan nickler bile ekşi sözlük özentiliği taşıyor. yaratıcı değiller. beyinler çalışmıyor. moderatörler uyuyor diyeceğim ama adam gibi moderatör yok ki zaten. hepsi birbirinin arkasından havlıyor, dolanıyor. ne kadar da çok birbirlerini seviyorlar.

kabul ediyorum ki idealist düşünen insanların arasında değilim. birkaç iyi dost edindim. onlar beni anladı, ben de onları anladım. dostluklarımız hala devam ediyor. onlarla da hiçbir zaman irtibatımı koparmayacağım, her ne kadar izmir sözlük yazarı olsalar da.

izmir sözlüğü kanatlarının altında saklayanın, kanatları elbet kırılacak, bir gün. o zamanı büyük bir zevkle bekliyorum.

ben, bir bruker akımcısı veya başka bir yerden akım alıp, size ileten biri değilim. ben sadece kendi kitlemi oluşturmak isteyen, eğlenceli işler yapmak isteyen birisiyim. ne kimseden özendim, ne de imrendim.ben kendi yolumu çizdim.bu çizdiğim yolda da,her insanın yaşayacağı gibi ben de ( lafmacun.org, izmir sözlük, itüsözlük, 3harf.com ) pürüzlükler yaşadım.bunlar bana, klonlanmış sözlüklerde, bundan sonra nasıl davranacağımı ve nasıl hareket edeceğimi gösterdi.

şu an bu yazıyı çok sessiz sakin bir şekilde yazıyorum ve kimseyle polemiğe de girmek istemiyorum. ortalıkta polemiğe girecek adam gibi adam da yok. ben polemiği bir ego tatmin aracı olarak kullanmadığı için, bu tarz işlere de çok fazla bulaşmıyorum.

izmir sözlük ün bana kattığı bir diğer değer ise, sözlükte tayfan olacak arkadaş. başka türlü sesini duyurup, millete saldıramazsın. seni koruyan birileri olucak. sen... olduğun zaman, birileri senin osuruğunun sesini duyup, imdadına yetişecek. seni savunacak, karşı tarafa hareketler yağdıracak, ayar verecek, ayar verdiğini zannedecek, mutlu olacak. bu böyle olması lazım. başka türlü olmuyor. celebritylik sıfatı yakıştırılan bir kısmın maalesef popoları, işte bu yüzden kalktı. senin savunan birileri yoksa senin sözlükte yerin yok. sana sözlük haram. senin yalakların olacak, köpeklerin olacak, seni entryler ile yalan yanlış besleyen birileri olacak ki, sözlükten uçurulmayasın.

yazıma burada son verirken
(bir dakika doktor bey geliyorum)

yazıma burada son verirken, klonlanmış sözlükleri çok seviyorum

ha bir de yeni bir kedi aldım o da çok şeker.
gidişim suskun olmuştu ama donuşum muhteşem oldu.
yaslı gittim şen geldim, aç koynunu ben geldim...

http://alibiberon.blogspot.com/2007/05/izmir-szlk-de-defolu-kt.html
independence
sanirim kapatilacak ama yoneticileri "biz kapatmak istemedik, siz istediniz" $eklinde bir fikir pe$indeler. siteye girince $u yazi cikiyor kar$imiza, sonra sozluge ula$ilabiliyor ama ne yazan var ne eden;

sine-i millet şeysi


izmir sözlük yönetimi olarak (-ki bu resmi ifadenin orjinali, mstgngr ve pelesenk sabah geyiği) karar mekanizmamızın ’’epic fail’’ düzeyine indiği kanısına vardık. bu kanıya varmamıza sebep olan şey; ’’şöyle yapsak süper olur’’, ’’böyle yapsak mükemmel olur’’ söylemlerinin pratiğe ’’ wow oynamak’’, ’’orada burada içip sızmak’’ gibi dökülmesi sebep olmuştur.

bu noktada bir arkadaşın ’’o kadar insan emek vermiş, siz nasıl karar vereceksiniz kapatıp açılmasına?!’’ gibi bir soru sormasına güldük geçtik tabi. sadece tembeliz biz.

soru basit, karar zor.. sözlüğü sözlük yapan sizlere sormak durumundayız;
’’sözlüğün geleceği ne olmalı?’’

a.) kapanan diğer sözlükler gibi duygusal bir yazı asıp veda etmeli

b.) açın olm sözlüğü, ben tek başıma yeterim!

c.) hala gömmediniz mi yahu?

d.) deniz baykal geri dönsün yeaa :(:(

yahut, şıklarla sınırlanmak yerine mail atın. aha şuraya [email protected] (sırf bu mail adresini almak için aldık bu domaini)

ps: çabuk karar verelim lütfen, hepimiz izmirliyiz.. malum yaz mevsimi geliyor deniz kum güneş..
ps2: neden beyaz zemin üzerine siyah yazıyla yazdığımızı biz de bilmiyoruz.

süleyman kobra
basın sözcüsü

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol