sözlüğün maruz kaldığı ikinci sınıf komik yazılar

0 /
my son is father
çoğu yazarın sözlüğün cem yılmaz ’lığına soyunmaya çalışması ile başlayan sürecin ortaya çıkardığı entrylerdir..

puan yükseltme sevdası mıdır, sözlükten ruh ikizi kaldırma çabası mıdır, bir kişiyi güldürebilmişsem ne mutlu bana diyen moronik yapıya sahip sapık bir bünye midir bilinmez... ama komik değilseniz lan - hala zorla ne diye komik yazı yazma çabasına girilir anlaşılmaz hatta şöyle bir durum da vakiyazdı şahsıma: ahanda biri bu ikinci kalite yazısını al da biraz gül yoksa bir tarafını zikecem dese hiç gocunmadan dönüp domalacağım o kadar..
defrost
sözlük kalitesinin düşmesinin en önemli sebebidir. "böyle değildi bu sözlük yaa" diye haykırasım gelmekte bu yazıları okuyunca.
goetica
sözlüğün kendini ali kıran ba$ keseni sanan,diğer yazarlara ayar vermekten ba$ka atraksiyonu ve eğlencesi olmayan yazarları fazla güldüremeyen yazılardır bunlar.
ayar vermeye çalı$arak karizma yapmaktan veya "bir ayar vereyim yurusun $anım $öhretim" dü$üncelerinden gani gani daha iyidir zira art niyet barındırmayarak sadece güldürme amacında yazılmı$tır.
ha bir de unutmadan;
(bkz: kime göre neye göre)
schenardi
gayet doğal yazılardır. birinci sınıf espri yapabilecek adam zaten o esprisini burda harcamaz. asıl sorun bu yazıların olmasından ziyade bunlara prim tanıyanların olmasıdır. birileri o yazılardan eğlenmektedir ki bu yazılar da yazılmaya devam etmektedir. kısacası sözlüğün okuyucusu davul ise o okuyucuya layık tokmak da bu tip yazılar olmaktadır. alan razıdır veren razıdır. bu alışverişin tarafları kendi haline bırakılmalı, yazılardan genel olarak bir hoşnutsuzluk olmaktaysa yazılar okunmamalı; en azından okumadan önce o yazının sahibi kimdir ona bakılmalı, ikinci sınıf yazar olarak görülen varsa o kişinin yazısından şiddetle kaçınılmalıdır.
overload
toplumda sınıf ayrımcılığını hallettikte sıra şimdi asıl amacı bilgi paylaşımı olan sözlüğe mi geldi?. adı üstünde bilgi paylaşımı bunun iyisi kötüsü mü olur. ha konuyla alakası olur olmaz tartışılır ancak tüm o entryler sonuçta bir düşüncenin ürünü. en azından düşüncelere saygı göstermemiz gerekir. x kişisi 2. sınıf entry giriyor siktir git buranın insanı değilsin demek bana göre 2. sınıf bir entrydir aslında.
independence
bana orhan pamuk’un almi$ oldugu nobel odulu uzerine yapilan tarti$malari animsatti bir anda.kimisi "turkiye aleyhine konu$tugu icin avrupanin ho$una gitti ve o yuzden verdiler odulu kendisine" derken kimisi de "gercek bir edebiyat ustasi oldugu icin aldi bu odulu" dedi durdu.en sonunda da herkes dedigi ile kaldi, orhan pamuk nobelli bir yazarimiz olarak tarihe gecti.herkes dedigi ile kalmak zorundaydi zaten, zira bu konu ile alakali yetkili bir mercii olu$turulmami$ti bu zamana kadar.tipki sozluge yazilan entrylerin sinif ayrimini yapacak bir mercii olu$turulmadigi gibi.

sozlukte yazili bulunan entryler size yavan gelebilir, cok dogaldir.bu tur entry zehirlenmelerine kar$ilik siz daha iyisini yazarsiniz ve sizin gibi zehirlenmelere ugrayan ki$iler icin panzehir ta$iyan bu entryler okunarak bahtiyar olunur biter gider.fakat sizin begenmediginiz entryleri bir ba$kalarinin da begenmedigini baz alarak bu entrylere ikinci sinif damgasi vurmak hangi uzmanlik alaninin hukum surdugu bir konudur bilemedim ben.

tipki bir ba$ka yazarimizin yazdigi gibi, ben de birinci sinif bir komik yazi ornegi gormek istiyorum ve daha da ileri giderek kime goredir bu birinci siniflik bunu da ogrenmek istiyorum.yazilanlarin sozluk formatina uygunlugunu tarti$abilirsiniz, yine yazilanlarin ki$ilerin ozel hayatlarina mudahalesini ve bunlarin aslinda hic de olmamasi gereken davrani$lar ve yazilar oldugunu da tarti$abilirsiniz, fakat yazilanlarin siniflandirilmasi konusunda kim tarafindan ve hangi kistaslar dogrultusunda yetkilendirildiginizi bir $ekilde aciklamaniz gerekir.ve eger bu turlu bir aciklamaniz yoksa yazdiklariniz muhtemelen sizin bahsettiginiz sinifa dahil olacaktir.muhtemelen diyorum cunku ben de dahil olmak uzere bu siniflandirma ile alakali yetkili mercii henuz yerkabugu uzerinde bir kurum ile alakali olu$turulmu$ degildir.

sozlugun maruz kaldigi ikinci sinif komik yazilarin cok cali$arak bir ust sinifa atlamalari dilegi ile.
bok bocegi
sözlük yazarları, sadece yazan şahıs "kanka"ları olduğu için ve entrynin içinde kendi nicki de geçtiği için; yazı kötü dahi olsa bunlara muhteşem oyu vermekten vazgeçtiği takdirde zamanla sayıları azalacak olan yazılardır..
my son is father
başlığı tanımlayan ilk entryde ne yazıldığı anlamaya çalışılmadan, savunmaya geçilmiş yazılardır. oysa ki ne savunulacak ne de yazılacak hali vardır ama diretilmiştir, direneyazmıştır..

her neyse diyelim ve bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim.. komik yazı derken kastedilen; kendisini leman ’da lombak ’ta pengüen ’de yazıyor sanırmışcasına ve bunu iyi becerilebildiği düşünüyormuşcasına yazılanlardı..
nitekim; sözlük diyoruz, tanım diyoruz.. ardından birileri geliyor, diyalog halinde entryler giriyor ve bunu bir defa değil binlerce defa yapıyor bu diyaloglarla kalmıyor bkz ile dolduruyor her başlığı... ee tanım nerede? sözlük nerede?
komik olsun diye yazılmış ve sizi güldürmeyen her entry ikinci sınıftır arkadaş.. ama bir adam buna benzer 1000 (bin) tane entry girince elbetteki bir ikisine güleceksin, kimse de o kadar öküz değildir binlerce entry içinde gülümsetemeyecek kadar..

evet arkadaş; kurum benim, sensin, sözlükteki toplu bilinç- hiç tanım girmeyen sadece komiklik yapayım maksat muhabbet olsun diye entry giren yazarın entrysine gülmüyorsan - o ikinci sınıftır...


angelus
sabahtan beri okumama rağmen anlamını daha yeni idrak ettiğim başlıktır. demek ki neymiş soğuk hava idrak yolları rahatsızlığını da beraberinde getirmekteymiş.
karpuzz
sanirim herkes anlamis ve bunu bekliyormus gibi savunmus, ornek vermis, itiraz etmis. yani ihtiyac varmis boyle bir polemige, olmus kimileri de rahatlamis. mumkundur sahanedir. bu ihtiyac da giderildi.

ikinci sinif da olsa ’komik’ yazilmis basliga iste. orda oyle bir kelime kullanilmis. komik yani derecesini bosverirsen.

komik degil midir bilemem ama ben ara ara ucuncu sinif yazarim misal. cok istersem 5. sinif da yazarim.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol