sözlükteki vatan hainleri

0 /
independence
20 ekim 2006 istanbul depreminde ba$larina ta$ du$ecesilerdir.

orhan pamuk’un yazarligini begenmek ne demek? adam bir kere kurtler ve ermeniler bu topraklarda kesilmi$tir demi$.bu cumlelerle tum sanat vasfini yitirmemi$ midir bu adam? bu adamin kitaplarini okumak vatan hainligi degil de nedir ey ahali sorarim size.

system of a down bir klip cekmi$ ve turkiye ile alakali ho$ olmayan sozler sarfetmi$.e bunu duyan insanimiz bu ki$ilerin daha onceki tum parcalarindan igrenmesinler de ne yapsinlar.bu ki$ileri sevmek ba$li ba$ina vatana ihanet degil de nedir allaha$kina?

not:bir de ki$isel bir notum olacak.bizim bakkal riza efendi dun aldigim 100 gr beyaz peynirin ko$esinden tirtiklami$.bakkal riza efendiden ali$veri$ etmek tamamen vatana ihanettir, hainliktir, mossad ajanligidir.

ikinci not: firinci rifki.bu satirlari okuyorsan kolla kendini.sira sana da geliyor!bundan sonra bana her gun 2 ekmek ayiracaksin yoksa vatan hainisin!
ya basta viva zapatista
ne idiğü belirsiz şahısların tosuncuklar misali ona buna vatan haini yakıştırması yapması sonucu açılmış başlıktır.önce dönüp aynaya bir bakmak, sonra dönüp kitaplarda yazanları bir okumak ve bunları dünyada olan bitenle karşılaştırmak ve sonra gene aynaya bakmak gerekmektedir ben neresindeyim diye.bunu yapmayan kafatasçılığı kendinden menkul şahıslar bu yakıştırmaları yaptığı sürece insanlık bir çıakr sağlamayacak, gene birilerinin çıkarları düğün bayram edecektir.
ankakusu
provokatif basliktir. hos bir baslik olmamakla beraber sizofren vatanseverlerden daha faydali olduklarini dusunmemekteyim.
bunun disinda aramizda hain oldugunu da dusunmemekteyim. tabi hain nedir, ne degildir o kisiye gore degisir.

baska bir nokta ise; hain diye diye hakiki hainlerin ortaya cikmasi zorlasti ona yanarim. hain diye birini vasiflandirmak oyle kolay olmamali.
istemesende ayni ortami paylastigin, sana gore hainlerle, neden dalasmaya cabalarsin? amacin nedir? hedef gostermek mi? linc ettirmek mi? suratlarini tukurtmek mi? afedersiniz, agizlarina sicittirmak mi? gerektiginde bunlarin bir kismi yapilir merak etme, ama sozlukte degil... boluculuk, evet boluculuk yapmayalim birilerini hedef gostererek...

hem sen ne bicim vatanseversin ki hainlerin oldugu bir ortamda utanmadan, sikilmadan ayni ortami paylasirsin diye de sorarlar adama, degil mi?

ayni kafada olanlar, bunun bir de sol versiyonu var cunku, bir de fasist yazarlar diye baslik acmisti. onlarla bu basligi acanlar arasinda bir fark yok benim icin. iki taraftan da tiksiniyorum.

sagcilarin hain’i, solcularin fasist’i olmasa siyasi tarihimiz slogansiz bir tarih olurdu herhalde.

bunun disinda verilen iki orneginde dogru bir ornek olmadigi kanaatindeyim. benim bakis acima gore; evet bana system of a down dinlemek fazlasiyla garip gelmektedir, dinleyenlerine samimi soylemem gerekirse pek iyi gozle bakmam, onlara sinirde olurum. ama cikipta onlari hain diye damgalamam, damgalayamam. kim bilir belki hain diye dusundugum adamlar benden daha vatanseverdir. cunku orhan pamuk okumak ve system of a down dinlemekle hemen hain olunmaz...
duygusal terminator
eğer bir yazar ermeni soykırımını desteklediği için nobel alıyor sa o yazarın iyi bir yazar olduğunu söyleyemem güzel kitapları olabilir ancak orhan pamuk u okuyabilirsiniz zararı olmaz ama burada orhan pamuku ölürcesine koruyup toz kondurmazsanız bu işte bir bokluk vardır

aynı şekilde system of a down adlı grup bazılarının söylediğine göre mükemmel bir gruptur. olabilir yaptığı rock parçaları gerçekten kalitelide olabilir ancak cumhuriyetimizin kurucusu atatürke ve türk milletine hakaret içeren bir klip çıkarttığı zaman buraya dikkat edin system of a down dinleyen değil sozlukte bunu savunan kişiler kesinlikle artniyetli ve vatan hainidir.
bgat
gerçeğinin vatan hainliği değil, gerçekleri görememezlik olması gereken söz. şöyle ki, uluslararası çapta gelişen çarpık zihniyet, edebiyat ve müziğin evrensel kitle aracı olmasından faydalanarak kendi bir takım provokatif amaçları doğrultusunda bir dizi saçmalama içine girmiştir. ve bu düzen daha olayın farkında olmayan taze beyinlere de çok iyi enjekte edilmiştir. bu taze ve tam anlamıyla şekil almamış beyincikler kendi üzerlerine çevrilen mızrakları güzel bir şey sanar, bunu dinler, okur, bunu yapınca da farklı olduğunu, evrensel düşüncelere sahip olduğunu sanır. ancak bilmez ki, değerlerini savunduğu o sözde evrensel ve özgür toprakların hepsi sömürgecilikle büyümüştür ve kendi amaçları için milletleri ve ülkeleri yok etmekten büyük bir zevk duymaktadır.

bir de bu olaylara tozpembe, hiçbir şey olmamaış gözüyle bakan kesim vardır: ya bırakın ne derlerse dedinler derler... ayrıca o bunu dedi diye, kötü yazar mıdır; şu şunu söyledi diye kötü sanatçı mıdır gibi tam da bu sisteme hizmet eden bazı düşüncelere girerler. göremedikleri ya da görmek istemedikleri bir şeyler var. bu da kendi komplekleridir. evet, üzerinde yaşadıkları topraklarda batıya ya da herhangi bir yere kaynaklanan özentiden kaynaklanmaktadır. ama yine buı kişiler avrupaya yapacakları uçak yolculuklarında ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördükleri zaman da utanıp kızarırlar. gerçek insanlığın sırf bu yüzden orada olduğunu sanarlar.

tarih her şeye gerekli cevabı vermiştir ve verecektir. şuradaki 100 yıllık yakın tarihin kirli görünümü, ya da menfaatçi oyunları da bir yerlerde tıkanacaktır.

özünden kopan beyinler tıpkı eskiden olduğu gibi kendi iç değerlerine dönecektir, bu kaçınılmazdır... bunu yapmayanlar ise diğer milletlerin uşağı olacaktır. bu dünya üzerinde asırlardır hüküm sürmüş ve kendi doğrularını dünyaya kanun gibi sunmuş ve kabul ettirmiş imparatorluklar gelip geçmiştir... gelip geçmiştir. ama sonunda bu doğrular ve düzenler hep değişmiştir... ve o çark her zaman dönmeye devam edip sonunda yine aynı yere denk gelmiştir.
ya basta viva zapatista
kendi düşüncesi dışına çıkılınca vatab hainliğini şiar edinmiş tosuncuk yapılı bünyelerin çamur atma girişimleridir.kimsenin kimseye, hiçbir halka hakaret etme lüksü olmadığı gibi, eleştiri ile hakaretin en olduğunu anlayamamak da ayrı bir kendini bilmezliktir.vatan birilerinin tekelindeyse , dünyadaki olaylara göz kapamak ve kendi milletinden başka bir kimseyi düşünmüyorsa bir kişi nazım ustanın dediği ’’vatan hainliğine devam ediyoruz’’ hala.
ankakusu
verilen iki ornegide sonuna kadar koruyanlarda evet bencede bir art niyet vardir. cunku sonuna kadar korumak her sozunu ve her yaptiklarini korumaktir. ama bunlari yapanlari hemen hain diye damgalamak hos olmaz.

ayrica, bu konuda, fasist yazarlar basligini acan ve fasist lafini agizlarina pelesenk etmis olan heriflerin hic konusmamasi gerekir.

(bkz: al birini vur otekine)
ithilquessir
cok seslilik ve hosgoru karsitlaridir.
cunku bir milleti, daha onemlisi insanligi ileri tasiyacak temel nefretin degil sevginin gozlerinden akmaktadir.

korku ve teror altinda, kendi golgesini vatan haini idda edenlerin cizdikleri yol suphesiz ki belki de iyi niyetle korumaya calistiklari temellerin karanliklarina imza aticaktir.

tarih kutuplasma ve ayrimciligin cozum oldugu hicbir cozumu barindirmaz. neden dersiniz...

recall
tüm sözlük ahalisi.-kime göre?neye göre?-ki malum ülkemizde ifade özgürlüğü(??!!!) var herkes birbirini vatan haini ilan edebilir.
ayrıca geçmişte vatan haini ilan edilen insanlara bakarsak ülkemiz bu konudaki hatalarını pek bir geç anlıyor.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol