sözlükteki vatan hainleri

ankakusu
provokatif basliktir. hos bir baslik olmamakla beraber sizofren vatanseverlerden daha faydali olduklarini dusunmemekteyim.
bunun disinda aramizda hain oldugunu da dusunmemekteyim. tabi hain nedir, ne degildir o kisiye gore degisir.

baska bir nokta ise; hain diye diye hakiki hainlerin ortaya cikmasi zorlasti ona yanarim. hain diye birini vasiflandirmak oyle kolay olmamali.
istemesende ayni ortami paylastigin, sana gore hainlerle, neden dalasmaya cabalarsin? amacin nedir? hedef gostermek mi? linc ettirmek mi? suratlarini tukurtmek mi? afedersiniz, agizlarina sicittirmak mi? gerektiginde bunlarin bir kismi yapilir merak etme, ama sozlukte degil... boluculuk, evet boluculuk yapmayalim birilerini hedef gostererek...

hem sen ne bicim vatanseversin ki hainlerin oldugu bir ortamda utanmadan, sikilmadan ayni ortami paylasirsin diye de sorarlar adama, degil mi?

ayni kafada olanlar, bunun bir de sol versiyonu var cunku, bir de fasist yazarlar diye baslik acmisti. onlarla bu basligi acanlar arasinda bir fark yok benim icin. iki taraftan da tiksiniyorum.

sagcilarin hain’i, solcularin fasist’i olmasa siyasi tarihimiz slogansiz bir tarih olurdu herhalde.

bunun disinda verilen iki orneginde dogru bir ornek olmadigi kanaatindeyim. benim bakis acima gore; evet bana system of a down dinlemek fazlasiyla garip gelmektedir, dinleyenlerine samimi soylemem gerekirse pek iyi gozle bakmam, onlara sinirde olurum. ama cikipta onlari hain diye damgalamam, damgalayamam. kim bilir belki hain diye dusundugum adamlar benden daha vatanseverdir. cunku orhan pamuk okumak ve system of a down dinlemekle hemen hain olunmaz...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol