sözlükteki vatan hainleri

bgat
gerçeğinin vatan hainliği değil, gerçekleri görememezlik olması gereken söz. şöyle ki, uluslararası çapta gelişen çarpık zihniyet, edebiyat ve müziğin evrensel kitle aracı olmasından faydalanarak kendi bir takım provokatif amaçları doğrultusunda bir dizi saçmalama içine girmiştir. ve bu düzen daha olayın farkında olmayan taze beyinlere de çok iyi enjekte edilmiştir. bu taze ve tam anlamıyla şekil almamış beyincikler kendi üzerlerine çevrilen mızrakları güzel bir şey sanar, bunu dinler, okur, bunu yapınca da farklı olduğunu, evrensel düşüncelere sahip olduğunu sanır. ancak bilmez ki, değerlerini savunduğu o sözde evrensel ve özgür toprakların hepsi sömürgecilikle büyümüştür ve kendi amaçları için milletleri ve ülkeleri yok etmekten büyük bir zevk duymaktadır.

bir de bu olaylara tozpembe, hiçbir şey olmamaış gözüyle bakan kesim vardır: ya bırakın ne derlerse dedinler derler... ayrıca o bunu dedi diye, kötü yazar mıdır; şu şunu söyledi diye kötü sanatçı mıdır gibi tam da bu sisteme hizmet eden bazı düşüncelere girerler. göremedikleri ya da görmek istemedikleri bir şeyler var. bu da kendi komplekleridir. evet, üzerinde yaşadıkları topraklarda batıya ya da herhangi bir yere kaynaklanan özentiden kaynaklanmaktadır. ama yine buı kişiler avrupaya yapacakları uçak yolculuklarında ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördükleri zaman da utanıp kızarırlar. gerçek insanlığın sırf bu yüzden orada olduğunu sanarlar.

tarih her şeye gerekli cevabı vermiştir ve verecektir. şuradaki 100 yıllık yakın tarihin kirli görünümü, ya da menfaatçi oyunları da bir yerlerde tıkanacaktır.

özünden kopan beyinler tıpkı eskiden olduğu gibi kendi iç değerlerine dönecektir, bu kaçınılmazdır... bunu yapmayanlar ise diğer milletlerin uşağı olacaktır. bu dünya üzerinde asırlardır hüküm sürmüş ve kendi doğrularını dünyaya kanun gibi sunmuş ve kabul ettirmiş imparatorluklar gelip geçmiştir... gelip geçmiştir. ama sonunda bu doğrular ve düzenler hep değişmiştir... ve o çark her zaman dönmeye devam edip sonunda yine aynı yere denk gelmiştir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol