akdeniz üniversitesi

bonibon
antalyada merkezin biraz disina konumlandirilmis kampusu hala yapim asamasindan olan ve simdiye kadar secilen butun rektorlerin tipci olmasi itibariyle butun yatirimlarini tip fakultesine yapan universite.hastanesi gayet temiz ve ferahtir.ama malesef diger fakultelerine ayni ozeni gostermeyen rektorler yuzunden diger bolumler tip fakultesi kadar iddiali diildir.
serco
1982 yilinda antalya, burdur ve isparta illerindeki yuksekogretim kurumlarini da kapsayacak sekilde kurulmus; 1992 yilinda antalya disindaki birimlerini suleyman demirel universitesi’ne devretmistir. ayni yil akdeniz universitesi’nde var olan 3 fakulteye 6 fakulte daha eklenerek fakulte sayisi 9’a yukseltilmistir. daha sonra farkli tarihlerde kurulan fakultelerle birlikte fakulte sayisi 13’ye cikmistir. bu fakulteler:

tip fakultesi,

ziraat fakultesi,

fen-edebiyat fakultesi,

iktisadi ve idari bilimler fakultesi

burdur veteriner fakultesi,

hukuk fakultesi,

guzel sanatlar fakultesi,

muhendislik fakultesi,

egitim fakultesi,

iletisim fakultesi,

su urunleri fakultesi,

alanya isletme fakultesi,

ilahiyat fakultesi’ dir.

akdeniz universitesi bunyesinde lisans duzeyinde 4 yuksekokul egitim-ogretim faaliyetlerini surdurmektedir.lisans duzeyindeki yuksekokullar sunlardir:

turizm isletmeciligi ve otelcilik yuksekokulu,

beden egitimi ve spor yuksekokulu,

antalya saglik yuksekokulu,

akseki saglik yuksekokulu,

universite bunyesinde,

akdeniz universitesi antalya devlet konservatuari
kurulmus ve ogrenci kabul etme asamasi icin calismalarini surdurmektedir.

antalya ili ve cevre ilcelerde kurulmus bulunan ve iki yillik on lisans egitimi veren 10 yuksekokul vardir. bu yuksekokullar:

teknik bilimler meslek yuksekokulu,

sosyal bilimler meslek yuksekokulu,

saglik hizmetleri meslek yuksekokulu,

elmali meslek yuksekokulu,

kumluca meslek yuksekokulu,

korkuteli meslek yuksekokulu,

serik meslek yuksekokulu,

akseki meslek yuksekokulu,

manavgat meslek yuksekokulu,

alanya meslek yuksekokulu’dur.

akdeniz universitesi’nde yuksek lisans ve doktora egitim-ogretimi veren 4 enstitu bulunmaktadir. bu birimler:

saglik bilimleri enstitusu,

fen bilimleri enstitusu,

sosyal bilimler enstitusu,

guzel sanatlar enstitusu’ dur.

http://www.akdeniz.edu.tr/
ne farkeder
tıp fakultesi donem 1 inde ogrenim gordugum okul. gercekten de diger bolumleri o kadar iddialı degildir. ozendirilmediginden mi nedendir. bunun yanında bir de gunumuz turkiye’sinin guzide halkının goruslerinden dolayı boyle oldugunu dusunuyorum. oraya kapagı attıgım icin allah’a binlerce sukreder cefakar babama da hayır dualar ederim.
nickmickyock
tatil köyü gibi bir üniversitedir. deniz yürüyüş olarak maksimum on dakikalık mesafededir aynı zamanda yakınında açılan 5m migros süper bir nimettir. aklı olan her gencin hayatını yaşayabilmesi için tercih etmesi gereken bir üniversitededir ..
independence
ogrencilerin bile silah ta$idigi universite.bugun meydana gelen kar$it goru$lu ogrencilerin tarti$malari kavgaya donu$tu ve buyuk arbedeler ya$andi.ustelik ogrencilerin en az iki tanesinde ate$li silah vardi ve bu silahlari ate$lemekte hic tereddut etmediler.

$imdilik bilanco 1 i agir yarali olmak uzere 3 yarali ogrenci.
orqn
2004 yılında bu üniversitede 1983 öğrenci aynı anda balon patlatarak bu alandaki rekoru ele geçirmiştir.
mustaitbiradam
4 yıl lisans, 2 yıl da yüksek lisans eğitimi gördüğüm üniversite.

akdeniz üniversitesi'ni güzel kılan yönlerinden biri de kampüsüdür, diye düşünmekteyim. kampüs alanı oldukça geniştir, fakülteler birbiri içine sıkışık değildir; bu yüzden ferah olduğu söylenebilir. fakülteler giderek artmakta ve kimi fakültelerin inşası halen devam etmektedir.
"yakut" ve "olbia" olarak adlandırılan iki tane kampüs çarşısı vardır. bu çarşı merkezlerinde eğitimden gıdaya, eğlenceden kırtasiyeye, banka işlemlerden birçok günlük işler, halledebilir. bu da şehrin çarşı merkezine uzak olan kampüsün bir başka güzel yönü. söz konusu çarşıların önemi, kampüsün şehrin çarşısına olan bu uzaklığından dolayı daha artmakta.
elbette kampüs, akdeniz ikliminin esintilerini taşıyor olduğundan bitki örtüsüyle kaplıdır. ancak fakülte yapıldıkça bu yeşil örtüye zarar vereceklerinden endişe duymaktayım. yine de kampüsün büyük bir alanı ağaç ve maki kaplıdır. bu ise kampüsü ferah kılmaktadır. mavi akdeniz, yeşil kampüs.

elbette ki öğrenim gördüğüm üniversitenin güzellemesini ilk önce yapacağım. ancak hatasız kul olmadığı gibi; üniversitenin de kimi hatalı ve eksik yönleri var. bunları sonra düzeltme yaparak aktaracağım.
kafamguzel
Konyaaltı, kepez ve muratpaşa ilçelerinin kesiştiği alanda kurulu kocaman bir kampüse sahip üniversite. Kampüsün muratpaşa ilçe sınırlarında meltem, kepez sınırlarında ise kültür mahallesi öğrenci bölgesidir. Özellikle kültür mahallesi son 4-5 yılda öğrenci akınının da etkisiyle hızla büyümüş ve cafelerle bezenmiştir. Öyle ki antalyanın en hareketli yerlerinden biri haline gelmiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol