akdeniz üniversitesi

mustaitbiradam
4 yıl lisans, 2 yıl da yüksek lisans eğitimi gördüğüm üniversite.

akdeniz üniversitesi'ni güzel kılan yönlerinden biri de kampüsüdür, diye düşünmekteyim. kampüs alanı oldukça geniştir, fakülteler birbiri içine sıkışık değildir; bu yüzden ferah olduğu söylenebilir. fakülteler giderek artmakta ve kimi fakültelerin inşası halen devam etmektedir.
"yakut" ve "olbia" olarak adlandırılan iki tane kampüs çarşısı vardır. bu çarşı merkezlerinde eğitimden gıdaya, eğlenceden kırtasiyeye, banka işlemlerden birçok günlük işler, halledebilir. bu da şehrin çarşı merkezine uzak olan kampüsün bir başka güzel yönü. söz konusu çarşıların önemi, kampüsün şehrin çarşısına olan bu uzaklığından dolayı daha artmakta.
elbette kampüs, akdeniz ikliminin esintilerini taşıyor olduğundan bitki örtüsüyle kaplıdır. ancak fakülte yapıldıkça bu yeşil örtüye zarar vereceklerinden endişe duymaktayım. yine de kampüsün büyük bir alanı ağaç ve maki kaplıdır. bu ise kampüsü ferah kılmaktadır. mavi akdeniz, yeşil kampüs.

elbette ki öğrenim gördüğüm üniversitenin güzellemesini ilk önce yapacağım. ancak hatasız kul olmadığı gibi; üniversitenin de kimi hatalı ve eksik yönleri var. bunları sonra düzeltme yaparak aktaracağım.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol