4 ekim 2008 şemdinli aktütün pkk saldırısı

independence
ifade ozgurlugu ile provakatif fikirleri kari$tirmak son drece risklidir, ozellikle $u donemde.

birisi kalkiyor ve diyor ki "genelkurmay, aktutun saldirisini gunler hatta haftalar once biliyordu" ve sonra bir ba$kalari diyorlar ki "mumkun degil, genelkurmay boyle bir $eyi bilse kendi askerlerini hicbir $art altinda olume goz gore gore yollamazdi". genelkurmay’in bu saldiriyi uzun zamandan beri bildigini iddia eden ki$iler ifade ozgurluklerini kullanmi$lar sonuna kadar, kimse de kalkip kendilerine neden boyle bir $ey yaziyorsunuz dememi$, hatta ana haber bultenlerine konu olmu$lar bu iddialari ile alakali. ancak iddia nedir? kanitlanmami$, duyuma dayali sozler. peki $imdilerde, bu zamanlarda duyumlari halka yansitmanin anlami ne? elinde varsa iddiani guclendirecek veriler, sunarsin halkin onune, o halk da senle birlikte hareket eder. ama sadece duyumlardan yola cikarak ozellikle de bu kritik gunlerde turk silahli kuvvetlerinin aleyhine yazilar do$enmek cok iyi niyetli davrani$lar olmasa gerek.

iddian mi var?

sor bir yetkiliye, nedir hocam bu i$? de, cevap alamazsan "sordum ama cevap alamadim yetkililerden" dersin.

ustelik bu ilk degil. daha once de $emdinli daglica cati$masi ile alakali da ayni gazete ayni tarzda yazilar yazarak halkin icinde olu$an olum yarasini ka$imi$lardi.

bilinmeli ki bu haberler halkin haber alma ozgurlugunu tatmin etmeye yonelik degil ve yine bilinmeli ki bu yazilar hic ama hic iyi niyetli yazilar degil. gazeteci kimligi ile bir takim cevrelerin silah$orlugunu kendilerine ayrilan ko$elerde yapmak, objektifligi vestiyere birakarak odasindan iceri girdigi anda subjektifligi boylu boyunca sirtina almak hak degil, adalet degil.sen benim ulkemin en guvenilir kurumunu en lanet olasi $eyle sucluyorsun, ismini pratige yansitiyorsun, allah bilir kimlere "taraf" oluyorsun.

olma.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol