11 eylül 2001

0 /
goretomb
olay sonrasi cesetler morglara kaldirilirken usa gizli servislerinin muhtemelen biz bir canavar yarattik tepkisi ile hadiseyi degerlendirdigi olaydir.besle kargayi oysun gozunu ozlu sozu de bu duruma cuk oturur.kisiyi senelerce egitir,her turlu savas taktigini,kontrgerilla mudahele yontemlerini,saldirilari,bombalari vs ogretirsinizi ancak ruzgarlar degisir adam ortaligi boyle de toz duman eder.
sinirsahibi
abd’nin kaidesinin kayip saga sola saldirmaya basladigi tarih.

ilk icraat olarak afganistanin otopark yapilmasina sonraki seferlerde neredeyse yarisi katledilen irak’a demokrasi getirilmesine irana "size de getirelim mi" diye sorulmasina sebep olan zaman parcasi.
nick nicki nickince
muhte$em $ekilde planlanmi$ teror saldirilarinin yapildigi gundur.
oyle ki saldirinin oldugu katlar iki kulenin de mekanik acidan beyniymi$. eger saldirilar be$ kat yukari ya da be$ kat a$agiya olsaymi$ ne bu kadar buyuk capli bir yangin cikacakmi$ ne de bir kule cokecekmi$. bir kule cokmeyince ikincisi hic cokmeyecekmi$. en ince detayina kadar du$unulmu$ bir saldiridir bu.
hakki bashar
ikiz kulelerin, teror saldirisi ile yok edildigi gun. amerikan hukumetinin, manhattan hava sahasina giren tum havayolu tasitlarini vurma hakki olmasina ragmen (ki bunu bir nokta atis ile kolayca yapabilir, ordu bu teknolojiye sahiptir) 11 eylul 2001 gunu bu yola basvurmamalari sasilacak bir durumdur ve akilda soru isaretleri birakmaktadir.
goodygoblin
abd nin üç beş varil petrol için ortadoğu ve tüm dünyada yıllardır yaptığı katliamın ne demek olduğunu anlamasını sağlayan korkunç gün.
deftones
11 eylül günü amerika kendini vurmuştur ve dünyaya bir savaş için sunması gereken gerekçenin sahibi olmuştur. bin ladinin kızıl ordu tehtidi altındayken en büyük destekçisi yine amerikaydı. bütün haberleşme ağını kontrol eden ülke eşşek üstündeki adamdanmı haberdar olmayacak
ankakusu
ilk gordugumde amerikan filmi oynuyor zannettigim ("vallahi de billahi de"oyle)sonra durumu cakinca "lan ne oluyor! dedigim" olay.
teonanacatl
bu tarih ortadoğu açısından milad sayılır.çünkü 1957’den beri ortadoğuda bulunan amerika bu tarih sonrasında terörizmle mücadeleyi bahane ederek ortadoğuya girişini meşrulaştırmaya çalışmıştır.
mirhat
dünyanın en büyük yalanının yıldönümüdür. abd nin kendi içinde yapmış olduğu ve büyük ortadoğu projesi için gerekli gördüğü eylemdir.
hepimizhiciz
toprak, maden ve para için yapamayacağı şey olmayan abd’nin dünyayı ele geçirmek için ara verdiği start’a basma işleminin devamı olan gündür. gözünü hırs bürümüş bir yönetimin kendi halkını bile gerektiğinde telef edebileceğinin kanıtıdır.
ıraktan sonra sıradaki ortadoğu ülkelerinin yanı sıra bizim ülkemizin de tehlike altında olduğu açıktır. komplo teorisi midir bilinmez ama ayağı denk almak deyimini kullanmak burada yerinde olacaktır.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol