10000 bc

distant relative
filmde bir kabileden kaçırılmış çocuğun babasına ’babooo’ diye seslenmesi filmde bir urfalıyam ezelden havası estirmiştir. görsel efektler güzel ve öz bir şekilde kullanılmış olsa da film sıkıcılıktan kurtulamayan ortalama bir seyirlikten fazlasını vaad etmiyor.
tzevryl
m.ö taaa ki insanların cıbıldanak gezdikleri dönemleri anlatan bir film. yakışıklı bi oğlanın çocukluktan itibaren sevdiği bi kızın kaçırılması ve onu bulmak için yollara düşmesi üzerine başlayan bi hikayesi var. bir şey dikkati çekiyor , şöyle ki bu sefer de 300 spartalıda pers medeniyetinin yerildiği kralların topoş, gayık gösterildiği gibi bu filmde de mısırlılara biraz dokunulmuş.(her ne kadar doğrudan mısır adı geçmese de dünyada mısırdan başka tek bir nehrin kıyısında kurulup piramit yapan medeniyet yoktur herhalde).bu sefer de hükümdarlar cadı gibi bişi baya korkutucu insanlar köle, kral veya kraliçe belli diil o da acımasız filan işte.
independence
bu ay gossterime girecek olan roland emmerich filmi.

konusu:

konusu

uzak bir dağ kabilesinde, genç avcı d’leh (steven strait) kalbinin kraliçesini bulmuştur: güzel evolet (camilla belle). gizemli bir savaşçı grup, köyünü yağmalayıp, evolet’i kaçırınca, d’leh sevdiği kadını kurtarmak için savaşçıların peşinden dünyanın öbür ucuna kadar gitmek üzere küçük bir avcı grubuna önderlik etmek zorunda kalır.

kaderin rüzgarına kapılan bu zoraki savaşçı, avcı grup, kılıç dişli kaplanlar ve tarih öncesi yırtıcılarıyla mücadele eder; kahramanca yolculuklarının sonunda bir kayıp uygarlığı ortaya çıkarırlar. nihai kaderlerinde dev piramitlerin gökyüzüne uzandığı, hayalgücünün ötesinde bir imparatorluk vardır. burada d’leh’inin halkını zorla köleleştiren güçlü bir tanrıyla karşı karşıya gelecektirler.

hakkında

başrollerini steven strait, camilla belle ve cliff curtis’in üstlendiği filmi roland emmerich yönetti. senaryosunu roland emmerich ile harald kloser’in kaleme aldığı filmde michael wimer, roland emmerich ve mark gordon yapımcı, harald kloser, sarah bradshaw, tom karnowski, thomas tull ve william fay yönetici yapımcı olarak görev aldı.

görüntü yönetmeni ueli steiger, yapım tasarımcısı jean-vincent puzos, kurgu ustası alexander berner ve kostüm tasarımcıları odile dicks-mireaux ile renee april filmin yaratıcı ekibini oluşturuyorlar. “10,000 b.c. / m.ö. 10.000”in müziği harald kloser ve thomas wander’in imzasını taşıyor.

http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=96962

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol