10 nisan 2020 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi

meekma
bazen düşünüyorum neden yazıyorum diye.. neden vaktimi harcıyorum? neden sivriliyorum? neden kendimi suyun akışına bırakıp gitmiyorum diye.. cevabını ben de bilmiyorum.

bildiğimi düşündüğüm bir şey var nasıl bir kötülükle karşı karşıya olduğunuzun farkında olsanız uyuyamazdınız. yazamadığım şeyler aklımdan bir saniye bile çıkmıyor, bazı geceler uyuyamıyorum. belki de yazmanın nedeni budur.. kabusumun ağırlığını sizinle paylaşmaktır..

sonra kabusun ağırlığı azalmadığında anlıyorum aslında kabusumu değil umudumu paylaşmak için yazdığımı. çünkü bir umudum var.

herkes kalemleri bıraksın..

hepinizin kaç kere duymuş olduğu bir cümle bu.. içinizi pek rahatlatmayacak biliyorum ama ölüm de aşağı yukarı budur. sınavın sonu.

inaçlı biri misiniz bilemiyorum.. ama şunu bir kere daha hatırlatayım, inançlarımızın gerçekler üzerinde bir etkisi yoktur.. yani bir yaratıcı yoksa ben inanıyorum diye var olmaz, bir yaratıcı varsa da siz inanmıyorsunuz diye yok olmaz. o yüzden boşver inanmayı.. inanmak hiçbir şeydir, bilmek her şey.

benim bildiğim şey de şudur; dünya size anlatılan top değil. yaratılmış bir yerde yaşayan yaratılmış canlarız. bilmenin ötesinde bunu size kanıtlarım, daha da güzeli sizin kendi kendinize kanıtlamanızı sağlarım. sağlardım... keşke imkanımız vaktimiz olsaydı daha detaylı yazabilseydik ama hepimiz insanız sonuçta bizi sınırlandıran şeyler var vakit, para, güç... şimdilik bu kadar geldi elimden.

yazılanların çizilenlerin bir anlamı var mı onu da bilmiyorum.

malesef kötülüğe tapanlar bu dünyadaki tüm anlamlı şeylerin içini birer birer boşaltmaya kararlı.

açlıkla terbiye çağına hepimiz hoş geldik.

işin özü şu bu bir yaratıcınızı reddettirme savaşıdır. ya bu dünyayı seçip tırnak içinde "yaşayacaksınız" ya da teklifi reddedip tırnak içinde "öleceksiniz".

biliyorum bu söylediğim de içinizi rahatlatmayacak ama hep aklınızda olsun; "dünyada kişi başına düşen ölüm oranı 1'dir". o yüzden, rahat olun, hayatınızın tadını çıkarın. belki de ölümden öte köy vardır.

ve dua edin. tertemiz bir kalple dua edin.

ölmezsek, vaktimiz olursa, gücümüz olursa devam ederiz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol