confessions

crap

- Yazar -

  1. toplam entry 12
  2. takipçi 1
  3. puan 2998

yazılım mühendisliği

crap
onun yerine bilgisayar mühendisliği okuyup yazılımın yanında donanım da öğrenerek iş bulma yelpazeni genişletebilirsin. ayrıca üstte de belirtildiği gibi fazla programlama dili görmek bazen zararlı olabiliyor onun yerine az bil ama sağlam bil.

mühendislik için en iyi üniversiteler

crap
malum sınav sonuçlarının açıklanmasına az bir vakit kaldı ve arkadaşlar telaşlı ben de arkadaşların kafasında şekil oluşması için genel bir mühendislik (bilgisayar mühendisliği) sıralaması yapayım dedim birazcık da ek bilgi vereyim;
1-)itü
2-)odtü
3-)boğaziçi-ytü
4-)hacettepe
5-)ege-gazi-marmara

itü'yü başa yazdım buna odtü'yü seven arkadaşlar karşı çıkabilirler zaten ikisi arasında fazla fark yok ama mühendislikte okuduğun üniversitenin konumu özellikle iş bulurken çok önemlidir bu sadece mühendislikte değil genel olarak önemlidir yalnız mühendislikte bir tık daha önemlidir ama tabi sen savunma sanayiine meraklıysa tabiki odtü yaz derim ama kafanda tam bişey yoksa itü daha orta yolludur. boğaziçi ile ytü aynı sıralamada şöyle ki hepimizin bildiği gibi sosyal alanlarda boğaziçi türkiye'deki bütün üniversitelere fark atmış durumda ama bilgisayar mühendisliğinde sosyal alandaki kadar sözü geçen bir üniversite değil ,ytü ise bütün bölümleri olmasa da belli başlı bölümlerde ilk 3'te yer alıyor (mimarlık,makine müh.,inşaat müh.,bilgisayar müh.) ve aynı zamanda ilk 2 yi paylaşanlar gibi bir teknik üniversite o yüzden boğaziçi ile aynı kategoriye koydum. ama puanın tutuyorsa (yaklaşık ilk 1k alıyor) ve boğaziçi yazmayı düşünüyorsan mezun olunca yönetici(müdür, müdür yardımcısı) olma olasılığın yüksek çünkü boğaziçi'nde teknik bilginin yanında yöneticilik bilgileri de veriliyor ama puanın tutarsa ve o puanla itü veya odtü yazmamışsan. hacettepe devlet üniversitelerinde odtü'den sonraki sıralamayı hakeden bir üniversite gerçekten şöyle ki ben tercih yaparken ytü-hacettepe arasında kalmıştım okuduğum yorumlarda hacettepe'de ödev sistemi çok sıkıymış yani öğrencilere bilgiyi bu şekilde öğretiyorlarmış ama galiba dozunu fazla kaçırmışlar bütün öğrenciler şikayetçi bu durumdan ve iş bulma konusundaki fikirlerimden dolayı ben ytü yazmıştım. bu arada hacettepe %100 ingilizce bu yüzden de gözüm korkmadı değil.(ytü'nün %30 ingilizce). ege bilgisayar mühendisliği eğitimini çok iyi veriyor bunu ordan mezun olan kuzenimden biliyorum yalnız kuzenim ege'den 10 yıl önce mezun oldu ve adam şuan deli para kazanıyor ama şunu belirteyim mezun olduğunda ege'nin eskisi kadar prestiji kalmadı yani pişman olmazsın yalnız çok memnun da olmazsın. ege'nin şöyle de bir avantajı var sosyal ortamı bol bir üniversite malum izmir'de .(bu arada izmir'de oturuyorum). gazi ve marmara ile alakalı eğitimine iyi diyorlar ne kadar doğru bilemem yalnız dediğim gibi iyi diyenlerin sayısı fazla. velhasıl kelam tutturabiliyorsan ilk 3 sıradaki üniversitelerden birini gözün kapalı yazabilirsin 4 ve 5. sıradakileri de gerek kendi tecrübelerim gerekse duyduklarımdan dolayı yazdım. bu 8 üniversiteden başka bilgisayar mühendisliği veya genel olarak mühendislik okuyacaksan üzgünüm ama kaliteli devlet üniversitesi kategorisine girmiyor ama şunu unutma özellikle bilgisayar mühendisliğinde senin kendi çaban okulun yanında ayrı bir yer tutuyor. umarım dertli arkadaşların derdini azaltabilmişimdir. eğer hala sorularınız varsa özelden de ulaşabilirsiniz.
0 | |

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol