3 milyon suriyeliye vatandaşlık verilmesi

mucadele
aklın, mantığın bittiği, beynin koşarak uzaklaştığı mevzu.

üzerine söylenecek o kadar çok şey var ki nereden başlasam bilemedim. ülkenin anasını bellediniz orospu çocukları.
herkonudafikrimvar
konuyla ilgili hafif bir yorum yapmak istiyorum ; suriyeli olup da vatanını milletini savunmayıp götüm götüm kaçmış şerefsiz korkak alçaklar, biz 1-2 çocuk yaparken, çadırlarda vergilerimizle 8 tane bebe üreten cahillerin, ağacın altına sıçan, götünü taşa silenlerin türk vatandaşı yapılmasını istemiyorum. vatanı işgal altındayken savaşmayıp kaçan onun bunun çocuklarıyla aynı ortamda yaşamak istemiyorum.
pipetcan
karşılığında 78 milyon türk de bütün anayasal haklarını çağdaş demokrasilerde olduğu şekilde talep ederse acilen rafa kaldırılıp bir daha konusu bile açılmayacak konudur.
anarsik
doğrudur yada yanlışdır demiyorum. kimse savaşmak zorunda değil öncelikle.kimse tanımadığı bi insanı öldürmek zorundada değil. ne demek lan öldür yada öl. bugun iç savaş patlak verse, velev ki oldu. kimle savaşacaksın? ülkende sürekli bomba patlarken aileni alıp başka ülkeye mi sığınacaksın yoksa kızına bacına tecavüz ederlerken yapmayın durun mu diyeceksin. ortada savunulacak bir vatan yok. çünkü olay cephe savaşı değil. (bkz: iç savaş). ülke 8 parçaya bölünmüş her biri farklı ideolojide.herşeyi siktiredelim. bu dünya herkese yeterli. eğitimsiz cahil diye yaftalıyorsun ama askere gidince diyceksin pisuvara büyük tuvaletinizi yapmayın tabelası ne saçma. bizim ülkemizde de eğitim seviyesinin sıfır olduğu noktalar var. ülkemiz büyük şehirlerden ibaret değil. hala su gelmeyen köylerimiz var. doğalgazı olmayan köylerimiz var. ozaman bunlarıda sınırdışı edelim. he dersen bunlar terörist ülkemizdede terör eylemi yapan halka korku salanlar var. he dersen bunlar tecavüzcü vakıflarımız yeter bize. he dersen bunlar hırsız hükümetimiz selam eder sizlere. abi bunlar insan ve yardıma muhtac yüzlerce çocuk yaşlı var ortada. ülkene gelmişler ve misafir perverlik yapmak zorundasın. konu vatandaşlıksa eğer vatandaşlık şu aşamada yanlış olabilir ama çalışma hakkı verilebilir onlara. yani demem oki. sevmediğiniz biri karar alırken sırf sevmediğiniz için veto etmeyin. gerçek muhalefet bu değil. buna bölücülük diyoruz. radikalizm bölücülüktür. kendi çözümlemem budur.
mangounchained
ben dahil geri kalan 3 milyon türk'ü de sağlam bir ülkeye göndereceklerse desteklediğim kampanya. yoksa alemin enayisi biz miyiz 3 milyon ülkeden kaçan adam için 3 milyon türk asker olsun, terörle savaşsın, ülkeyi korusun değil mi?
ya da şu da olumlu, 3 milyon suriyeli vatandaş olsun ama sürekli askerlik yapsınlar. bir yerden kaçtıkları başka bir yerden girsin

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol