yuz felci

redcrow
genelde yüzün soğuk ve rüzgara maruz kalması sonucu oluşur.halk arasında taksici felci diye adlandırılır.yüz kaslarını gevşetmesi için kişiye sakız çiğnemesi tavsiye edilir.
esrakesh
fasial paralizi olarak adlandırılan yuz felci nin cesitli nedenleri olabilir. en cok rastlanan cesidi bell paralizisi olup genelde tam iyileşme durumu saglanır. yuz felci genelde ilacla tedavi edilir. uzun suren yuz felclerinde asimetri ve guc kaybı fizik tedavi de gerektirebilir.
urban f
yüzün tek tarafını etkileyen bir kısmi felc durumudur ,tam olarak ne zaman buna sebep olan rüzgara veya soğuğa maruz kaldığınızı bilemezsiniz,o kadar kötüdür ki gözkapaklarınız bile kapanmadığı için gözünüze ilaç damlatıp bandajla uyursunuz, konusurken yüzünüzün bir tarafı tamamen mimiksiz ve kontrolsuz oldugu için sağa veya sola çeker ,gülmeniz halindeyse tam bir quasimodoya dönüşürsünüz ,mucize ilacı yoktur, bol miktarda b vitamini ve doktorun reçetelediği diğer ilaçlarla hayatınıza devam edersiniz ama karizmanızın çizilmemesi için böylesi bir durumda en azından ilk 3-4 gün evde kalmak daha iyidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol