confessions

suphe

- Yazar -

  1. toplam entry 149
  2. takipçi 1
  3. puan 6491

yeni üniversite mezunu olacak bireylere tavsiyeler

suphe
ülkemizde meslek yönlendirmesinin 0 olduğuna inandığım için yeni mezun olacak öğrencilere önerilecek tavsiyelerdir. bu tavsiyeler bölüm fark etmeksizin genel bir ifadeyi kapsamalıdır. bölüm bölüm verilecek tavsiyeler olursa da, ilgili bölüm belirtilerek tavsiyelerde bulunulabilir elbette.
gelelim şahsi tavsiyelere;
1- kesinlikle iyi bir mail adresi.
abidik gubidik kelimelerden oluşmayan, crazy boy 24 ya da belalim74 gibi olmamalı. isim ve soyadını içeren sade bir mail olmalı. ve kesinlikle gmail ya da outlook olmalı. zira diğer mail uzantıları şirketlerde pek kullanılmamaktadır.
2- kesinlikle iyi şekilde hazirlanmiş bir özgeçmiş.
yeni mezun bir bireyin özgeçmişi tabi ki de içerik olarak zayif olacaktir ancak istenen tüm bilgiler güzelce girilmelidir. özgeçmişte bulunan hobiler kısmı şahsi kanaatime göre kesinlikle doldurulmamalıdır. hazırlanan özgeçmiş ise sürekli güncel tutulmalıdır.
3- erkekler için olmazsa olmaz tabiki de askerlik.
eğer mezun olan birey erkek ise direk askere giderek aradan çıkarmalıdır. zira askere gitmediğiniz için çok sağlam işler kaçırabilirsiniz. şirketler besleyip büyüttüğü elemanının zank diye askere gitmesini istemez, o yüzden tercih etmez. askerliği ertelemek için yüksek lisans falan da yapmayin lütfen, bu saçmalığın daniskasıdır. en güzel yüksek lisans çalışırken ya da sakin kafa ile yapılandır.
4-ehliyet
bir üniversite mezununda olmazsa olmazlarda başı çekendir. bunu açıklamama gerek yok, zaten elzem olarak alınmalıdır.

diğer bilgiçlerin katılımı ile bu tavsiyeler eminim ki genişletilecektir. çünkü bu ülkenin bilinçli ve ne istediğini bilen bireylere ihtiyacı vardır.

uzun lm

suphe
sevgili independience’ nin bu başlık yazdığı entrylerden yola çıkılarak ilgili sigaranın 2007 yılındaki fiyatı 3,75 tl iken 2014 yılındaki fiyatı 7 tl imiş. yani neredeyse 2 kat bir artış olmuştur fiyatında. dolayısıyla 7 yıl süresince her sene 50 kuruşa tekabül eden bu artış, ülkemizde sigaranın insanlar üzerinde etki derecesinin para ile ölçülmediğine güzel bir örnek oluşturuyor ne yazık ki.

kimler var

suphe
online uyeler

goshenit (5. nesil bilgic) [msg] [kim]
elifielifine (5. nesil bilgic) [msg] [kim]
suphe (5. nesil bilgic) [msg] [kim]
luca (5. nesil bilgic) [msg] [kim]

$u anda yonetimden

jedi,
0 moderator,
1 bot(genelde gorunmez bu),

uyelerden ise

0 gammaz,
4 bilgic,
0 comez,

uyelerden toplam 4 ki$i sozlukte at ko$turuyorlar.

avm de ev yemeği yiyen insanlar

suphe
yüksek bir cogunlugunu bekar erkeklerin olusturdugu güruhtur. ancak benim takildigim nokta bazi ailelerin de bu eylemi gerceklestirmeleri. bugun noah filmine girmeden once burger king de birseyler yiyeyim dedim. maltepe carrefour da bulunan burger king hinca hinc dolu oldugu icin yer bulmakta sikinti cektim bulana dek. oturdugum yerin hemen yan tarafinda evli oldugu belli olan bir adam ve farkli bir yerde oturan 2 aile ev yemeklerini alarak oturdular, bir guzel basladilar yemeye. evli adami bir nebze anlarim hadi, karisi pirasa yapmis olabilir ya da bu gece yalnizdir. ama bir ailenin avm de ev yemekleri yemesi istemsizce bana komik geldi.. gidin lahmacun, iskender yiyin lan avm’ye gelmisken, ev yemegi evde yenir aileler icin. ayip be !

noah

suphe
bugun gittigim ve yeterli buldugum film. bildigi fikrayi bile anlatamayan sahsimdan bu filmi yorumlamasini bekleyemem ama genel olarak begendigim filmde sinirimi tek bozan nokta ise şudur.
"ila" ismi ile oynayan kiz, nuh’un oğlu "şem"’in sevdiği kizdir ve kisirdir. hz.nuh’un babasi, firtina cikmadan evvel ormanda bu hatunu kutsar ve kiz kisirliktan kurtarir. tam o sirada şem gelir ve kiz kosa kosa elemana sarilir ve oracikta isi pisirirler. 20 yillik acligini doyuruverirler orda. nasil bir azginliktir bu anlayamadim.
genel olarak film guzel olsa da bu nokta sinirime dokundu sayin bilgicler. sonuc olarak gidin, gitmeyenleri zorla goturunuz.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol