avm de ev yemeği yiyen insanlar

suphe
yüksek bir cogunlugunu bekar erkeklerin olusturdugu güruhtur. ancak benim takildigim nokta bazi ailelerin de bu eylemi gerceklestirmeleri. bugun noah filmine girmeden once burger king de birseyler yiyeyim dedim. maltepe carrefour da bulunan burger king hinca hinc dolu oldugu icin yer bulmakta sikinti cektim bulana dek. oturdugum yerin hemen yan tarafinda evli oldugu belli olan bir adam ve farkli bir yerde oturan 2 aile ev yemeklerini alarak oturdular, bir guzel basladilar yemeye. evli adami bir nebze anlarim hadi, karisi pirasa yapmis olabilir ya da bu gece yalnizdir. ama bir ailenin avm de ev yemekleri yemesi istemsizce bana komik geldi.. gidin lahmacun, iskender yiyin lan avm’ye gelmisken, ev yemegi evde yenir aileler icin. ayip be !
luca
bunu bilinçli mi yapıyorlar yoksa ihtiyaç hasıl olduğundan mı yapıyorlar bilmiyorum lakin neden yaparsa yapsınlar içinde türlü türlü koruyucu, renklendirici, tatlandırıcı bulunan besin değeri düşük, gıda adı altında satılan ve kısa vadede obezite; orta vadede kalp ve şeker; uzun vadede çeşitli kanser hastalıklarına neden fast food tüketmelerinden çok daha faydalı bir iş yaptıkları su götürmez bir gerçektir. ha şimdi bana dışarıda yapılan ev yemekleri çok mu sağlıklı derseniz size vereceğim cevap "hayır" olur ama en azından o ketçaba mayoneze bulaştırılmış hamburgerin içindeki trans yağlarla hazırlanan iyi kolesterol düşmanı et yığınını yemektense bir tabak bulgur pilavı ve nohut yemek oldukça sağlıklıdır. aferin onlara.
independence
alisverise gitmislerdir, acikmislardir, fast food turu yemeklerden nefret ediyorlardir yahut kirmizi et sevmiyorlardir, cokmu$lerdir ev yemekleri olan bir restaurantin ba$ina gomulmu$lerdir sebze yemeklerine. sinemaya gitmislerdir, evden alelacele cikmislardir ha keza durum ayni.

milyon ayri sebep sayabiliriz bu durum icin. ote yandan kanimca en iyisini de yapmislardir. kisi iskender yiyecekse iskendere ozel bir restauranta gider, neden avm’de yapilan ne oldugu belirsiz iskenderden yesin? lahmacun yiyecekse yine lahmacunla ismini duyuran bir yere gider, olmadi evine siparis verir, neden avm’de lahmacun yesin?

yemegin her ce$idi bir telefonla ula$ilabilecek kadar yakinken, avm’de ozel olarak belirli bir ce$it yemege odaklanmak cok mantikli gelmiyor bana. misal ben de avm’de yemek yiyecek olsam ev yemeklerinden $a$mam. iskenderdi lahmacundu kebapti bunlar hep telefonla ulasilabilecek $eyler rahatlikla. ama telefonla eve ev yemegi siparis edemiyorsun misal cok yerde. belki evde yemek yapan ki$inin ya$i hayli geckin yahut hastaligi var yemek yapamiyor da her gun di$aridan kebapti iskenderdi lahmacundu buna benzer $eyler sipari$ veriliyor? boyle bir insan icin her nerede olursa olsun ev yemegine kapaklanmak onun icin cennetten bir ko$e satin almaya e$degerdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol