confessions

hexagram

- Yazar -

  1. toplam entry 148
  2. takipçi 1
  3. puan 47042

seksi

hexagram
genellikle kadınlar için kullanılır bu kelime. erkekler için kullanan da var ama ben tasvip etmiyorum. ben erkeğin zikinden başka seksi bir jargonunu göremiyorum (ya da ben erkek olduğum için bana öyle geliyor, tamam lan bana öyle geliyor). nedir lan bu seksi kelimesi? bu bir soru mudur? yoksa bir çözüm müdür? geçenlerde bir kız arkadaşa sordum (sevgilim değil lan arkadaşım). daha doğrusu sormadım. bir cafede otururken içeriye bir süzme, bir embesil girdi. kız arkadaşım da dedi ki; "aa ne kadar seksi bir çocuk" dedi. ulan çocuğa bakıyorum seksiliği siktir et insana benzemiyor şerefsizim. üzerinde tavla oynadığımız, çay içtiğimiz masa temiz, kullanılır, alınır, işe yarar ama o mal bir boka yaramaz. o derece çirkin ayriyetten kalasa benziyordu. ulan diyorum içimden acaba benim çocukta keşfedemediğim, göremediği bir şey mi var. ulan anagram yapıyorum, ambigram yapıyorum, dan brown oluyurum ama çocuğu bir zike benzetemiyorum. sordum kıza aynen böyle "nesi seksi lan bunun, kafayı mı yedin kızım?" cevap verdi "bana öyle geliyor" dedi. "neresini peki seksi buldun" diye sordum, " vücudu, burnu" dedi. çocuğun vücudunu kalasa benzetmiştim ya onu da siktir ettim burna geldim. çocuğun burnu q harfine benziyor. q burunlu bu insanımsı seksi oldu ya ben de bütün gün pascal oldum, descartes oldum mına goyim.

efendim bu seksi kelimesini dünya lügatuna sokan sanırsam erkek dergileri ve kadın dergileri. allah aşkına bana çirkin erkek olupta seksi olan bir erkeği gösterin. yok kardeşim. adam yakışıklıysa ya da idare ederse senin gözüne seksi gelmesi normaldir. misal, allah aşına ilyas salman’ı düşünün. bu abimizi istediği kadar jöle sürsün, kuaförden çıkmasın seksi olamaz kardeşim.

ama kadın için durum aynı değildir. misal seksi kadın olabilir. neden çünkü onların yabancı oyuncuları var. meme, popo (kardeşim bizde de var ama seksi obje olarak olmuyor). kadın istediği kadar çirkin olsun. bir mini etek giysin ya da tangası gözüksün diye bol pantolon giysin seksidir. her türlü seksidir. istediği kadar çirkin olsun. her türlü taraftar kitlesi toplar ama erkek toplayamaz. bu yüzden bu seksi kelimesinin erkeklere yakıştırılmasını anlıyamıyorum anlıyamadığım gibi de saçma buluyorum. seksi değilim diye yazmıyorum bunları. seksi erkek olmaz kardeşim...

(bkz: yakışıklı değil ama seksi)

mortal kombat

hexagram
o zamanin grafikleriyle, karakterleriyle street fighter dan kat be kat guzel olan oyun. ancak oynanmasi zor oldugu icin street fighter kadar tutulmamistir. biz mortal kombatcilar olarak, street fighter oynayanlara "o ne lan? oyun mu? o oyunu 10 dakika icerisinde bitiririm, sikiyse sen mortal kombat 4 adam gec" seklinde cevap verirdik. mortal kombat in karakterleri, street fighter in karakterlerine 100 bin ceker. bir scorpion ya da sub zero yok onlarda, hele rayden dan hic bahsetmiyorum dikkat ederseniz. neyse efenim sonuc olarak hala en kral oyunlarin basinda gelir.

şeriat

hexagram
yanlis algilanan, zamaninda yanlis uygulandigi icin surekli bu sisteme inanlari orumcek kafali, yobaz yakistirmasi yapmak bir o kadar orumcek kafalilik ve yobazliktir. demokrasi cagindayiz, laik bir ulkedeyiz diyen insanlar, turbanli ogrencilere okuma hakki vermeyen, yasak koyan zihniyete karsi neden ayni sekilde yobaz demezler? hangi sistem ne kadar guclu olursa olsun, ne kadar kusursuz olursa olsun, her zaman iyi bir sekilde yonetilemez. ornek:turkiye, fransa

turkiye ataturk donemindeki gibi kusursuz mu?, her seye ozgurlukcu bir tutumda mi yaklasiyor?
iste fransanin hali ortada.

sonuc olarak seriat orumcek kafalilarin, yobazlarin inandigi bir sistem degildir. bir zamanlar orumcek kafalilarin ve yobaz liderlerin yonetim seklinden dolayi boyle anilmistir.

o zaman soruyorum size halkin kacta kaci bugun ulkenin durumuna seviniyor? kac ta kaci memnun?

boyle olmasi laiklik sistemine inanlari orumcek kafali ya da yobaz mi yapiyor?

tabiki de hayir. suc yonetenlerdedir her zaman. istedigi kadar sistem kusursuz ya da guclu olsun. her sistem bir yerden sonra calismaz hale gelir.

simdi size anlatmak istediklerimi tao te ching in bir siiriyle anlaticam:


"ne kadar cok yasa ve kisitlama olursa,
o kadar yoksullasir insanlar. ( su anki durumumuz ortada)
ne kadar keskinse silahlar,
o kadar sorunlu olur ulke (amerika, ingiltere,israil surekli savas icerisinde)
ne kadar zeki ve hunerli olursa insanlar,
o kadar yeni sey cikar ortaya.
ne kadar coksa hukumdarlar ve kurallar,
o kadar cok olur hirsizlar ve haydutlar (ulkemizin en buyuk sorunu)
bu yuzden bilge soyle der:
hic eylemezsem duzeltirler insanlar kendilerini
baris verirsem onlara, durust olur insanlar.
hicbir arzu beslemezsem iyi ve sade bir hayata kavusur insanlar.



simdi laiklik icin yobazlik demekle, seriat a yobazlik demekle bir fark yoktur.


sistemler ne kadar guclu olursa olsun. onemli olan insanlar. insanlar kurallara uymadiktan sonra, basimizdakiler serefsiz ve namussuz olduktan sonra, sistemin seriat ya da laiklikle yonetmenin bir anlami olmaz.


zaten ataturk un nutuk kitabini okuyanlar dedigimi anlayacaktir. sistemin guclu ya da kusursuz olmasi tek basina bir sey ifade etmez. onemli olan insanlarin yapacaklaridir. iste guzel bir laiklik sistemimiz var ama bu guzel sistemimiz okumak isteyen bir turbanli kadina hak verdi mi? ya da muzdarip olan insanlarimizi mutlu edebildi mi?



soylemek istedigim asil sey seriat ya da laiklik bir yobazlik degildir. sadece o sistemi yobazlar yonettigi icin boyle bir tablo olustu.


not: ha bu arada yazdiklarimdan seriatci ya da laik biri olarak algilanmasin. soylemek istedigim sorun her zaman sistemlerden kaynaklanmiyor, yonetim seklinden kaynaklaniyor.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol