confessions

mesaq

- Yazar -

  1. toplam entry 10
  2. takipçi 1
  3. puan 1449

knight online

mesaq
insanların oyunun içinde kendilerini kedi, köpek, çiçek, böcek sandıkları hayali meydan muharebelerine dalarken ailelerinin dağılma noktasına geldiği bağımlılık yaratan ve internet üzerinden oynanan bilgisayar oyunu.

narsistik kişilik bozukluğu

mesaq
kendini beğenme ve öz saygı ile aşırı ilgilenmenin olduğu bozukluktur. üstünlük duygusu, beğenilme gereksinimi, kendini karşısındakinin yerine koyamama, küstahlık temel belirtileridir...temelde anne ile ilgili çatışmalar yatar,tedavisi zordur.

waffle

mesaq
çok leziz bir tatlı. pişerken çıkan koku sayesinde insanı baştan çıkaran, yedikten sonra dağ tepe koşma eğlimi yaratan, zevk unsuru, seratonin kaynağı.

balkon

mesaq
mahalle havasının sürdüğü yerlerde evin vizyonudur. sosyalleşme durağıdır. evin dışa taşan kısmıdır ki bu yüzden de karakter sahibidir. kapıları kilitleyip televizyonlarını açanlara nisbet edercesine daha hümanist bir öz taşır bağrında.

dark

mesaq
bu hafta başı itibariyle adeta bir horoyin gibi damarlarıma işlemiş nefis netflix dizisi. kurgusu oyunculuğu beni benden almıştır. doğruyu söylemek gerekirse stranger things'dem sonra başka bir diziye bu kadar kapılacağım aklıma gelmezdi fakat o kadar ince detayları var ki; kapılmamak mümkün değil.dizideki başka bir ilginç nokta ise mitiloji. claudia ve yunan mitolojisindeki ariadne benzeşmesi. yunan mitolojisinde ariadne crete'li kral minos'un kızıdır. adada bir labirent bulunmaktadır ve minos kızına bu labirentin sorumluluğunu verir. labirentin ortasında minotaur(yarı insan yarı boğa) bulunmaktadır ve kurban etme törenlerinde kullanılmaktadır. rivayete göre theseus adında bir şövalye minotaur'u öldürmek için labirente geliyor ve ariadne bu şövalyeye aşık oluyor. theseus'a labirentte kaybolmaması ve geri çıkabilmesi için bir top iplik veriyor. dizi de bu neredeyse çok açık biçimde işlenmiş.
not: ilk sezondan sonra düştüğünüz o boşluk bir sene sonrasına kadar dolmayacak.
tecrübeyle sabittir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol