confessions

mereteme

- Yazar -

  1. toplam entry 10
  2. takipçi 1
  3. puan 2105

christopher nolan

mereteme
İngiliz-Amerikan film yönetmeni, senarist, yapımcı, görüntü yönetmeni ve editör. Gelmiş geçmiş en yüksek hasılat yapan yönetmenlerden birisidir ve 21. yüzyılın en başarılı ve beğeni toplayan film yapımcıları arasındadır. Her ne kadar son filmi "dunkırk" ile hayal kırıklığı yaratsa da, bu güne kadar çektiği filmlerle kalitesini ispatlamıştır.

oğuz atay

mereteme
bir mühendis olmasına karşın, kanımca türk edebiyatını etkileyip, yön veren nadide insandır. Çok erken ayrılmış aramızdan, şahsen onun burukluğunu hissediyorum. Kısa süren yaşamı boyunca baş yapıt diye tabir edebileceğimiz eserler çıkarmıştır ortaya. Tutunamayanlar ve tehlikeli oyunlar isimli romanları oldukça fazla okunmuş ve taktir edilmiştir. ne yazık ki, bir çok sanatçı gibi değeri kıymeti sağlığında bilinmemiş, ben buradayım ey sevgili okurum sen neredesin sözünü söylemiştir.

sortie

mereteme
İstanbul kuruçeşme de bulunan, boğaza nazır eğlence mekanı. Reina'nın kapanmasıyla popülaritesi artmıştır. içerisinde çok sayıda restoran da barındırmaktadır. bir kaç kez bulunmakla beraber müspet bir deneyim elde edemedim. içeride bulunan bilumum eskort, apaçi,yabani vb. insanlardan eğlenmeye pek fırsat kalmıyor ne yazık ki. çalan müziklerde cabası... biraz oldu gitmeyeli, belki biraz çeki düzen vermişlerdir. son zamanlarda giden arkadaşlar varsa bilgilendirirler.

hans zimmer

mereteme
mükemmel film müzikleri yapmaktadır. inception ve interstaller filmlerinin müziklerini de o bestelemiştir. kulaklıklar takılıp, gözler kapatılınca müzikle birlikte derinleşen düşünceler ortaya çıkmaktadır. bir çok konu da ilham veren ezgiler meydana getirir. iyi ki varsın, iyi ki seni dinlemek şerefine nail oldum.

inception

mereteme
cristopher nolan imzalı çok iyiden de iyi bir baş yapıttır. baş rolünde leonardo di caprio oynamıştır. bilim kurgu alanında günümüze kadar yapılmış en iyi işlerden biridir. çıkış noktası olarak belkide "fringe" dizisi örnek gösterilebilir. tekrar tekrar izlenip, her izlenildiğinde de vay be dedirten bir filmdir.

trabzonspor

mereteme
2 ağustos 1967 de kurulan, renkleri bordo mavi olan bir spor kulübüdür. dünyanın her yerinde yaklaşık 10 milyon taraftarı olduğu tahmin edilmektedir. 50 yıllık kısa tarihine sayısız kupa ve başarı sığdırmıştır.

fyodor mihailovic dostoyevski

mereteme
19. yy. da yaşamış rus roman yazarı. sara hastalığı ve kumar bağımlılığıyla bilinir. eserleri ölümünden sonra değer görmüştür. en bilinen eseri suç ve ceza dır. zirve kitabı karamazov kardeşlerdir. bazı otoriteler tarafından bu güne kadar yazılmış en üst metin olarak kabul edilir. Dostoyevski okumaya yeni başlıyorsanız okunacak son kitaptır kanımca. Ben kumarbaz ile başladım ve çok keyif aldım. suç ve ceza ile de başlanabilir.

leonard cohen

mereteme
Kanada'lı yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen. sesi bazı otoriteler tarafından eleştirilse de, oldukça tok ve güzeldir. En bilinen parçası "dance me to the end of love " dir. Ben ise en çok "famous blue raincoat" isimli şarkısını beğeniyorum. 7 kasım 2016 da vefat etmiştir.

loreena mckennitt

mereteme
New age diye tanımlanan kategoriye giren, dinlendirici sakin müzikler icra eden, sesi de fena sayılmayan Kanada'lı ablamız. Bu arada "tango evora" parçası tüm dünyaca bilinmekte olup, benim de favorimdir. ülkemizde de Nilüfer "caddelerde rüzgar" olarak uyarlamıştı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol