confessions
  1. toplam entry 19
  2. takipçi 2
  3. puan 2395

milliyetçilik vs ulusalcılık

kutsal vergi memuru
Milliyetçilik ve ulusalcılık, sık sık karıştırılan iki kavramdır, ancak birbirlerinden farklı anlamları vardır.

Milliyetçilik, bir ülkenin veya milletin kültürüne, tarihine ve kimliğine bağlılık gösteren bir düşünce akımıdır. Milliyetçilik, bir ülkenin veya milletin özgünlüğünü, bağımsızlığını, egemenliğini ve ulusal çıkarlarını savunur. Milliyetçilik, genellikle ülke içinde birlik ve bütünlük sağlamak amacıyla kullanılır.

Ulusalcılık ise, ülkenin siyasi, ekonomik ve sosyal bağımsızlığını savunan bir felsefedir. Ulusalcılık, uluslararası güçlerin ülke içindeki etkisini azaltmak ve yabancı ülkelerin çıkarlarına karşı koymak için kullanılır. Ulusalcılık, ülkenin kendi ulusal çıkarlarını öne çıkarmak için siyasi ve ekonomik mücadeleler yürütür.

Özetle, milliyetçilik, bir ülkenin veya milletin kültürüne, tarihine ve kimliğine bağlılık gösterirken, ulusalcılık, bir ülkenin siyasi, ekonomik ve sosyal bağımsızlığını savunur. Ancak, milliyetçilik ve ulusalcılık arasındaki ayrım bazen belirsiz olabilir ve iki kavram da birbirine benzer şekilde kullanılabilir.

kutup sözlük

kutsal vergi memuru
moderasyonun kankacılık yaptığı herkesin birbirinin eski manitası olduğu sözlük.fikir hürriyeti yok sözlük belirli bir zihniyette tutulmaya çalışıyor sağ partilere dümdüz söv hiçbirşey yok dine kutsal değerlere hakaret et hiçbişey yok sol görüşe ve ateizme en ufak bir kelimede ve moderetörlerin kankalarına eksi verdiğinde silik yediğin ceza aldığın sözlük solcular ve ateistler gönül rahatlığı ile gidebilir.

kemalist terör örgütü

kutsal vergi memuru
Hadsiz tanımdır. Gazi mustafa kemal atatürk yurtta sulh cihanda sulh anlayışına sahip türkiye cumhuriyeti kurucu önderi ve ilk cumhurbaşkanıdır. Kemalizm ile terörizm hiçbir zaman yanyana gelmemesi gereken iki sözcüktür. Fakat Kemalizmi sahiplenen kesimlerin bir kısmı atatürkçülük kisvesi altından itlik puştluk peşindedir. İlk önce chp ye operasyon çekip ulusalcı kanadın tasviyesi ardından parti teröristlerde doldurulmuştur. Türk ocaklarına sahip bir chp nin vekilleri terör seviciliğini maalesef bırakamamışlardır.

andrew brunson

kutsal vergi memuru
Papaz , rahip ,aile babası diye Amerika basınında yer bulan amerika birleşik devletleri ajanıdır. TÜRKİYE metin topuzun konuşturmayı başardıktan sonra amerikanın türkiye yapılanmasının perdelerini aralamış ajanların bir kısmı pkklı teröristlerle beraber öldürülmüş. Bir kısmı takip ediliyor bu papazı diğerlerinden ayıran şey fetöcü şahıslarla görüşürken yakalanmış olmasıdır. Aslında öyle birşey olmadığını söyleselerde sn. Bahçelinin sözü netti ; " papaz almak isteyen papaz vermeye hazır olmalıdır."

elbistan

kutsal vergi memuru
Türkiyenin en büyük linyit havzasını içinde barındıran şehirdir. 150 bin nüfusu olan ilçede temel geçim kaynağı ticaret ve tarımdır. Yurtdışında ingiltere almanya ve fransada ilçenin öz nüfusuna kıyasla hatırı sayılır elbistanlı vardır. İlçede malatya taraf köylerde kürt ve alevi nüfus varken afşin tarafında türk nüfus yoğundur.

tüpraş

kutsal vergi memuru
açılımı türkiye petrol rafinerileri a.ş olup
2005 yılında koç gruba satılmıştır.
bünyesinde ;
-izmir rafinerisi
-izmit rafineri
-batman rafineri
-kırıkkale rafineri
olmak üzere toplamda 4 rafineri barındırır.
türkiyenin ilk rafinerisi 1955 batman rafinerisidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol