confessions

jimcarrey

- Yazar -

  1. toplam entry 33
  2. takipçi 1
  3. puan 3114

dedemin fişi

jimcarrey
yeni nesil türk komedi filmlerinde olduğu gibi karakterlerin susmak nedir bilmemesi, bağıra bağıra konuşması, olayların çok hızlı gelişmesi, kalıp oyunculuk vesaire yüzünden baş ağrıtan film. oysa sakin ilerleyen ve akıllıca yazılmış çok güzel komediler de olabilir.

emre durmuş

jimcarrey
Geçen yıllarda çeşitli mecralardan takip ettiğim gezen kişi. artık takip etmiyorum. Çünkü o bir gün orda, bir gün şurda dünyayı karış karış gezip hayatını doldururken onu seyretmek, kendi sıradan hayatımın beni daha da boğmasına yol açtı.
Hayatın sıradansa, sıradışı tecrübelerden haberdar olmak sürekli iyi gelmiyor.

füzelerimiz geliyor hazır ol rusya

jimcarrey
Dünya politik arenasıda etkin ülkelerin bazılarında karizmatik liderlik aranır oldu. Artık halk mı dengesiz diktatörleri istiyor, yoksa dengesiz diktatörler mi sandığa hile sokuyor, yoksa ikisi birden mi oluyor nedendir bilmem. Machiavelli'nin prensi olsa olsa bunlar kadar olur. Hey gidi koca dünya, döndün döndün de nereye vardın. Bir avuç meczubun hakim olduğu yosunlu bir kaya parçasısın gayri.
Dünya halkı kazanımlar, bilgi, birikim, estetik, ahlak, değerler hiçbirini istemiyor. sinirli, eğitimsiz, çenesi düşük profilde "liderler" arıyor buluyor ve gölgesine sığınıyor. Demokrasi işte tam da budur ve belirli bir seviyenin altındaki toplumlarda sağlıklı çalışmaz, eksik ve kusurlu çıktılar üretir.

islamcı takılanların cinsel tacizlere ses çıkarmaması

jimcarrey
Sebebi islam dininde taciz ve tecavüzün, başka putlara inanmak kadar kötü kabul edilmemesidir. doğal olarak islam kaynaklarından beslenen her tür oluşumun konuya bakışı zayıftır. ikişer, üçer, dörder evlenmekten, cariyelerden, savaş ganimeti olarak kadından bahseden dine göre zaten taciz ve tecavüz tali konudur, çok sorun çıkarsa taşlayarak öldürür hayatına başka cariyelerle devam edersin.

7. yüzyıl çöl araplarının kafa yapısını biraz incelersek günümüz islamcılarının hareketlerini daha iyi anlarız.

iyi parti

jimcarrey
görmek istediğim taze kan değildir. en nihayetinde geleceği nokta yine inşallah maşallah. iyi bir partinin iyi geleceği ülke, halkın kütle olmadığı ülkedir ki kütle olmayan halk iyi parti'ye gelinceye kadar çok daha makul alternatiflere sahiptir.

"memleketin ancak okuyup yazmakla kurtulacağına inananlardanım." Reşat Nuri

dizi önerileri

jimcarrey
yabancı diziler arasında bir çırpıda aklıma gelenleri ekleyeyim, izleyeli zaman geçmesine rağmen iyi hatırlıyorsam tavsiye de ederim, ki ediyorum.
(bkz: true detective)
(bkz: vikings)
(bkz: breaking bad)
(bkz: better call saul)
(bkz: sons of anarchy)
(bkz: house m.d.)
(bkz: unsere mütter, unsere väter)
(bkz: band of brothers)
(bkz: justified)
GOT izlemeyen/bilmeyen yoktur diye yazmaya gerek bile duymadım. Bazıları sırf herkes izliyor diye GOT'u kendi çapında boykot ediyor. Bence bir şans verilmeli.

aklingozu

jimcarrey
Twitter'i açma sebeplerimden biri. Zincirlerini bitirdikten sonra Turan Dursun, İlhan Arsel, Arif Tekin'in kitap ve makalelerini de okumak, bilgileri pekiştirmek açısından önemli.
Yazım hataları, ünlem cümlelerine takılıp kalanlar onu ilkokul seviyesinde sanabilirler, sanmaya da devam etsinler. Çünkü bu hesabı ciddiye alması gereken kitle, okuduğunu anlayabilen kitle olmalıdır kanımca.

Buradan kendisine kocaman bir teşekkürler gönderiyorum.

ebubekir öztürk

jimcarrey
Gerçekten bu adamın rol aldığı hiçbir filmi oturup izlemedim, bu adamın oynadığı karakterlere de hiç gülmedim. Demek bi bildiğim varmış.

Baştakilerin umursadığı tek değer dini ve mezhebi değerler olunca bunlar tabi ki böyle çoğalır. Zamanları tükeniyor. Bu böyle gitmez. Türkiye meczuplar ülkesi değil.

görünen adam

jimcarrey
Ben ilk 3 bölümü izledim. Çokça dizi ve film izlerim ama uzman olmadığım için ayrıntılı yorum yapmayayım, ben beğendim. Klişelerle bıktıran bi dolu uzun süreli Türk dizisine gömülmekten iyidir.

sigara dumanı

jimcarrey
5 yıl içip bırakmış birisi olarak beni fazlasıyla rahatsız eden bir duman. Öyle ki bazen bir andaval bulunduğum kapalı ortamda sigara içince ciğerlerim iflas edecekmiş gibi hissediyorum.

Sigara kullanmayan arkadaşlarıma da az çektirmemiştim zamanında, şimdi anlıyorum onları.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol