confessions
  1. toplam entry 6
  2. takipçi 1
  3. puan 2776

gordon ramsay

seviyelisairinkalemi
bir insanın nereden nereye geldiğine harika bir örnektir. iskoç milli takımında oynarken ciddi bir sakatlıkla futbol hayatına veda eden ardından aşçılık konusunda kendini geliştirip dünyanın sayılı aşçılarından biri olan bu adamın durumunu ne açıklayabilir. sanırım doğru kelimeler hırs ve kararlılık olsa gerek..

seyfi dursunoğlu

seviyelisairinkalemi
türkiye'nin en büyük değerlerindendir.

bu ülkedeki gençleri sözde beyin erozyonuna uğratmasının cezasının öteki tarafta verileceğini iddia eden fantastik tiplerce eleştirilmeyi kesinlikle hak etmemektedir. bazılarının beynindeki faylar kaydıysa bunun hesabını gidip kendi dna'sının sahiplerinden sormasını şiddetle tavsiye ederim.

erkekler için yemek tarifleri

seviyelisairinkalemi
risotto denilen bir yemek icat etmiş olan italyan mutfağına saygı duymamak elde değil. arada bizim pilavımızla karşılaştırılır ki beşler sucukla afyon cumhuriyet sucuğunu karşılaştırmak kadar abes bir harekettir bu. araştırmalarım sonucu bulduğum tarifler sonucu hem deniz ürünlüsü (karides tabii ki. duyduğum kadarıyla deniz tarağıylada yapılıyor ama hiç denemediğimi söyleyebilirim.) hemde mantarlısını değişik kereler mutfağımda deneyerek naçizanerisotto hakkında az buçuk bilgi edindim diyebilirim. şimdi en çok yaptığım mantarlı risottonun tarifini vereyim isteyen deneyebilir.

bu alkolle ilgili problemi olmayanlar için;

malzemeler: (2-3 kişilik)

- 2 veya 3 baş ufak boyda soğan veya 7-8 adet arpacık soğan olabilir.

- 2 bardak kırık pirinç (aslında arborio denen özel bir pirinç var büyük taneli bu pirinci büyük marketlerde bulmak mümkün ama pişmede problem yaratır diye pek kullanmak istemedim)

- 5-6 su bardağı tavuk veya et suyu (sıvı bulyon kullanıldığında iyi sonuç alınıyor. ben tercihen tavuksever olarak tavuk bulyon kullanıyorum.)

- 1/2 veya 1 çay bardağı beyaz sek şarap.

- 1 çay bardağı rende parmesan peyniri (artık heryerde bulunuyor)

- porçini mantar (bu mantar çok bulunmuyor ama emin olun verdiği lezzet inanılmaz. yerine kestane veya benzer mantar çeşitlerini kullanabilirsiniz. ben kültür mantarını pek tavsiye etmiyorum. eğer aldığınız mantar kurutulmuş ise kaytacağınız tavuk suyuna atıp biraz açılmasını sağlamadan tavaya atmayın.)

- zeytinyağı (isteyenler tereyağınıda tercih edebilir), bir demet dere otu, taze çekilmiş karabiber ve isteğe göre kekik.

tarif: kıvamlı risottonun elde edilebilmesi için risottoda pirinçlerin nişastasını salmış yani birbirine ypışmış olması gereklidir. tavuk suyu ayrı bir tenecerede bulyonu orta ateşte kaynaratak elde ettikten sonra en kısık ateşte kenarda bekletin. büyükçene dibi geniş olan bir tavada zeytinyağını kızdırın. soğanları katıp soğanları karartmadan kavurup pirinci ekleyin devamlı karıştırarak hemen mantarıda katıp bir kaç dakika pişirin. ardından tavaya şarabı ilave edin şarap buharlaşıncaya kadar pişirin. şimdi sıra geldi tavuk suyunu kepçe veya bardak yardımıyla tavaya dökmeye her seferinde seviye pirinçlerin üzerinde olacak şekilde ilave edin suyunu çektikçe tavuk suyu ilave edip sık sık karıştırarak pişirin. pirinçler sıvının çoğunu çekip yeterli kıvamda piştikten sonra parmesan peynirini ve karabiberide karıştırdıktan hemen sonra tabaklara dereotuyla süsleyerek servisinizi yapın.

alkol kullanmayan ve vejeteryan arkadaşlar için not:

şarap yerine limon şurubu (1 bardak suya 1 kaşık esmer şeker karıştırıp 1 limonu suyunu sıkıp ağzı kapalı şekilde cezvede kaynatarak kullanabilirsiniz)

ve tavuk suyu yerine sebze suyu (sanırım tat markasının çıkardığı ( [http://www.tat.com.tr/tr/tat-urun-ailesi/sebze-sulari/tat-sebze-suyu/ tat marka sebze suyu] ) bir tane var ama isterseniz evinizde sevdiğiniz sebzeleri kesip kaynatarakta elde edebilrsiniz. )

kullanarak yukarıdaki tarifi aynen gerçekleştirebilirsiniz. şunuda ayrıca söylemek isterim ki alkolsüzü hiç denemedim ama çok büyük bir lezzet farkı yaratmayacağını düşünüyorum.

bira

seviyelisairinkalemi
sıcak yaz akşamlarında arkadaşlarla veya sevdiğinle içilen buz gibi soğuk biranın yerini hiçbir şey tutamaz. yoksa markasının bomonti, carlsberg, heikenen, efes, tuborg falan olması çokta bir şey farketmez yeterki muhabbet koyu olsun..

not: güzelim biraya suyu dayayıp şaşala çevirmedikleri sürece tabii..

green arrow

seviyelisairinkalemi
dizisi için;

"my name is oliver queen. from all eternity, l screwed up to save my fucking city. l fell in love biggest kezban of the world. because l'm an idiot. to save my bitch and moron sister, l had to become someone else. l have become... bastard else. for example such as shit"

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol